| کد مطلب: ۴۳۹۳۷

تاکید مجلس بر حذف یارانه سه دهک ثروتمند

غلامرضا تاجگردون در تشریح جلسه کمیسیون برنامه و بودجه با وزیر تعاون، از تأکید مجلس بر حذف یارانه سه دهک ثروتمند خبر داد و اعلام کرد که منابع حاصل باید صرف حمایت معیشتی از اقشار پایین شود.

تاکید مجلس بر حذف یارانه سه دهک ثروتمند

غلامرضا تاجگردون در گفت و گویی با اشاره به جلسه امروز کمیسیون برنامه و بودجه با وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی گفت: کمیسیون امروز دومین جلسه خود درباره مبحث رونق سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال و مدیریت یارانه‌ها را با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار کرد.

وی با اشاره به وظایف ذاتی وزارت تعاون در زمینه تنظیم بازار و تنظیم راهکار در راستای ایجاد اشتغال، گفت: در همین راستا دستگاه‌هایی همچون وزارت اقتصاد و دارایی برای تنظیم، تامین و توزیع منابع، انعقاد قراردادها عهده دار ماموریت هایی هستند و سازمان و برنامه و بودجه و وزارت تعاون وظیفه نظارت بر این امور را دارند. از این رو وزیر تعاون امروز با حضور در این جلسه، گزارشاتی را در این بخش ارائه کردند.

تاجگردون افزود: گزارش های وزارت تعاون و اقتصاد در موضوعات مطروحه براساس جمع بندی نهایی کمیسیون تلفیق خواهد شد، همچنین در جلساتی آتی که با وزیر اقتصاد خواهیم داشت به مباحثی همچون ایجاد اشتغال خواهیم پرداخت. از این رو در این جلسه گزارش های متقن خوبی ارائه شد.

وی ادامه داد: در بخش دوم، کمیسیون به مباحث مربوط به مدیریت یارانه ها پرداخت، درباره مباحث مربوط به یارانه‌ها، همچنان اختلاف نظراتی وجود دارد. مجلس مُصر است تا با حذف سه دهک ثروتمند، از دو مسیر، دهک‌های پایین یارانه بگیر را از منظر معیشتی تقویت کند.

وی با اشاره منابع حاصل از حذف سه دهک ثروتمند یارانه بگیر، اظهار داشت: وزارت تعاون به موجب قانون، مکلف به حذف سه دهک ثروتمند یارانه بگیر است همچنین دولت باید از محل حذف این سه دهک ثروتمند در راستای تقویت سه دهک پایین یارانه بگیر نیز اقدام کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت تاکید بر بررسی جوانب کار در این بخش دارد، بیان کرد: فرآیند پیش بینی شده وزارت تعاون برای رسیدن به این هدف بر این مبناست که پس از اعتراض یارانه بگیر به حذف، وضعیت آن مشخص شود،این در حالی است که قانون گذار تاکید بر حذف یارانه سه دهک ثروتمند دارد.

وی با بیان اینکه توجه به معیشت سه دهک پایین جامعه یکی از مسائل مهم در شرایط کنونی است، اظهار کرد: البته ما منابعی دیگری هچون «تغییر مبنای نرخ ارز» را برای تقویت معیشت اقشار پایین جامعه پیش بینی کرده بودیم. دولت در این بخش از نظر قبلی و مصوبه خود منصرف شد، اگرچه به نظر بنده و سایر کارشناسان؛ تغییر نرخ ارز تاثیرات خود را بر بازار گذشته است.

وی گفت: در این بخش ۱۰۰ همت - از محل تغییر مبنای نرخ ارز - منابع پیش بینی شده بود تا از محل تغییر این نرخ ارزی، به سه دهک پایین کمک کنیم که البته این مسئله نیز کنار گذاشته شد. اگر عملا سیاست‌های حمایتی از اقشار جامعه را هماهنگ نکنیم، سه دهک پایین جامعه آسیب بیشتری خواهد دید. البته اینکه دولت راهکارهایی دیگری را لحاظ می کند، دلیل بر اشتباه آن مسیر نیست، اما این راهکارها موجب کسری بودجه شدیدتری خواهد شد و عملا این موضوع به بخش های دیگر، سیستم بانکی و طرح های عمرانی فشار وارد خواهد کرد. با این حال مجلس مُصر به اجرای قانون است در غیر اینصورت دولت باید لایحه جدیدی در این بخش داده و بودجه را اصلاح و مجلس را در این بخش قانع کند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
پربازدیدترین
آخرین اخبار