تحلیلگر اسرائیلی: حکم دادگاه تبعات زیانباری برای اسرائیل دارد
یک تحلیلگر اسرائیلی اعلام کرد، رای دادگاه دادگستری بین المللی در صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت زیانهای شدیدی را به اسرائیل وارد و عواقب آن برای تمامی اسرائیلیها خواهد بود.
به گزارش هممیهن آنلاین و به نقل از تسنیم، باراک راوید خبرنگار و تحلیلگر پایگاه خبری واللا نیوز در رابطه با صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت نخست وزیر و وزیر جنگ رزیم صهیونیستی آن را نشانه دیگری از شکست سیاسی خطرناک کابینه اسرائیل توصیف کرد.
او تاکید کرد، وقتی سیاستهای کابینه نتانیاهو بر عدم اجازه دادن به رسیدن کمکهای بشر دوستانه به غزه استوار است، باید انتظار میداشتیم که نتانیاهو از این پس قادر به سفر به بیش از 120 کشور جهان نشود و همواره سایه دستگیری بر سرش وجود داشته باشد، اما تبعات این رای صرفا برای نتانیاهو نخواهد بود بلکه بر انزوای اسرائیل در جهان شدت خواهد بخشید و فشارهای جهانی برای متوقف کردن جنگ هم افزایش پیدا خواهد کرد.
راوید در بخشی از نوشتار خود آورده است، حکم دادگاه جنایی بین المللی در لاهه و صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت فقط خبر بدی برای نخست وزیر و وزیر جنگ سابق نیست بلکه زیانهای شدیدی به اسرائیل و عواقب غیر قابل باوری برای تمامی اسرائیلیها به همراه خواهد داشت.
به اعتقاد این تحلیلگر صهیونیست، ضرباتی که رای داشته و پس لرزهای سیاسی آنها به طور حتم به وجهه اسرائیل در هر محفل بین المللی ضربه وارد خواهد کرد و حتی میتواند ضرباتی را به شرکتهای اسرائیلی که در نقاط مختلف جهان فعالیت میکنند هم وارد کرده و بر دامنه تحریم اسرائیل در ابعاد دانشگاهی، علمی، فرهنگی و ورزشی هم بیافزاید.
او در این رابطه اذعان کرد، این حکم هرگز نمیتواند بیانگر یک مشکل و شکست حقوقی باشد، زیرا بخت اسرائیل برای قانع کردن قضات دادگاه در اینکه آنها صلاحیت بررسی جنگ در غزه را ندارند، بسیار ناچیز بود.
راوید میافزاید: زمانی که شما دلایلی که قضات بر اساس آن حکم خود را صادر کردهاند را میبینید، به یقین میرسید که صدور حکم بازداشت نتیجه شکست سیاسی دیگری است که کابینه اسرائیل از 7 اکتبر به بعد همچنان در حال ارتکاب انواع و اقسام آن است.
به زعم این تحلیلگر، صدور حکم دادگاه بین المللی لاهه بیش از آنکه مربوط به عملیات جنگی (جنایات نظامی جنگی) باشد، مربوط به تصمیمات و اظهاراتی است که نتانیاهو و دستیارانش علیه مردم غزه گرفتهاند و مانع از رسیدن کمکهای بشر دوستانه و حتی آب و برق به آن شدند، بدون آنکه لحظهای فکر کنند که این اقدامات چه تبعات جهانی برای اسرائیل خواهد داشت.
اظهارات و درخواست وزرای کابینه اسرائیل در روزهای اولیه جنگ برای محاصره کامل غزه و قطع و آب و برق در کنار کارشکنیهای گسترده و مستمر آنها در مسئله انتقال کمکهای بشر دوستانه به نوار غزه در ماههای بعد از آن و مخالفت با ارائه طرحی برای روز بعد از جنگ باعث شد تا این شرایط برای اسرائیل شکل بگیرد.
باراک راوید در بخش دیگری از نوشتار خود به مخاطبانش خبر میدهد: این اولین باری است که دادگاه جنایات بین المللی در لاهه حکم بازداشت یکی از متحدان نزدیک ایالات متحده را صادر میکند، همچنین این اولین باری است که این حکم بازداشت رهبری متحد با غرب صادر میشود.
این در حالی است که شماری از کشورهای غربی متحد با اسرائیل مانند هلند و فرانسه هم اعلام کردند که رای دادگاه را اجرا میکنند.
او خاطر نشان کرد، با اینکه ایالات متحده اعلام کرده است رسیدگی به این مسئله را در صلاحیت دادگاه نمیداند اما این حکم به خودی خود یک چالش بزرگ برای دولت بایدن در دو ماه آخرش محسوب میشود و به طور حتم یکی از مسایل محوری برای دولت ترامپ بعد از 20 ژانویه خواهد بود.