عباس حسینپناهی مسئول ستاد انتخاباتی اصولگرایان غرب کشور: استاندار با ادامه رویکرد فعلی واکنشهای تندی از اصولگراها و اصلاحطلبها خواهد دید
عباس حسینپناهی، مسئول ستاد انتخاباتی اصولگراهای منطقه غرب کشور در گفتوگو با هممیهن از نارضایتی مردم استان و جریانهای سیاسی نسبت به عملکرد و انتصابهای استاندار دولت جدید در این استان سخن گفته است.
عباس حسینپناهی، مسئول ستاد انتخاباتی اصولگراهای منطقه غرب کشور در گفتوگو با هممیهن از نارضایتی مردم استان و جریانهای سیاسی نسبت به عملکرد و انتصابهای استاندار دولت جدید در این استان سخن گفته است که در ادامه میخوانید:
*آیا با انتخاب استاندار اهل سنت برای استان کردستان، گفتمان وفاق ملی در این استان محقق شده است؟
ابتدا باید تعریف عملیاتی از «وفاق ملی» داشته باشیم و بدانیم که وفاق چیست. آیا وفاق ملی یعنی اینکه از همه جناحها، اقشار و مذاهب و جریانهای سیاسی و سلیقهها استفاده کنیم؟ با انتخاب یک نیروی اهل سنت بومی برای استان کردستان به نظر میرسد که وفاق در کردستان به گونه دیگری تعریف شده است. آنهایی که در ستاد آقای پزشکیان کار کردند همه در گوشه هستند و در واقع شرایط فرقی نکرده است. همان افرادی که در دولت قبل کار میکردند، الان هم هستند و فقط در سمتهای مختلف جابهجا شدهاند.
برای نمونه استاندار جدید، فرماندار بیجار را معاون سیاسی کرده است، مدیرکل حوادث غیرمترقبه استان را فرماندار بانه کرده است و ما تغییراتی که بگوییم براساس وفاق ملی رخ داده باشد را در استان کردستان ندیدیم. وفاق ملی بدین معنی است که از همه جریانهای سیاسی و سلیقههایی که حامی بودند استفاده شود. من به عنوان کسی که مسئول ستاد انتخاباتی اصولگراهای منطقه غرب کشور بودم و با آقای دکتر پزشکیان هم ارتباط نزدیک دارم، اما میبینم آنچه که ما میخواستیم تاکنون هیچکدامشان در استان کردستان انجام نشده است.
*انتصاباتی که در این مدت انجام دادند را چطور ارزیابی میکنید؟
این را در نظر بگیرید که کردستان اولین استانی بود که استاندار آن در دولت جدید عوض شد. آقای زرهتنلهونی انسان بسیار باشخصیتی است اما خوب و باشخصیت بودن با مسئله مدیریتی دو موضوع متفاوت هستند. کردستان یک مدیر قاطع میخواهد که بتواند شعارها و دغدغههای بر زمین مانده استان را عملیاتی کند و به مردم نشان دهد که ما آمدهایم به دنبال اینکه افرادی که دنبال کار و اقدامات جهادی هستند و میخواهند مشکلات مردم را حل کنند را به کار بگیریم و مسائل و مشکلات استان را حل کنیم. نه اینکه اینگونه باشد که چون فلانی فامیل است، او را منصوب کنند. آنچه که تاکنون مشاهده میکنم، نسبت به انتصابهای آقای استاندار رضایت خاطر وجود ندارد؛ مگر اینکه تغییراتی در ادامه انجام دهند و اوضاع بهتر شود.
*ایشان در تیم مدیریتی خود از نیروهای دولت سیزدهم استفاده میکنند؟
ای کاش دو نفر را از ستاد آقای پزشکیان به کار میگمارد، اصلاً من میگویم از اصلاحطلبها و اصولگراها استفاده کند، اما اصلاً اینگونه نیست. افرادی را آورده است که بازنشسته هستند. در جهاد کشاورزی کسی را به کار گرفته است که چون فامیل نامادری ایشان بود به این سمت رسیده است.
