| کد مطلب: ۳۲۶۶۶

نماینده مجلس:

تحریم و نداشتن نقدینگی با استیضاح همتی برطرف نمی شود

مجید نصیرپور، نماینده سراب و عضو کمیسیون اجتماعی: گفت: تحریم و نداشتن نقدینگی با استیضاح همتی برطرف نمی‌شود

 تحریم و نداشتن نقدینگی با استیضاح همتی برطرف نمی شود

به گزارش هم میهن آنلاین ، امروز مسعود پزشکیان، رئیس جمهور به همراه عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شدند و درباره نرخ ارز و شرایط معیشتی توضیح دادند. پس از این جلسه غیرعلنی برخی از نمایندگان از درخواست رئیس جمهور برای استیضاح نکردن همتی خبر دادند. به گفته آنها پزشکیان بر این عقیده است که با تغییر وزیر شرایط تغییری نمی‌کند. مجلس هم با او همراهی کرده است. مجید نصیرپور، نماینده سراب و عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس درباره استیضاح همتی با هم‌میهن گفت‌وگو و تاکید کرده بود: «حق مجلس استیضاح است و وزرایی که مورد استیضاح قرار می‌گیرند باید از آن تمکین کنند و دولت نیز باید در مقابل این تصمیم مجلس همراهی کند و البته تلاش کند با اقناع نظر استیضاح‌کنندگان موضوع را یا منتفی کند یا به تعویق بیندازد تا علت استیضاح برطرف شود.»

او با اشاره به این که به‌عنوان یکی از نمایندگان مجلس معتقدم که زمان مناسبی برای استیضاح‌ها به‌ویژه در حوزه اقتصاد و وزارت اقتصاد که اخیراً مطرح شده نیست، افزود: «دولت هنوز به یک‌سالگی خود نرسیده و از شش‌ماهگی‌اش عبور نکرده است.  لذا نمی‌توانیم توقع داشته باشیم همه اعضای دولت کارکردهای حداکثری خود را به نمایش گذاشته باشند و ادعا کنیم که با استفاده از تمام ظرفیت‌ها، موضوعی در کشور حل نشده و باید به سمت استیضاح برویم. ضمن اینکه در آیین‌نامه داخلی مجلس روش‌های متعددی را برای ارزیابی و اعمال نظارت دستگاه اجرایی داریم و اولین مرحله تهیه گزارش‌های نظارتی است؛ به این معنا که کمیسیون تخصصی عملکرد وزارتخانه را کامل بررسی کند و مشخص شود که از تمام ابزارها برای حل مشکلات استفاده شده یا خیر تا اشکال و نواقصی احصا شود.»

نماینده سراب در مجلس با بیان این که پس از این مرحله تحقیق و تفحص یکی دیگر از ابزارهای اعمال نظارت است، گفت: «پس از آن هم طرح سوال از وزیر است. اگر تهیه گزارش، تحقیق و تفحص و طرح سوال از وزیر به نتیجه نرسید، موضوع استیضاح مطرح می‌شود. مطرح شدن استیضاح در مجلس به این معناست که حرف آخر را اول می‌زنیم که منصفانه نیست. ضمن اینکه مقام معظم رهبری در آغاز به کار این دولت به صراحت تکلیف کردند که همه به دولت کمک کنند.»

نصیرپور در پاسخ به این سوال که ‌آیا نگاه‌های سیاسی دلیل مطرح شدن استیضاح آقای همتی است؟ تاکید کرد: «موضوع همین است که چرا آقای همتی الان در سیبل استیضاح قرار می‌گیرد؟ دستگاه‌های دیگر به تمام وظایف خود عمل کرده‌اند؟ مثلاً وزارت ارشاد چقدر هماهنگی بین دستگاه‌های فرهنگی کشور را بر عهده دارد؟ چقدر این مسئولیت‌ها را می‌پذیرد؟ اگر اعمال نظارت به این سبک باشد مجلس باید تمام دستگاه‌ها را استیضاح کند. اصلاً دولت را استیضاح کند، چون هیچ‌کدام از این حوزه‌ها نتوانسته‌اند کارکرد مطلوبی داشته باشند. اما چرا آقای همتی؟ تفکر سیاسی بعضی از دوستان سیاسی ما در مجلس به هر دلیلی غلیان دارد و به نظرم هنوز در فضای انتخاباتی هستند و آقای همتی را کاندیدای ریاست‌جمهوری می‌دانند. اساساً این کار را ابزاری برای اعمال فشار به دولت قرار داده‌اند.  بیش از ۳۷ درصد از اقتصاد کشور در مجموعه شرکت‌های وزارت رفاه رقم می‌خورد. وزارت صنعت مگر نقش کمی در اقتصاد دارد؟ ضمن آنکه تاثیر مدیریت بانک مرکزی در اقتصاد کشور و بازار پول و سرمایه و ارز مگر غیر قابل انکار است؟ وزیر اقتصاد مگر مسئولیتی راجع به بانک مرکزی دارد؟ از همه این موضوعات که بگذریم مگر کشور ما در شرایط عادی قرار دارد که از وزرا توقع عملکرد ایده‌آل داشته باشیم؟ ما در شرایط جنگی و تحریم هستیم.»

او افزود: «دوستانی که آقای همتی مسئول شرایط امروز اقتصاد کشور معرفی می‌کنند، واقعاً نمی‌دانند که کشور دچار تحریم‌های بسیار زیادی در ابعاد مختلف پولی، بانکی، تامین نیازها، واردات مایحتاج، فروش نفت است؟ یا با توجه به تمام این شرایط جنگ تمام‌عیار غیرنظامی با استکبار جهانی باز هم به دولت فشار می‌آورند؟ این به نظرم نوعی خودزنی است. اصلاً فرض را بر این بگیریم که آقای همتی امروز استیضاح شد و رای اعتماد نگرفت. چه اتفاقی در کشور می‌افتد؟ مشکلات تحریم، معیشت مردم، ناکارآمدی نظام اداری، نداشتن نقدینگی و... با استیضاح آقای همتی برطرف می‌شود؟»

 

دیدگاه

ویژه اقتصاد
پربازدیدترین
آخرین اخبار