| کد مطلب: ۱۰۱۰۱
۶۰۰ راننده شرکت همسفر خانه‌نشین می‌شوند

۶۰۰ راننده شرکت همسفر خانه‌نشین می‌شوند

سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: شرکت همسفر چابک‌سواران که یکی از بزرگ‌ترین مسافربری‌های اتوبوسی کشور است، امروز با انتشار بیانیه‌ای از تعطیلی قریب‌الوقوع و توقف فعال

سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: شرکت همسفر چابک‌سواران که یکی از بزرگ‌ترین مسافربری‌های اتوبوسی کشور است، امروز با انتشار بیانیه‌ای از تعطیلی قریب‌الوقوع و توقف فعالیت‌های ۶۰۰ راننده‌ فعال خود خبر داد.

به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، حسین پرواس، رئیس هیات‌مدیره شرکت مسافربری همسفر چابک‌سواران، بی‌توجهی وزیر راه و شهرسازی به خواسته‌های رانندگان و مالکین اتوبوس را دلیل این تعطیلی اعلام کرده است.

در بیانیه رسمی شرکت اتوبوس‌رانی همسفر که به امضای رئیس هیات مدیره‌اش رسیده، آمده است: «ساقی از آن غم پنهان که ز بیگانه نهان است//باده در ساغر ما ریز که ما همسفریم

با تاسف فراوان، شرکت مسافربری همسفر، بزرگ‌ترین شرکت مسافربری کشور در عرضه خدمات نوین، به دلیل عدم توجه به خواسته‌های به حق رانندگان و مالکین اتوبوس توسط وزیر محترم راه و شهرسازی در آستانه تعطیلی قرار دارد. لازم به ذکر است که استاندار محترم اصفهان و بزرگواران دیگر، از جمله دکتر طغیانی نماینده محترم اصفهان، کانون شرکت‌های مسافربری و نمایندگان جراید، نهادهای اطلاعاتی و دیگر عزیزان با وجود پیگیری مستمر موفق به گرفتن وقت ملاقات [نمایندگان این شرکت] با وزیر محترم نشده‌اند و قطعا به زودی شاهد زمین‌گیر شدن این ناوگان خواهیم بود. امیدوارم که خداوند تبارک و تعالی یاری‌گر ما در این مسیر پر فراز و نشیب باشد.»

وضعیت نامطلوب ناوگان اتوبوس‌رانی بین شهری در ماه‌های اخیر هم در صحن مجلس و هم در رسانه‌ها مورد بحث قرار گرفته است. کارشناسان مطلع می‌گویند شرایط حاکم بر شرکت‌های اتوبوس‌رانی بین‌شهری از جمله وضعیت ناگوار معیشتی رانندگان، انگیزه‌‌های سرمایه‌گذاری و نوسازی ناوگان را از بین برده است.

برخی برآوردها حاکی است طی سال‌های اخیر چند هزار اتوبوس از سرویس‌دهی خارج‌شده‌اند که از سویی سبب افزایش فشار بر اتوبوس‌های فعال و از سوی دیگر کمبود محسوس سرویس‌های بین شهری شده است.

مدیر یک تعاونی اتوبوس‌رانی نیز پیش‌تر به خبرنگار انصاف نیوز گفته بود که قیمت غیرمنطقی نرخ بلیت، منشا بحران فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل مسافران بین شهری است: «دولت نمی‌تواند نرخ لاستیک و روغن و لوازم یدکی و… را کنترل کند اما با قیمت‌گذاری دستوری، نرخ بلیت را پایین نگه داشته است و در واقع بحران را به مالکان اتوبوس‌ها منتقل کرده است.»

تعطیلی شرکت همسفر به معنای خارج‌شدن حداقل ۵۰۰ اتوبوس دیگر از ناوگان مسافربری است که هم‌اکنون نیز از عهده تامین تقاضای سفرهای بین شهری برنمی‌آید.

شرکت همسفر چابک‌سواران در سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرد. بهره‌مندی از اتوبوس‌های نو و نیروی انسانی آموزش دیده در کنار ابتکارهایی مانند حرکت در راس ساعت درج‌شده در بلیت بدون توجه به تعداد مسافران، تهیه لباس فرم برای خدمه اتوبوس‌ها و تغییر در نوع پذیرایی و سرگرمی مسافران، این شرکت را به یکی از شرکت‌های مسافربری محبوب به ویژه در مسیر تهران اصفهان تبدیل کرد. اما این سابقه، که انتظار می‌رود سبب ذخیره تجربه و انباشت دانش و پیشرفت در شرکت و حوزه فعالیتش شود، اینک در آستانه اضمحلال قرار دارد.

دیدگاه

ویژه اقتصاد
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار