| کد مطلب: ۳۱۶۲۹

نایب‌رئیس سرمربی شد/بررسی وضعیت تیم ملی وزنه‌برداری که بعد از استعفای جنجالی نصیرشلال حالا بهداد سلیمی به‌عنوان سرمربی جانشین او شد

روز گذشته فدراسیون وزنه‌برداری درنهایت تصمیم گرفت بهداد سلیمی را به‌عنوان سرمربی این رشته در رشته بزرگسالان معرفی کند. انتخابی که کمی چالش‌برانگیز است.

نایب‌رئیس سرمربی شد/بررسی وضعیت تیم ملی وزنه‌برداری که بعد از استعفای جنجالی نصیرشلال حالا بهداد سلیمی به‌عنوان سرمربی جانشین او شد

رشته وزنه‌برداری یکی از رشته‌هایی است که وزارت ورزش و قبلاً سازمان تربیت بدنی طی سه دهه اخیر روی مدال‌آوری آن در مسابقات بین‌المللی به‌خصوص المپیک حساب ویژه‌ای باز کرده است. از مدال حسین توکلی و حسین رضازاده تا مدال بهداد سلیمی، یک بازه زمانی 12 ساله طی شد تا این مسیر ادامه پیدا کند. با این حال طی یک‌سال اخیر باوجود موفقیت‌های نسبی در این رشته، حاشیه بر متن غلبه کرد تا جایی که از استعفای ناگهانی سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری بزرگسالان، آن هم به‌شکلی نامتعارف و با اعلام رسمی در شبکه‌های اجتماعی به‌جای سایت این فدراسیون، استنباط می‌شد که وضعیت این رشته آنچنان هم بر وفق مراد نیست.

روز گذشته اما فدراسیون وزنه‌برداری درنهایت تصمیم گرفت بهداد سلیمی را به‌عنوان سرمربی این رشته در رشته بزرگسالان معرفی کند. انتخابی که کمی چالش‌برانگیز است که قصد داریم در این گزارش بیشتر به آن بپردازیم.

نایب‌قهرمانی بعد از چین

کمتر کسی تصور می‌کرد که دقیقاً 30 روز بعد از نایب‌قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری در مسابقات جهانی، سرمربی این تیم به‌یکباره استعفا دهد. تیم ملی وزنه‌برداری مردان ایران 25 آذرماه 1403 در مسابقات جهانی 2024 منامه کشور بحرین با قرار گرفتن روی سکوی نایب‌قهرمانی، افتخار بزرگی را برای ایران کسب کردند. هدایت تیم ملی بزرگسالان برعهده نواب نصیرشلال بود.

در مسابقات جهانی 2024 منامه که آذرماه امسال برگزار شد چین با ۵۶۳ امتیاز قهرمان جهان شد، ایران با ۵۴۷ امتیاز جام نایب‌قهرمانی را به‌دست آورد و کره شمالی با ۴۹۵ امتیاز در رده سوم رده‌بندی تیمی ایستاد. برای تیم ملی ایران در این رقابت‌ها علی عالی‌پور (برنز دوضرب و برنز مجموع دسته ۹۶ کیلوگرم)، مهدی کرمی (برنز یک‌ضرب و برنز مجموع دسته ۱۰۹ کیلوگرم)، علیرضا یوسفی (طلای دوضرب و برنز مجموع) و علی داوودی (برنز یک‌ضرب، نقره دوضرب و نقره مجموع) موفق به کسب مدال مجموع شدند و علیرضا معینی هم در وزن ۹۶ کیلوگرم (نقره یک‌ضرب)  مدال تک‌حرکت را به دست آوردند.

یکی از نکاتی که می‌شد به این تیم در آینده بیش‌ازپیش امیدوار بود این است که از تیم ۱۰ نفره مردان، نیمی از نفرات (۵ وزنه‌بردار) روی سکوی جهانی ایستادند و موفق به کسب مدال جهانی شدند. تا پیش از این فقط یک‌بار تعداد مدال‌آوران تیم ملی وزنه‌برداری در یک‌ دوره از مسابقات جهانی، بیش از چهار نفر بود و امسال برای دومین‌بار این اتفاق را شاهد بودیم. همچنین تیم ملی با هدایت نواب نصیرشلال، با میانگین سنی ۲۲ سال و ۱۰ ماه، تبدیل شد به جوان‌ترین تیم تاریخ وزنه‌برداری ایران که در مسابقات جهانی روی سکوی نایب‌قهرمانی ایستاد.

استعفا بعد از نتایج درخشان جهانی

پس از پایان مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان در بحرین، زمزمه‌هایی مبنی بر کناره‌گیری نواب نصیرشلال از سرمربیگری تیم ملی وزنه‌برداری ایران به گوش می‌رسید که او با انتشار یک پست در فضای مجازی استعفای خود را اعلام کرد. او در صفحه شخصی خود نوشت: «هر شروعی پایانی دارد و خوب است که دل نبندیم.

نصیرشلال که خیلی هم اهل مصاحبه یا جنجال نیست، در تک‌مصاحبه‌ای که داشت در گفت‌وگو با ایسنا علت استعفای خود را صرفاً خستگی عنوان کرد: «دلخوری نیست و خیلی هم علاقه ندارم در سمت دیگری در وزنه‌برداری در خدمت جامعه وزنه‌برداری باشم. خدا را شکر، مشکلی نیست. یک روزی به ما اعتماد شد و جایگاهی در اختیار ما قرار داده شد و اگر بتوانیم منصفانه نگاه کنیم، هر آمدنی رفتنی دارد. خیلی موافق این نیستم که افراد بعد از رفتن‌شان شلوغ‌کاری ‌کنند و به‌نظرم از شأن وزنه‌برداری خارج است. حتی اگر مشکلاتی بوده، داخلی و درون‌خانوادگی است و باید حرمت‌ها را حفظ کنند. همه افراد کنار هم نان و نمک خوردند و رفتارهای بعد از پایان همکاری که دچار چالش می‌شوند را خیلی نمی‌پسندم.»

نصیرشلال همچنین اختلاف خاص با سجاد انوشیروانی را از اساس تکذیب کرد و گفت: «تیم ملی در مسیری قرار گرفته که فرقی ندارد چه کسی سرمربی یا مربی باشد و هر کسی در این جایگاه قرار می‌گیرد، باید این خط‌مشی را ادامه دهد. کناره‌گیری من از سرمربیگری تیم ملی خیلی دلیل خاصی ندارد و آمدنم هم به‌خاطر دوستی با سجاد انوشیروانی بود. او از من خواست که هدایت تیم ملی را بپذیرم و شاید در آن زمان که شرایط تیم خوب نبود، هر کسی غیر از او بود، نمی‌پذیرفتم.»

گزینه‌هایی که کنار رفتند

دوم بهمن‌ماه، فدراسیون جانبازان و توان‌یابان در خبری اعلام کرد که حسین توکلی، دارنده مدال طلای المپیک سیدنی، در سمت مربیگری تیم‌ملی پاراوزنه‌برداری ابقا شده و تا بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۶ لس‌آنجلس در این سمت فعالیت خواهد کرد. توکلی با انتخاب تیم ملی پاراوزنه‌برداری، عملاً شانس جانشینی نواب نصیرشلال را از دست داد تا کمیته فنی فدراسیون وزنه‌برداری کار راحت‌تری برای معرفی سرمربی داشته باشد.

البته که توکلی تصمیم درستی گرفت، چراکه مسیری را در پاراوزنه‌برداری آغاز کرده که می‌تواند نتیجه‌اش را در مسابقات پارالمپیک لس‌آنجلس ببیند. حسین توکلی، بهداد سلیمی و کوروش باقری از سرشناس‌ترین نفراتی بودند که از آنان به‌عنوان جانشین احتمالی نصیرشلال یاد می‌شد.

از گوشه و کنار شنیدیم که در کمال شگفتی، پیشنهاد خاصی به کوروش باقری، یکی از با سابقه‌های وزنه‌برداری در عرصه مربیگری نشده است و در عمل، برنامه‌ای از ایشان برای هدایت تیم ملی بزرگسالان درخواست نکرده‌اند.

با کنار کشیدن حسین توکلی و البته رد شدن کوروش باقری از سوی فدراسیون وزنه‌برداری، بهداد سلیمی تک‌گزینه فدراسیون برای هدایت تیم ملی بود.

گزینه‌ای خوب اما عجیب

بهداد سلیمی به‌خودی‌خود یکی از انتخاب‌های قابل قبول در عرصه مربیگری است، حتی در قامت تیم ملی چراکه او یکی از بزرگترین و پرافتخارترین وزنه‌برداران تاریخ این رشته است که سابقه مدال جهانی و المپیکی نیز در کارنامه ورزشی خود دارد. از سوی‌دیگر بهداد چند سال پیش با تیم گهر زمین سیرجان، عنوان قهرمانی لیگ برتر را کسب کرده بود.

بهداد سابقه طولانی در همکار با سجاد انوشیروانی را در کارنامه دارد. سلیمی و انوشیروانی در بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن، مدال طلا و نقره را کسب کردند. در المپیک ۲۰۱۶ ریو انوشیروانی در قامت مربی، سلیمی را کوچ کرد اما نتوانستند نتیجه‌ لازم را با او در برزیل کسب کند. انوشیروانی بعد از انتخاب به‌عنوان سرپرست فدراسیون، بهداد را به‌عنوان نایب‌رئیس خود انتخاب کرد.

نکته قابل‌توجه که باید بیش از این درموردش تحلیل کرد این است که بهداد سلیمی درحال حاضر با حفظ سمت به‌عنوان سرمربی تیم ملی، نایب‌رئیس فدراسیون این رشته نیز است و باید با علامت سوال بزرگ این سوال را طرح کرد که سرمربی می‌تواند همزمان کارهای نایب‌رئیسی را که یک حرفه‌ی مدیریتی مهم است انجام دهد؟

مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیای چین که اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار می‌شود، اولین تجربه سلیمی به‌عنوان سرمربی تیم ملی بزرگسالان خواهد بود.

گفتنی است، علی جباری هم به‌عنوان دستیار سلیمی همکاری خواهد کرد. ضمن این‌که طی روزهای آتی یک مربی دیگر به کادر فنی تیم ملی بزرگسالان اضافه خواهد کرد.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
آخرین اخبار