*پس به این دلیل که تغییر خاصی نسبت به آنچه در دوره قبل وجود داشته در کردستان رخ نداده، هم اصلاحطلبها و هم اصولگراهای استان ناراضی هستند؟
فکر میکنم تا به امروز که اینگونه است. چراکه مردم انتظاراتی داشتند و دارند، چه ما که اصولگراییم و چه اصلاحطلبها، با قدرت آمدیم و برای افزایش مشارکت در انتخابات کار کردیم زیرا مردم مشکل دارند و میخواستیم کسی بیاید که مشکل مردم را حل کند و افرادی که قدرتطلب هستند را برکنار کند. اما متاسفانه نهتنها کاری انجام نشده، بدتر از آن نیز اتفاق افتاده است. اشاره کردم که رئیس جهاد کشاورزی کسی را آوردند که اکثر قریب به اتفاق کارکنان جهاد از او عصبانی هستند و دلیل انتصاب این بوده که فامیل استاندار هستند.
*اما با انتخاب ایشان اینگونه در رسانهها بیان شد که مسئله وفاق به خوبی انجام شده و درواقع انتصاب استاندار کردستان برگ برنده دولت چهاردهم در تبیین مسئله وفاق ملی بود. اما با توجه به نارضایتیای که اعلام میکنید، میتوان نتیجه گرفت گسست بین مردم و دولت در کردستان بیشتر هم شده؟
نمیتوانم بگویم بله یا خیر، اما از زبان گروهی که در بین سیاسیون کار میکنیم، باید بگویم فعلاً مردم چیزی احساس نکردهاند و این خیلی مهم است. باید آنها تغییر را احساس کنند.
*گفته میشود استاندار کردستان خیلی ناگهانی انتخاب شد و گزینههای دیگری در استان مطرح بود. چه عاملی باعث شد که ایشان گزینه نهایی باشد؟
خودش میگوید خبر نداشته و یک روز قبل از این انتصاب به او اعلام کردهاند. ایشان کرمانشاهی هستند و اهل کردستان نیستند، احساس میکنم کسانی در بالا نظر دادند و هرچند که باز هم میگویم انسان خوب و باشخصیتی است اما وی آنچه که کردستان میخواهد نیست.
*استاندار کردستان باید چه رویکردی در پیش بگیرد که بتواند رضایت مردم استان را جلب کند؟
ایشان باید یک اتاق فکر داشته باشد و از همه احزاب و سلیقهها؛ اصولگرا، اصلاحطلب، معتدلین، متنفذین، در این اتاق فکر باشند و از اینها مشورت بگیرد. فعلاً ایشان یک نشانی از افرادی که در این قضیه دلسوز هستند و بودند نگرفته و از آنها هیچ استفادهای نکرده است. اتاق فکر خیلی میتواند موثر باشد. مردم ما خیلی مشکل دارند و فضا و شرایط میطلبد که همه دست به دست هم دهند تا مشکلات حل شود. همین معاون سیاسی که یک بازنشسته را انتصاب کردند، سوال من این است که در میان این همه تفکر سیاسی چرا کسی را میآورید که بازنشسته است؟ ایشان رؤسای دانشگاه کردستان، دانشگاه ملی مهارت، مدیران کل را هنوز تغییر ندادهاند و همه در برزخ هستند، نه کار میکنند و نه جواب مردم را میدهند.
*پس انتصابات در استان کردستان خیلی دیر در حال انجام شدن است...
خیلی دیر. ایشان اولین استانداری بودند که منصوب شدند و میتوانستند سریعتر انتصابات را انجام دهند. ایکاش کسی را انتخاب میکردند که قدرت ریسک بالایی داشت و تغییرات را سریع انجام میداد و یک چهره عملیاتی بود و از همه مهمتر خودش تصمیمگیر بود، نه کسان دیگر.
*در این مدت نشستی با نمایندههای احزاب استان برای همفکری و مشورت گرفتن برگزار کردند؟
ایشان ظاهراً نیازی ندارد. ما چند بار زنگ زدیم به دفتر ایشان و پیغام فرستادیم که میخواهیم جلسه بگذاریم اما هیچ خبری نشده است. مسئول دفتر ایشان هم یک کرمانشاهی است و اکثر برنامههایشان را هم خانوادگی تصمیم میگیرند که چه کسی را بگذارند و چه کسی را بردارند و این بزرگترین آسیب برای کردستان است. با چنین شرایطی که پیش میرویم بهخاطر صبر دوستان است و در آینده چه اصلاحطلب و چه اصولگرا واکنشهای تندی نشان خواهند داد. ما شعارهایی که آقای پزشکیان وعده دادند را نمیبینیم، ما خوشحال شدیم که یک نیروی اهل سنت آمده اما کاش مثلاً یک اصفهانی میآمد و برنامهها را عملیاتی میکرد.