| کد مطلب: ۶۲۴۷

از جامعه چه خبر؟

وقوع سالانه ۳۰۰هزار سوختگی

از جامعه چه خبر؟

deh mardei

وقوع سالانه 300هزار سوختگی

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری با اشاره به وقوع سالانه ۳۰۰هزار مورد سوختگی در کشور گفته است که علت عمده سوختگی در سنین پایین، آب جوش و مایعات داغ است. مصطفی ده مرده‌ئی درباره آمار سوختگی در کشور گفت: «سالانه در کشور حدود ۳۰۰ هزار مورد سوختگی رخ می‌دهد که ۱۰درصد یعنی حدود ۳۰هزار مورد آنها، سوختگی‌های شدید است که منجر به بستری می‌شود.» رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری با اشاره به اینکه علت سوختگی‌ها بسته به سن تفاوت دارد، ادامه داد:‌ «علت عمده سوختگی‌ها در سنین پایین، آب جوش و مایعات داغ است. در سنین بالاتر عمده علت سوختگی‌ها، حوادث شغلی مانند سوختگی با بنزین و مواد شیمیایی است.» او با بیان اینکه ۱۰درصد سوختگی کشور مربوط به تهران است، گفت: «تعداد تخت‌های سوختگی در کشور باید بیش از دوبرابر شود و در تهران حداقل باید ۲۰۰تخت سوختگی دیگر داشته باشیم. در بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری ۱۱۰تخت سوختگی داریم که در اکثر اوقات پُر هستند.»

ali mohammadzadeh

کاهش ۳۵درصدی فرزندآوری

رئیس اندیشکده سلامت جمعیت و خانواده با اشاره به کاهش ۳۵درصدی فرزندآوری طی هفت‌سال گذشته هشدار داده است که در سه دهه آینده، ایران در شمار یکی از پیرترین کشورهای جهان قرار خواهد گرفت. خلیل علی محمدزاده با اشاره به آمار پایین ازدواج و موالید در ایران و تغییر الگوهای سنتی و رواج برخی سبک‌های زندگی ناسالم و غیرایرانی گفت: «در 12سال اخیر، ازدواج 40درصد و در هفت‌سال گذشته، فرزندآوری 35درصد کاهش داشته است.» او ادامه داد: «در صورت تداوم این روند، سرعت سالخوردگی باز هم افزایش خواهد یافت و در سه‌دهه آینده، ایران در شمار یکی از پیرترین کشورهای جهان قرار خواهد گرفت.» علی محمدزاده در ادامه گفت: «در سال 2050 یک‌ششم جمعیت دنیا بالای 65سال سن خواهند داشت، از این سال به‌بعد ضمن اینکه پنجره جمعیتی به‌روی ایران بسته خواهد شد، نرخ جمعیت سالخوردگی ایران نسبت به میانگین جهانی رشد بیشتری خواهد یافت.»

arab younes

فوت ۶۶۳بیمار تالاسمی

رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید که قبل از بازگشت تحریم‌ها، سالانه حداکثر ۴۰بیمار تالاسمی در کشور جان خود را از دست می‌دادند، اما از زمان بازگشت تحریم‌ها یعنی از اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ تاکنون این آمار بیش از ۶ برابر رشد کرده و سالانه ۲۶۰بیمار تالاسمی به‌دلیل کمبود و نبود دارو جان خود را از دست می‌دهند. به‌گزارش همشهری آنلاین، یونس عرب گفته از اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ که تحریم‌ها علیه ایران برگشت، در حوزه داروهای تالاسمی دچار کمبود شدیم. موضوعی که تا امروز ادامه پیدا کرده و هنوز رفع نشده است: «در سال ۱۴۰۱ مشکلات داخلی ما حل شد و سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت کاملا با انجمن تالاسمی ایران برای تامین دارو هماهنگ هستند. اما شرکت‌های خارجی هنوز به‌شدت برای تامین داروهای بیماران موانع زیادی ایجاد می‌کنند. مثلا یک شرکت تامین‌کننده‌ ماده اولیه برای تولید دارو در ایران، مدتی پیش ایمیل زد که به‌خاطر تحریم‌ها نمی‌توانیم ماده اولیه را به شما بدهیم. این دیگر تحریم سیستم بانکی نیست. این جنایت علیه بشریت است.»

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه جامعه
پربازدیدترین
آخرین اخبار