تأیید رسمی پیشنهاد قطر برای میزبانی المپیک ۲۰۳۶
کمیته ملی المپیک قطر تأیید کرد که مذاکرات خود با کمیته بینالمللی المپیک برای میزبانی بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۳۶ را آغاز کرده است؛ قطر قصد دارد با ارائه مدلی نوین و متنوع، نقش منطقهای خود در ورزش جهانی را پررنگتر کند.

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، کمیته المپیک قطر مذاکرات با کمیته بینالمللی المپیک (IOC) در مورد پیشنهاد دوحه برای میزبانی بازیهای المپیک و پارالمپیک را ۲۰۳۶ تأیید کرد.
شیخ جوعان بن حمد آل ثانی، رئیس کمیته المپیک قطر گفت: ما ورزش را محور اصلی استراتژی ملی خود قرار دادهایم و امروز آرزو داریم با ارائه مدل جدیدی که منعکس کننده تنوع منطقه ما باشد، این نقش را در سطوح منطقهای و بینالمللی تقویت کنیم.
وی افزود: ما در حال حاضر ۹۵ درصد زیرساختهای ورزشی را برای میزبانی المپیک آماده داریم و یک طرح ملی جامع داریم که تضمین میکند همه امکانات ۱۰۰ درصد آماده باشند.
پس از اینکه پاریس میزبان آخرین دوره المپیک در تابستان ۲۰۲۴ بود، دو دوره بعدی در لسآنجلس، ایالات متحده، در سال ۲۰۲۸ و بریزبن، استرالیا، در سال ۲۰۳۲ برگزار خواهد شد.
به گفته رئیس کمیته ملی المپیک قطر اگر این کشور، میزبانی المپیک ۲۰۳۶ را کسب کند، این میزبانی میتواند «یک مدل المپیک عربی منحصر به فرد مبتنی بر تنوع و درهای باز، با تکیه بر میراث پایدار و توانایی ورزش در گسترش امید و صلح ارائه دهد».
شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر نیز اظهار داشت: پیشنهاد رسمی قطر نشان دهنده نقطه عطف جدیدی در مسیر دستاوردهای ملی است و جایگاه پیشرفتهای را که کشور قطر در صحنه ورزش بینالمللی به آن دست یافته است، نشان میدهد.
از زمان اعطای میزبانی بازیهای ۲۰۳۲ به بریزبن در سال ۲۰۲۱، کمیته بینالمللی المپیک فرآیند انتخاب شهر میزبان خود را اصلاح کرده تا بر گفتوگو و همکاری به جای پیشنهاد رقابتی تمرکز کند.
دیگر نیازی نیست که نامزدها به طور عمومی خود را اعلام کنند، بلکه تا زمان تأیید نهایی شهر میزبان، مذاکرات عمدتاً محرمانهای با IOC انجام میدهند.
توماس باخ، رئیس سابق IOC، مجدداً تأکید کرد که بیش عددی ۲ رقمی علاقهمند به میزبانی بازیهای ۲۰۳۶ و ۲۰۴۰ هستند، هند، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه و مجارستان از جمله این کشورها هستند.
بر این اساس IOC، کشورهای علاقهمند را شناسایی و با آنها تعامل میکند تا چشمانداز بلندمدت و همسویی آنها با ارزشهای المپیک را ارزیابی کند. این بحث مداوم و غیر الزامآور میتواند به گفتگوی هدفمند با کشور میزبان مورد نظر منجر شود و منجر به ارائه پیشنهاد آن به IOC برای تأیید شود.سیستم جدید با هدف کاهش هزینهها، تضمین پایداری و یافتن مکان بهینه برای بازیها طراحی شده است.
پس از اروپا ۲۰۲۴، آمریکای شمالی ۲۰۲۸ و اقیانوسیه ۲۰۳۲ و با توجه به چرخش قارهای میزبانان، آسیا در دوره بعدی شانس خوبی برای میزبانی دوباره المپیک خواهد داشت، مگر اینکه فرصتی برای میزبانی اولین بازیها در خاک آفریقا پیش بیاید.
انتخاب میزبان المپیک ۲۰۳۶ یکی از اولین نقاط عطف مهم برای جانشین باخ، کریستی کاونتری اهل زیمبابوه، خواهد بود که در ۲۳ ژوئن به این سمت منصوب شد. روند تصمیمگیری در مورد نحوه اعطای حق میزبانی، به ویژه تعیین زمان مناسب برای این انتخاب، از ۷ سال قبل از بازیها، آغاز شده است.
قطر در ۲۰ سال گذشته میزبان ۱۸ دوره مسابقات قهرمانی جهان در ۱۲ رشته ورزشی المپیک تابستانی بوده، که مهمترین آنها جام جهانی ۲۰۲۲ است که برای اولین بار در خاورمیانه برگزار شد. همچنین میزبان مسابقات قهرمانی هندبال جهان ۲۰۱۵، مسابقات قهرمانی دو و میدانی جهان ۲۰۱۹، مسابقات قهرمانی ورزشهای آبی جهان ۲۰۲۴، مسابقات قهرمانی تنیس روی میز جهان ۲۰۲۵ و بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ بوده است.
دوحه در حال آماده شدن برای میزبانی مسابقات قهرمانی تیراندازی جهان ۲۰۲۶، جام جهانی بسکتبال فیبا ۲۰۲۷ و بازیهای آسیایی ۲۰۳۰ است.