| کد مطلب: ۲۸۵۸۵

اختصاص کمک نظامی یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین

یک بسته کمک نظامی جدید به ارزش ۹۸۸ میلیون دلار توسط وزارت دفاع آمریکا به اوکراین اختصاص پیدا کرد.

اختصاص کمک نظامی  یک میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین

پنتاگون افزود که این بسته شامل مهمات برای سامانه موشکی هیمارس و پهپاد است. در بیانیه پنتاگون آمده است: قابلیت های موجود در این بسته شامل مهمات برای سیستم های موشکی هیمارس (HIMARS), سیستم های پهپادی (UAS) و تجهیزات و قطعات یدکی برای نگهداری، تعمیر اساسی سیستم های توپخانه، تانک ها و خودروهای زرهی می شود.

این بسته ۹۸۸ میلیون دلاری علاوه بر ۷۲۵ میلیون دلار کمک نظامی آمریکا به اوکراین است که شامل سامانه های ضد پهپاد و مهمات هیمارس است که روز دوشنبه اعلام شد و از ذخایر پنتاگون برای ارسال سریعتر به خطوط مقدم استفاده می شود.

از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، آمریکا بیش از ۶۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز براساس تحلیل‌های به عمل آمده از مصاحبه‌های مشاوران دونالد ترامپ، طرح وی را که متعهد به پایان ۲۴ ساعته جنگ در اوکراین شده را شامل واگذاری بخش بزرگی از قلمروی این کشور و رد عضویت کی‌یف در ائتلاف نظامی ناتو دانست.

براساس پیشنهاد سه مشاور کلیدی ترامپ از جمله کیت کلاگ ژنرال بازنشسته ارتش و فرستاده انتخابی وی در امور روسیه و اوکراین، برخی گزینه‌ها نیز برای پایان جنگ جاری در اروپا در نظر گرفته شده است؛ از جمله کنار گذاشتن این کشور در حال جنگ از عضویت در ائتلاف نظامی ناتو.

گفته می شود مشاوران ترامپ تلاش دارند مسکو و کی‌یف را با استفاده از «سیاست چماق و هویج» مبتنی بر تشویق و تنبیه، مجبور به مذاکره کنند؛ از جمله توقف کمک های نظامی به کی‌یف و یا در صورت امتناع مسکو به مذاکره، آن را تهدید به ارسال کمک های بیشتر به اوکراین کنند.

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها اعلام کرده بود که در عرض ۲۴ ساعت پس از مراسم تحلیف خود در ۲۰ ژانویه (یکم بهمن ماه) به این جنگ سه ساله پایان می دهد، اما در باره جزئیات آن توضیحی ارائه نکرد.

هرچند برخی تحلیلگران و مقامات سابق امنیت ملی به دلیل پیچیدگی جنگ کنونی، نسبت به عملی شدن چنین تعهدی به شدت ابراز تردید کرده اند. اما برخی مشاوران ترامپ اظهاراتی در مورد خطوط کلی نقشه صلح ترامپ ارائه داده اند.

در این میان، بعضی ناظران نیز با توجه به پیشروی‌های روز افزون ارتش روسیه در خاک اوکراین بر این باور هستند که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه ممکن است تمایلی به انجام این معامله نداشته باشد و به دنبال تصرف بخش بیشتری از قلمروی اوکراین باشد.

یوجین رومر تحلیلگر ارشد سابق اطلاعاتی آمریکا و از اعضای اندیشکده مطرح کارنگی، در این زمینه گفت: «پوتین عجله‌ای ندارد».

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
آخرین اخبار