| کد مطلب: ۹۹۱۴
مدیران

مدیران

رشد ۶۰۰درصدی صادرات زعفران به چین

peimanpak alireza

رشد ۶۰۰درصدی صادرات زعفران به چین

برای اولین‌بار مرکبات ایرانی در چین ‌رجیستر شدند، صادرات زعفران نیز به این کشور در رکوردی تازه، با رشد ۶۰۰درصدی روبه‌رو شد. علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: طی شش ماه بیش از ۶۰۰‌درصد رشد صادرات زعفران به چین، رشد ۲ برابری در حوزه آبزیان و رشد زیادی در حوزه صادرات خشکبار داشتیم. قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی افزود: از سفر رئیس‌جمهوری تاکنون در حوزه صادرات محصولات کشاورزی خصوصاً مرکبات هم اقدامات خوبی صورت گرفته است. برای اولین‌بار مرکبات ما در کشور چین رجیستر و چند نمونه پایلوت هم صادر شده است. امسال پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۵۰ هزار تن مرکبات ایرانی صادر شود که البته این حداقل برآورد است. به گفته او، پشتیبانی‌های خوبی در برگشت ارز، لجستیک و بازاریابی صورت گرفته و امیدوارم رشد قابل‌توجهی در حوزه صادرات نیز داشته باشیم.

Bank markazi

رشد نقدینگی کاهش یافت

طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ رشد ۱۲ ماهه پایه پولی در پایان مهرماه ۱۴۰۲ با 4/2واحد‌درصد کاهش نسبت به دوره مشابه ماه قبل به 6/39‌درصد رسید. نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی نیز از 3/34‌درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۱ طی یک روند نزولی به 4/26‌درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۲ کاهش یافت. به گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی نیز در پایان مهرماه امسال 4/71779 هزار میلیارد ریال بوده است؛ در هفت‌ماهه منتهی به مهرماه سال جاری حجم نقدینگی معادل 3/13‌درصد رشد یافته است که این رقم از ابتدای سال همچنان نه‌تنها در چارچوب هدفگذاری رشد نقدینگی قرار دارد بلکه کمتر از میزان هدف‌گذاری تعیین‌شده برای هفت ماهه نخست امسال است. براساس این گزارش، نرخ رشد دوازده‌ماهه پایه پولی در پایان مهرماه ۱۴۰۲ با 4/2واحد‌درصد کاهش نسبت به دوره مشابه ماه قبل (معادل 42‌درصد در شهریورماه ۱۴۰۲) به 6/39‌درصد رسید. پایه پولی نیز در پایان مهرماه سال جاری رشدی معادل 7/15‌درصد را نسبت به پایان سال ۱۴۰۱ تجربه کرد.

mehrabian niroo

شناسایی ۲۰۰ نقطه دچار تنش آبی

طبق شاخص‌های استانداردهای بین‌المللی، تقریباً تمام حوضه‌های آبریز کشور براساس بارش‌های ۳۶ ماهه گذشته، در شرایط بسیار خشک یا خشک قرار دارند. این را علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو می‌گوید. همچنین طبق اعلام معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا حدود ۲۰۰ نقطه دارای تنش آبی در فصول مختلف کشور شناسایی شده که با اقدامات صورت‌گرفته مدیریت شده است. به گزارش ایسنا، طبق اعلام وزارت نیرو، در طبس، زنجان و چاه‌نیمه‌های سیستان، آب‌های زیرزمینی دچار مخاطره هستند و برای آنها پروژه تعریف شده است، در مجموع ۸۴ طرح اضطراری رفع تنش آبی در ۳۱ استان کشور تعریف شده که ۱۹ هزار میلیارد تومان برای این بخش تخصیص یافته است. به گفته محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو، پروژه‌های اجرایی بخش آب و فاضلاب به دو دسته کلی تامین منابع آب و توزیع منابع آب تقسیم می‌شود، این امر در ادامه یک زنجیره‌ای اعم از تامین آب، خطوط انتقالی، تصفیه‌خانه‌ها، شبکه‌های توزیع شهری، ایستگاه‌های پمپاژ و مواردی از این دست را تشکیل می‌دهند.

دیدگاه

ویژه اقتصاد
  • اخیراً واشنگتن‌پست فیلمی کوتاه منتشر کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده را در باشگاه گلف بین‌المللی…

  • زمزمه تعطیلی سایپا پس از انتشار خبر تعطیلی کارخانه‌های خودروسازی زیرمجموعه این گروه (شرکت مادر، پارس‌خودرو، سایپا…

  • هرچند رشد اقتصاد هنوز مثبت است اما ریزش این شاخص از ۳/۱ درصد در مرداد به ۱/۹ درصد در شهریور ۱۴۰۳ نشان‌دهنده افت…

آخرین اخبار