| کد مطلب: ۵۴۵۵

فعالان خصوصی

احتمال کمبود داروهای ساده پیاز روی دست کشاورز ماند نگرانی برای تولیدکننده

فعالان خصوصی

boorboor mojtaba daroo

احتمال کمبود داروهای ساده

بسیاری از صنایع تولید دارو تولیدات خود را با زیان به بازار عرضه می‌کنند و همین موضوع باعث شده تا تمایل به تولید دارو کاهش پیدا کند. مجتبی بوربور، نائب‌رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: «صنایع دارویی بر این باور است که امسال باید قیمت‌ها بین 25 تا 30 درصد افزایش را تجربه کنند؛ بنا بر گزارش سازمان برنامه و بودجه سال گذشته از 60 همت طرح دارویار 25 همت آن پرداخت نشد. به نظر می‌رسد اگر دولت برای تامین دارو اقدام عاجل بین‌ سازمانی انجام ندهد؛ دو تا سه ماه آینده دسترسی به داروهای بیمارستانی و ساده با مشکل جدی مواجه خواهد شد. دولت مطالبات را پرداخت نمی‌کند، اما انتظار دارد که چرخه تولید ادامه داشته باشد. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های تولیدی با مشکل مواجه شده‌اند. داروهایی مانند پنی‌سیلین، سرماخوردگی، فاکتور 8 به‌راحتی در بازار پیدا نمی‌شود.»

daraeinejad

پیاز روی دست کشاورز ماند

رئیس اتحادیه بارفروشان عقیده دارد که قدرت خرید مردم در بازار میوه و تره‌بار به‌شدت کاهش پیدا کرده است. مصطفی دارایی‌نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: «پیاز اشک کشاورزان را درآورده است و کشاورران را متضرر کرده، چراکه تعرفه آن بالاست و به وزیر سابق جهاد کشاورزی هم اعلام کرده‌ایم که این تعرفه بالا است و برای کشاورز نمی‌صرفد. در حال حاضر پیاز دزفول، بندرعباس، جیرفت کشت‌شده اما صادر نمی‌شود چراکه هم عراق، هم ارمنستان و ترکیه کشت پیاز دارند و پیاز ایران روی زمین مانده و صادر نمی‌شود. واقعیت این است که در حال حاضر قدرت خرید مردم در تمام بازارها کاهش پیدا کرده و کاهش قدرت خرید مردم در بازار میوه هم قابل انکار نیست. امروز تقاضا برای خرید میوه نسبت به قبل از عید تا 20 درصد کاهش پیدا کرده است.» وی با اشاره به کاهش قیمت میوه‌های نوبرانه گفت: «قیمت گوجه سبز در میدان تره‌بار بین 60 هزار تومان تا 180 هزار تومان است درحالی‌که در هفته گذشته گوجه سبز در بازار تا یک میلیون تومان هم به فروش می‌رسید.»

kolahi

نگرانی برای تولیدکننده

چشم‌انداز تولید در سال 1402 چندان امیدوارکننده نیست و به‌کارگیری مکانیزم‌های افزایش تولید به تورم بیشتر منجر می‌شود. علیرضا کلاه‌صمدی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: «در سال جدید نیز تورم تولیدکننده بالا خواهد بود و علت اصلی آن، تصمیمات اشتباه مبنی بر عرضه مواد اولیه براساس نرخ غیرواقعی است. طبق آمارهای مرکز آمار ایران در پائیز سال گذشته تورم سالانه قیمت تولیدکننده در بخش صنعت با ۶ درصد کاهش به 4/34 درصد رسید که بیش‌ترین تورم سالانه با 8/71 درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت محصولات غذایی» و کم‌ترین تورم سالانه با 8/13 افزایش درصد مربوط به گروه «ساخت فلزات پایه» بوده است. این رقم یعنی اینکه به‌طور متوسط تولیدکننده بخش صنعت نسبت به پائیز سال 1400 برای تولید خود حدود 4/34درصد بیشتر هزینه کرده است. این رویه بخش شفاف تولید را سرکوب خواهد کرد؛ چراکه همیشه در این شرایط بخش غیرشفاف، خاکستری و فاسد است که بخشی از این مواد اولیه‌ای که برای آن تقاضای کاذب ایجاد شده است، دریافت می‌کند و واحدهای تولیدی شفاف و کارآمد به اندازه کافی نمی‌توانند نیاز خود را مرتفع کنند.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار