| کد مطلب: ۲۸۵۵۱

مسعود پزشکیان در دیدار با دانشجویان و استادان از مقاومت مخالفان و چالش های دولت گفت

درددل با دانشگاه

رئیس‌جمهور صبح دیروز به مناسبت روز دانشجو، به دانشگاه شریف رفت. مسعود پزشکیان در این مراسم به سیاق پیشین حضور رؤسای‌جمهور در مراسم‌های ۱۶ آذر، صحبت‌های دانشجویان را شنید و به سخنرانی در میان آنان پرداخت.

درددل با دانشگاه

رئیس‌جمهور صبح دیروز به مناسبت روز دانشجو، به دانشگاه شریف رفت. مسعود پزشکیان در این مراسم به سیاق پیشین حضور رؤسای‌جمهور در مراسم‌های ۱۶ آذر، صحبت‌های دانشجویان را شنید و به سخنرانی در میان آنان پرداخت. پیش از سخنان رئیس‌جمهور 13 تن از دانشجویان به نمایندگی از جنبش‌های دانشجویی از جمله انجمن‌های علمی دانشجویی کشور، اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان، اتحادیه انجمن‌های دانشجویان مستقل، نشریات دانشجویی، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی، کانون‌های فرهنگی دانشجویی، بسیج دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت به بیان نظرات، دیدگاه‌ها و همچنین مطالبات خود از رئیس‌جمهور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی پرداختند.

این مراسم که به علت مقارن شدن ۱۶ آذر با روز جمعه، با یک روز فاصله برگزار شد، اولین حضور پزشکیان در مراسم بزرگداشت روز دانشجو بود. رئیس‌جمهور کشورمان طی حضور خود در دانشگاه صنعتی شریف، با اساتید این دانشگاه نیز دیدار و گفت‌وگو و از نمایشگاه آخرین دستاوردها و تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان این مجموعه علمی نیز بازدید کرد. رئیس‌جمهور در سخنرانی خود با مرور مسائل روز کشور، بر این موضوع تاکید داشت که بدون شناخت مسئله نمی‌توان راه‌حلی برای آن پیشنهاد داد و وعده‌های پوچ، مشکلی از مردم حل نمی‌کند. 

دانشجو باید مطالبه‌گر باشد

رئیس‌جمهور با اشاره به توصیه حضرت علی(ع) به تقوا در فرازی از وصیت‌اش، با بیان اینکه تقوا در نگاه اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا، گفت: «در هر رشته و زمینه که کار می‌کنیم، اگر بدون خطا و با کمترین هزینه و اشتباه کار کردیم، این می‌شود تقوا. اگر نماز بخوانیم و روزه بگیریم، اما نتوانیم به عنوان یک پزشک بیمار را بدون عارضه عمل کنیم، نمی‌توانیم ادعا کنیم که متقی هستیم؛ تقوا یعنی حرکت بدون خطا.»

پزشکیان همچنین با اشاره به این توصیه حضرت امیرالمومنین علی(ع) که می‌فرمایند به دنبال دنیا راه نیفتید، حتی اگر دنیا به دنبال شما راه افتاد، خاطرنشان کرد:«انسان متقی از این منظر انسانی کاردان، کارشناس، نخبه، خلاق و الهام‌بخش است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سند چشم‌انداز بر الهام‌بخش بودن تأکید دارند، اینجا نیز انسان متقی الهام‌بخش است، اما علم و مهارت و توانش را در اختیار حق و عدالت می‌گذارد، نه برای کسب دنیا و مافیها.»

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه کسی می‌تواند سخن حق بگوید که وابسته به پست و مقام و قدرت نباشد، اظهار داشت: «این صفت به بهترین شکل در شما دانشجویان وجود دارد. دانشجو دلبستگی به پست و مقام ندارد و اگر بتواند این ویژگی را حفظ کند، همیشه می‌تواند حرفش را راحت بزند؛ البته بگذریم از عده‌ای که ممکن است وابستگی‌هایی داشته باشند.»

پزشکیان همچنین با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) توصیه می‌کند که همواره در طرف حق و مظلوم بایستید و نه ظالم، افزود: «شما دانشجویان باید همیشه در جهت حق و پشت مظلومین بایستید. همه شاهد بودیم که در آمریکا، انگلستان، کانادا و برخی کشورهای دیگر در برابر ظلم به مردم فلسطین و غزه ایستادند؛ این انتظاری است که از دانشجو می‌رود؛ پشت سرش شمایید و ماییم و این مملکت.»

پزشکیان با اشاره به اینکه امروز در عرصه علم و دانشگاه و مدیریت نیز مبنا همین پذیرش حرف حق و درست است، گفت: «امروز علم و مدیریت بر اساس شواهد حکم می‌کند؛ آن حرفی قابل پذیرش است که مستند به شواهد و علم باشد. یکی از دلایلی که ما امروز درگیر مشکلات متعدد هستیم این است که بدون مستندات و شواهد علمی تصمیم گرفتیم و عمل کردیم، بدون شواهد علمی دعوا راه انداختیم؛ اصلاً لزومی ندارد که بنده و شما اینجا دعوا راه بیاندازیم. ما در دوران دانشجویی با یکدیگر بحث و استدلال می‌کردیم و آن کس که منطق ضعیف‌تری داشت خود به خود از میدان کنار می‌رفت.»

پزشکیان با اشاره به اینکه یک پزشک تا به طور دقیق درد و مشکل بیمار را از او نپرسد و نشنود، نمی‌تواند نسخه صحیحی برای او تجویز کند، اظهار داشت: «در عرصه حکومت‌داری نیز وضع همین است، تا دقیقاً متوجه نشویم که مشکل چه و ناشی از چیست، نمی‌توانیم برای آن راه‌حلی ارائه و اجرا کنیم. اینکه بیاییم وعده پوچ بدهیم، مشکلی را حل نمی‌کند.»

رئیس‌جمهور در ادامه با تاکید بر بالا بودن مصرف برق در کشور، افزود: «امروز یارانه زیادی به برق و گاز و بنزین می‌دهیم و کسانی که انرژی بیشتری مصرف می‌کنند، یارانه بیشتری نیز دریافت می‌کنند. امروز چه کسانی بیشتر یارانه دریافت می‌کنند؛ یک فرد فقیر یا روستایی یا یک فرد پولدار؟ افراد پولدار تا 10 برابر افراد فقیر انرژی و یارانه انرژی استفاده می‌کنند، چرا ما باید یارانه‌ها را اینگونه توزیع کنیم! فشار تورم ناشی از این وضعیت توزیع یارانه نیز بیشتر بر همان فرد فقیر وارد می‌شود.»

پزشکیان با تأکید بر اینکه ایجاد چنین وضعیتی محصول عملکرد ناصحیح دولت‌هاست، تصریح کرد: «ما برای اصلاح این وضعیت به کمک شما نیاز داریم. امروز نسبت به اصلاح هر بخشی که می‌خواهیم اقدام کنیم، عده‌ای می‌گویند، به آن دست نزنید، اما بالاخره باید این مشکل و بیماری را درمان کنیم، درمان هم سختی و درد دارد. ما امروز گروهی را مامور تدوین راه‌حل‌های صحیح و راهکارهای اجرایی صحیح کردیم، اما به کمک همه نیاز داریم. اگر سیستم اصلاح شود، اینها نیز اصلاح خواهد شد.»

پزشکیان در ادامه یکی از راهکارهای موثر در زمینه مقابله با فساد را راه‌اندازی FATF در داخل کشور عنوان کرد و گفت‌: «امروز و در شرایطی که آمریکایی‌ها از آن سوی دنیا می‌دانند که ما با منابع مالی خود چه می‌کنیم، ‌در داخل کشور یک کشتی با بارش گم می‌شود و ما متوجه نمی‌شویم، لذا اگر خواهان مبارزه با رانت و فساد هستیم باید FATF  داخلی راه‌اندازی کنیم.»

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در صورت یکپارچه‌شدن سامانه‌های اطلاعاتی کشور جریان‌های مالی مشکوک به‌راحتی قابل رصد خواهد شد، تصریح کرد: «وقتی این اطلاعات و داده‌ها به هم متصل شود کسی نمی‌تواند بدون ضابطه پولی را جا‌به‌جا یا هزینه کند، باید معلوم باشد چه کسی و از کجا این پول را برای فردی پرداخت کرده است، اینها ضعف و مشکلات سیستمی است که ما در داخل با آن مواجهیم و شما می‌توانید در حل این مسائل به ما کمک کنید، چراکه بنده معتقدم اگر دانشگاهیان و اساتید به میدان بیایند ما قادر به حل مشکلات خواهیم بود.»

رئیس‌جمهور شاخصه مهم جوامع رشدیافته را شکل و تناسب ساختاری طبقات مختلف آن جامعه عنوان کرد و افزود‌: «ما امروز تا دلتان بخواهد آدم‌هایی خارج از ساختار را مدیرکل کرده‌ایم و بدتر از آن نگاه سیاستمدران ما است که پس از یکی دو سال مدیران را جابه‌جا می‌کنند و از آنجایی که نقشه و سیاست مشخصی نداشته‌اند با جابه‌جایی مدیران، راه و مسیر هم عوض می‌شود.»

