| کد مطلب: ۸۷۱۳

طوفان مرگبار در لیبی

شمار کشته‌های طوفان لیبی به حدود ۱۰ هزار نفر خواهد رسید

شمار کشته‌های طوفان لیبی به حدود ۱۰ هزار نفر خواهد رسید

طوفان حاره‌ای مدیترانه‌ای دانیل در مناطق گسترده‌ای از شرق لیبی، باعث بارش شدید باران، بروز سیل و زیر آب رفتن مسیرهای مواصلاتی شد و دسترسی به راه‌های ارتباطی را به‌شدت مختل کرد. تعداد کشته‌شدگان این حادثه تا لحظه نوشتن این گزارش سه هزار تن عنوان شده است اما از تعداد مفقودشدگان آمار دقیقی در دست نیست. خسارت‌های واردشده به این کشور شدید است و تنها در یک مورد دو سد در شهر درنه شکسته شده است.

روز یکشنبه (۱۹ شهریورماه) طوفان قرمزرنگ منطقه جبل‌الاخضر در جنوب المخائلی کشور لیبی را فرا گرفت. این طوفان موسوم به طوفان دانیل از روز یکشنبه از اروپا به سواحل لیبی رسید و به اعلام وضعیت اضطراری در این کشور منجر شد. شهرداری بنغازی لیبی از شهروندان و افراد مقیم خواسته بود با توجه به شرایط جوی پیش‌بینی‌شده و بارش‌های سیل‌آسا همراه با وزش باد شدید، برای حفظ ایمنی خود جز در موارد ضروری، از خانه بیرون نروند. سه بندر بزرگ کشور به مدت سه روز بسته شده است و نیروهای مسلح و کمیته وضعیت اضطراری، شماری از هتل‌های نزدیک سواحل را تخلیه کردند.

با این حال طوفان دانیل و وقوع سیل بی‌سابقه در این کشور تلفات بسیاری بر جای گذاشته است. عثمان عبدالجلیل، وزیر بهداشت دولت مکلف توسط پارلمان شهر طبرق در شرق لیبی گفت:«ارزیابی‌های اولیه نشان می‌دهد که فقط در شهر «درنه» دو هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.» او همچنین پیش‌بینی کرده است که شمار کشته‌های طوفان «دانیل» در این کشور به حدود ۱۰ هزار نفر برسد. توفیق شکری، سخنگوی هلال‌احمر در شهر «بنغازی» گفته است که بیش از سه هزار نفر در این طوفان جان خود را از دست داده‌اند و مفقودی ۹هزار نفر گزارش شده است. مسئولان هلال احمر لیبی تاکید می‌کنند که کشته‌شدگان بر اثر غرق شدن یا فروریختن ساختمان‌های مسکونی جان خود را از دست داده‌اند. علاوه بر این تعداد زیادی از مفقودین هنوز شناسایی نشده‌اند و گزارش بیشتر از برخی مناطق از جمله درنه جایی که ارتباطات تلفنی قطع شده است، دریافت نشده است. به گفته مقامات این کشور در ۴۰ سال گذشته این بزرگترین فاجعه در نوع خود است که مردم لیبی تجربه‌ کرده‌اند. شدت فاجعه به حدی است که شورای ریاست‌جمهوری لیبی شب دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای از کشورهای دوست و نهادهای بین‌المللی خواست به مناطق آسیب‌دیده از سیل ناشی از طوفان دانیل که در شرق این کشور و مدیترانه مرکزی مؤثر بود، کمک ارسال کنند. در این بیانیه با اشاره به اینکه همبستگی بین‌المللی تاثیرات مثبتی بر بهبود لیبی از اثرات این فاجعه طبیعی و بازسازی منطقه خواهد داشت، از کشورهای همسایه و نهادهای بین‌المللی خواست از تلاش‌های جست‌وجو و نجات زیر آب و سطحی حمایت کنند. این شورا همچنین از همه شهروندان خواست تا دستورالعمل‌ها و هشدارهای امنیتی ارتش و نهادهای مربوطه را رعایت کرده و برای عبور از این بحران همکاری و همبستگی داشته باشند. آنطور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند شهرهای بنغازی، سوسه، درنه و المرج از این طوفان آسیب زیادی دیده‌اند. با این حال به نظر می‌رسد وضعیت شهر درنه به‌شدت بحرانی است. همچنین دو سد در شهر درنه که در حاشیه آن نزدیک به ۱۰۰ هزار سکنه دارد، شکسته‌اند و بخش زیادی از شهر زیر آب رفته است. شکری، سخنگوی هلال‌احمر تأکید کرد که پنج منطقه این شهر به‌طور کامل نابود شده‌اند. اتاق اضطراری هلال‌احمر لیبی در بنغازی نیز به الجزیره گفت ۲۰ هزار خانواده در این شهر آواره شده‌اند. هشام ابوشکیوات، وزیر هواپیمایی کشوری در دولت منتخب پارلمان(شرق) و عضو کمیته اضطراری گفت که شهر درنه درهم‌کوبیده شده و به دلیل سیل در وضع فاجعه‌باری به سر می‌برد. اسامه حماد، که رئیس دولت منتخب پارلمان (شرق) منصوب شده است، در بیانیه‌های مطبوعاتی اعلام کرده که تعداد قربانیان طوفان دانیل تنها در شهر درنه از دو هزار کشته فراتر رفته است. مدیر مرکز پزشکی شهر بیضاء نیز گفت که آمارها نشان می‌دهد هزاران نفر از ساکنان مناطق آسیب‌دیده به‌طور کامل ناپدید شده‌اند. رسانه‌های لیبیایی خبر داده‌اند که به علت بالا آمدن سطح آب در پی این طوفان چند روستا به‌طور کامل به زیر آب رفته‌ و ناپدید شده‌اند. در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده است.

واکنش‌ها به طوفان لیبی

سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری در پیامی ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت لیبی اظهار امیدواری کرد که با کمک دولت و همراهی مردم صبور این کشور، به‌زودی شاهد عادی شدن شرایط در آن کشور باشیم. او همچنین آمادگی کشورمان را برای امدادرسانی به مردم مناطق آسیب‌دیده و ارسال کمک‌های پزشکی و دارویی و سایر ملزومات مورد نیاز اعلام کرد. رئیس مدیریت حوادث و فوریت‌های اضطراری ترکیه (‌آفاد) پیش از این اعلام کرد که براساس فراخوان کمک‌های بین‌المللی دولت لیبی، ۱۵۰ پرسنل جست‌وجو و نجات سطحی و زیرآب، چادر و لوازم چادر، دو خودروی نجات، چهار قایق و ژنراتور به لیبی فرستاده شد. حسین ابراهیم‌طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز ضمن ابراز تسلیت به دولت لیبی و خانواده‌های قربانیان این فاجعه، از تلاش‌های مقامات این کشور برای مهار اين حادثه قدردانی کرده و در عین حال کشورهای عضو سازمان را به ارائه کمک‌های فوری به سيل‌زدگان لیبی، فراخواند.

دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی