| کد مطلب: ۲۴۸۰۷

افزایش ۷ درصدی مصرف بنزین در ایران

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به رشد ۷ درصدی مصرف بنزین گفت: از ابتدای سال تا ۱۲ آبان میانگین ۱۲۴.۵ لیتر بنزین توزیع شده در حالی که این رقم پارسال ۱۱۶ میلیون لیتر بود.

افزایش ۷ درصدی مصرف بنزین در ایران

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از مهر، کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از شهریور ماه اقداماتی برای افزایش سوخت نیروگاه‌ها صورت گرفته است به طوری که سطح ذخایر نیروگاهی دستگاه‌های متعددی درگیر هستند که بتوانیم زمستان پیش رو را پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش ۳.۸ درصدی دمای هوا به تبع آن مصرف سوخت هم افزایش پیدا می‌کند. بنابراین باید با همکاری دستگاه‌ها و مدیریت مصرف سوخت نیروگاهی رو تأمین کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش ادامه داد: سطح ذخایر سوخت مایع تابعی از مصرف است و با توجه به میزان گاز تحویلی، راندمان نیروگاهی و معادل سوخت مصرفی که مدیریت می‌شود، است.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ و با استقرار دولت چهاردهم وضعیت ذخایر سوخت مایع ابتدای کاهش یافت. از سوی دیگر نیز شاهد کاهش ۲۳ درصدی ذخایر نفت کوره بودیم که در مجموع ۳۶ درصد ذخایر سوخت مایع در نیروگاه‌ها نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

وی با اشاره به میزان نفت گاز و نفت کوره که از شهریور تاکنون تحویل داده شده، تصریح کرد: در زمینه نفت گاز در شهریور ماه ۲ درصد افزایش سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها را داشتیم.

ویس کرمی در ادامه گفت: در حالی که میانگین مصرف بنزین ۱۳۳ میلیون لیتر در روز بوده در شرایطی که اولویت تأمین بنزین بوده تولید سوخت نیروگاه ۲ درصد افزایش داشته است همچنین مهر ماه ۶ درصد و از ابتدای آبان تاکنون ۶ درصد تولید افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اضافه کرد: نفت کوره هم همین شرایط را دارد با این تفاوت که در آبان ماه ۵ درصد تولید افزایش داشته است.

به گفته وی، نفت گاز با ۳۲ درصد افزایش در مهرماه ۲۷.۵ میلیون لیتر و در آبان ماه ۴۲.۶ میلیون لیتر بوده در حالی که این رقم سال گذشته ۲۳.۷ میلیون لیتر بوده است. همچنین میانگین سوخت تحویلی در سال جاری ۲۵ میلیون لیتر بود.

ویس کرمی تاکید کرد: نفت کوره تحویلی به نیروگاه‌ها در شهریور ماه ۷۵ درصد افزایش داشته و در مهر ماه به ۸۰ درصد رسید. از ابتدای سال تا اواسط آبان ۶۰ درصد افزایش تحویل داشتیم و به طور کلی ۳۸ درصد افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشتیم.

به گفته وی، کاهش ۳.۸ سانتی گرادی موجب شد مصرف سوخت مایع افزایش پیدا کند.

ویس کرمی اضافه کرد: بنزین در کشور از ابتدای سال تا ۱۲ آبان به صورت میانگین ۱۲۴.۵ لیتر توزیع شده در حالی که سال گذشته ۱۱۶ میلیون لیتر بوده است بنابراین ۷ درصد افزایش مصرف داشتیم.

وی افزود: توزیع بنزین در آبان ماه سال گذشته ۱۱۴ میلیون لیتر بوده است در حالی که در سال جاری به ۱۲۲ میلیون لیتر رسیده که رشد ۷.۵ درصدی را در ۱۲ روز آبان ماه نشان می‌دهد.

ویس کرمی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر میزان واردات بنزین و چگونگی وضعیت ذخایر استراتژیک خاطرنشان کرد: تلاش ما بر آن است که حداکثر تولید و تأمین بنزین داخلی باشد و راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدتی برای آن در نظر گرفته ایم همچنین با توجه به ظرفیت خوبی که داریم عمده تولید در جنوب کشور و مصرف در نیمه شمالی صورت می‌گیرد میانگین واردات بنزین از ابتدای سال تا کنون ۸ میلیون لیتر بوده و در مهر ماه ۹ میلیون لیتر واردات بنزین داشته ایم.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت مناسب تولید ذخایر استراتژیک ما نیز وضعیت مطلوبی دارد.

 

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار