| کد مطلب: ۴۲۷۴۵

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی:فولاد مبارکه هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه پیش از صدور فرمان افتتاح نیروگاه، از فولاد مبارکه بابت سرمایه‌گذاری در احداث بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران قدردانی کرد.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی:فولاد مبارکه هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد

 فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور، روز پنج‌شنبه 19 تیر ماه از طریق ویدئوکنفرانس توسط رئیس‌جمهور و با حضور وزیر صمت، استاندار اصفهان، معاونین وزارت صمت، نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی،  مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، مدیرکل صمت اصفهان، فرماندار کوهپایه و جمعی از معاونین و مدیران گروه فولاد مبارکه افتتاح شد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در آیین افتتاح فاز اول نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه پیش از صدور فرمان افتتاح نیروگاه، از فولاد مبارکه بابت سرمایه‌گذاری در احداث بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی ایران قدردانی کرد. وی همچنین اضافه کرد: از آقای علی‌آبادی، وزیر محترم نیرو و آقای اتابک وزیر محترم صمت تشکر می‌کنم، همچنین از مدیران، پیمانکاران و مجموعه فولاد مبارکه که در این پروژه پیش‌قدم شده و سرمایه‌گذاری انجام دادند قدردانیم.

نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه نمادی از اراده ملی

۷ copy

   سید محمد اتابک، وزیر صمت در جریان افتتاح این نیروگاه در بیاناتی اظهار کرد: این طرح باعث افزایش دسترسی به انرژی خواهد شد و فراتر از تولید برق خواهد بود. نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق فولاد مبارکه گامی مؤثر جهت کاهش وابستگی به سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و تقویت امنیت انرژی کشور و ساختن آینده‌ای پاک برای نسل‌های بعدی است. وی با تأکید بر این که این پروژه با ظرفیت نهایی ۶۰۰ مگاوات، نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهره‌گیری از انرژی‌های پاک است گفت: در فاز نخست این پروژه، ظرفیت ۱۲۰ مگاوات ساعت با تلاش مهندسین، کارکنان و مدیران گروه فولاد مبارکه و با همکاری شرکت مهندسی دانشمند و پیمانکار طرح، به بهره‌برداری می‌رسد. این در حالی است که حدود ۴۰ درصد تجهیزات این نیروگاه داخلی‌سازی شده که نشان‌دهنده توان فنی و مهندسی داخلی کشور است.

به گفته وزیر صمت، این پروژه در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به‌عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده، در استان اصفهان بهره‌برداری خواهد شد؛ هدف از این طرح، علاوه بر تولید برق، افزایش اشتغال در فولاد مبارکه، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و تقویت امنیت انرژی کشور است. 

 فولاد مبارکه هیچ‌گونه باری بر شبکه برق کشور ندارد

سعید زرندی،مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی ضمن قدردانی از حمایت‌ها و همراهی‌های وزیر صنعت معدن و تجارت به‌ویژه در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و حمایت‌هایی که از صنعت داشتند و همچنین ضمن قدردانی از تمامی مسئولینی که صنعت را در این شرایط سخت همراهی و همیاری می‌نمایند، گفت: پیش از اینکه به موضوع افتتاح پروژه امروز بپردازیم شایسته است از پای‌کار بودن مدیران و کارکنان فولاد مبارکه که در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه همچنان در میدان تولید مجاهدانه فعالیت کردند قدردانی کنم؛ مدیران و کارکنانی که تولید پایدار را حفظ کردند.

سرمایه گذاری فولاد مبارکه در حوزه محیط زیست

۲ copy

زرندی با تأکید بر اینکه در این ایام راهکارها و راهبردهای متفاوت و متعددی را تعریف و عملیاتی نمودیم خاطرنشان کرد: اگرچه شرایط سختی بود؛ اما تجارب بسیار ارزشمندی به دست آوردیم. 

وی در بخش دوم سخنان خود با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه به دنبال جهان تراز بودن است اظهار داشت: فولاد مبارکه در همه حوزه‌ها به‌ویژه حوزه‌های محیط زیستی همواره شرکتی مسئولیت‌پذیر بوده و سرمایه‌گذاری‌های متعددی در این راستا انجام داده است تا جایی که این شرکت از سنوات گذشته بیش از 2.3 میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری و تولید فولاد سبز با کمترین میزان کربن را هدف گذاری کرده است و امروز بحمدالله شاهد به بار نشستن یکی دیگر از دستاوردهای خوب این شرکت هستیم.

 مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه صنعت فولاد نیز همانند سایر صنایع کشور در سنوات گذشته با چالش‌های انرژی مواجه بوده است خاطرنشان کرد: همان‌گونه که استحضار دارید در طی ۵ سال گذشته نرخ برق صنعت بیش از ۲۸ برابر افزایش‌یافته و در حوزه گاز نیز با افزایش ۲۰ برابری مواجه بوده‌ایم.

 دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه تقلیل‌یافته است

photo19691752689 copy

وی در همین زمینه ادامه داد: برای بهتر ملموس شدن سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه در حوزه انرژی باید گفت: در حال حاضر دیماند برق فولاد مبارکه حدود ۱۶۱۰ مگاوات است این در حالی است که میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه به ۵۰ مگاوات تقلیل‌یافته است و شایان‌ذکر است که اعلام کنیم امروز فولاد مبارکه تقریباً هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد. چراکه ۸۵۰ مگاوات از برق موردنیاز فولاد مبارکه به‌صورت خود تأمین و از محل سرمایه‌گذاری‌های این شرکت در حوزه تولید انرژی در حال تأمین است. ۴۰۰ مگاوات از این میزان انرژی از محل نیروگاه  ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تأمین می‌شود و تلاش خواهیم کرد ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز تا پایان مهرماه از محل همین نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم. به گفته زرندی برای فاز دوم نیز پست و خط انتقال ۴۰۰ آماده و همچنین ترانس‌های لازم ساخته شده و ترخیص پنل‌های ۱۲۰ مگاوات دوم نیز صورت پذیرفته است. در ادامه نیز ان‌شاءالله در مسیری حرکت می‌کنیم که در زمان مقرر به بهره‌برداری ۶۰۰ مگاواتی از این نیروگاه دست یابیم. 

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بخش پایانی سخنان خود از تمامی دست‌اندرکاران این پروژه به‌ویژه مدیران سابق و حال حاضر فولاد مبارکه و سایر شرکت‌های حاضر در پروژه و همچنین از تمامی مسئولین استانی و کشوری قدردانی و اظهار امیدواری کرد به همین صورت فازهای بعدی نیز در مدار قرار گیرد.

  وارد مدار شدن ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی

۱۱ copy

 سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در حاشیه آیین افتتاح فاز اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صداوسیما نیز گفت: کل سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده و در فاز اول که در واقع امروز شاهد بهره‌برداری از آن هستیم؛ همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت قطعی‌ها و ناترازی‌های انرژی چالش‌های جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدوارم با تدابیری که در نظر گرفته‌ایم بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم؛ این اقدامات از استراتژی‌های مهم فولاد مبارکه بوده و این دستاوردها مژده خوبی برای مردم کشورمان خواهد بود.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از استفاده از ظرفیت‌های داخلی به‌عنوان یکی دیگر از مزایای احداث این پروژه یاد و اضافه کرد: به همین منظور شرکت ایرانی مپنا به‌عنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژی برق در کشورمان پیش‌گام است؛ این در حالی ا‌ست که در جلساتی که با شرکت مپنا و متولیان امر داشته‌ایم تأکید کرده‌ایم که اساساً در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی را افزایش دهیم و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است؛ چراکه استراتژی کشور در حوزه انرژی حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است؛ ازآنجایی‌که امروزه در دنیا تمامی فولادسازان به دنبال تولید فولاد سبز هستند، این استراتژی را به‌طورجدی پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.

زرندی خاطرنشان کرد: این راهبرد برای بخش خصوصی نیز فرصت بسیار مناسبی است تا در حوزه تولید پنل‌های خورشیدی و سایر ملزومات این قبیل پروژه‌ها حضور و سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند؛ این دقیقاً همان موضوعی است که فولاد مبارکه از آن حمایت و استقبال می‌کند، به همین منظور شرکت‌های داخلی را حمایت کرده‌ایم و همان‌گونه که تأکید کردیم در فازهای بعدی هم سهم بیشتری به حضور شرکت‌های داخلی خواهیم داد تا آن‌ها نیز بتوانند با حضور پررنگ‌تری به اشتغال‌زایی داخلی و توسعه دانش فنی کشور در این حوزه کمک کنند.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
سرمقاله
آخرین اخبار