پزشکیان در ادامه سند چشم‌انداز ترسیم‌شده از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی را یکی از اسناد مترقی و قابل دفاع برای پیشرفت کشور دانست و گفت: «بنده از همان روز اول اعلام کردم که چشم‌انداز و سیاست‌های مقام معظم رهبری هدف ما است، اینکه براساس این سند قرار است ایران ما کشوری توسعه‌یافته و دارای جایگاه اول در علم و اقتصاد و فناوری و الهام‌بخش در منطقه باشد، چشم‌انداز زیبایی است. ما کشوری می‌خواهیم که در منطقه بهترین باشد نه اینکه هر روز جایگاه آن کاهش یابد. اگر چنین چشم‌اندازی مورد قبول همه است، برای چه دعوا می‌کنیم، این گوی و میدان، هرکه مدعی است می‌تواند برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد و به دولت کمک کند ما آمادگی داریم بستر را برای او فراهم کنیم و نوکری‌اش را هم خواهیم کرد.»

پزشکیان در ادامه خطاب به دانشجویان و اساتید دانشگاه، با تاکید بر اینکه شما باید این کشور را بسازید و با قهر کردن هم کشور اصلاح نخواهد شد، تصریح کرد‌:«کشور مال شماست، کجا بروید؟‌ باید بمانید و دست در دست هم بدهیم چشم‌انداز را محقق کنیم و طبیعتاً در این مسیر افراد نخبه و توانمند باید به میدان بیایند و افراد بی‌عرضه و ناکارآمد کنار بروند.»

پزشکیان حق‌گویی و حق‌طلبی را از جمله انتظارات خود از جامعه دانشجویی کشور عنوان کرد و گفت‌: «حق‌طلبی نیز چپ و راست نمی‌شناسد، باید با هم گفت‌وگو کنیم و بر اساس منطق به راهکار و راه‌حل برسیم، شما بر اساس شواهد و مستندات علمی راهکار بدهید ما خواهیم پذیرفت و اگر ما نیز بر اساس شواهد و مستندات علمی عمل کردیم، شما بپذیرید، قرار نیست چون بنده رئیس‌جمهور هستم شب بخوابم و صبح یک چیزی به ذهنم رسید بر مبنای آن دل و روده جامعه را بیرون بریزم و بعد نتوانم آن را جمع کنم، باید مستندات علمی،‌ تجربیات بین‌المللی، عقلانیت و منطق کارشناسی پشتوانه تصمیمات باشد.»

رئیس‌جمهور در ادامه به ناترازی‌های گسترده در بخش انرژی اشاره کرد و افزود: «اگر نتوانیم مصرف بالای گاز و انرژی را کنترل کنیم در زمستان نخواهیم توانست گاز خانه‌ها را تامین کنیم، اگر می‌گوییم باید به بخش خصوصی میدان دهیم، نباید هرجا به مشکل خوردیم گاز تولیدکنندگان را قطع کنیم، چرا باید گاز تولیدکنندگان قطع شود اما گاز مراکز دولتی را قطع نمی‌‌کنیم؟»

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم با هم گفت‌وگو کنیم، مشکلی وجود نخواهد داشت، افزود: «به عنوان مثال اینکه برخی FATF  را قبول ندارند باید برای آن مستندات علمی بیاورند، نباید بدون اینکه اصل و فلسفه موضوعی را نمی‌دانیم آن را رد کنیم.»

دانشگاه درگیر حل مسائل شود

رئیس‌جمهور در دیدار با استادان دانشگاه شریف نیز با تاکید بر اینکه دانشگاه باید درگیر حل مسائل کشور شود، اظهار داشت: «باور بنده این است که اگر دانشگاه‌ها درگیر حل مسائل کشور شوند، می‌توان مشکلات را حل کرد. البته در حال حاضر دانشگاه‌های ما در بهترین حالت جزو دانشگاه‌های سطح دو هستند و باید تلاش کنیم سطح آموزشی آنها ارتقا یابد. اگر دولت برای حل مشکلات با  دانشگاه‌ها قرارداد ببندد و دانشگاه‌ها به صورت عملی وارد میدان حل مشکلات کشور شوند، این مسئله باعث ارتقای دانشگاه‌ها و رسیدن آنها به سطح دانشگاه‌های نسل سه و چهار نیز خواهد شد.»

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ارائه پروژه‌های متعدد به دانشگاه‌ها و درآمدزایی آنها از این طریق، اظهار داشت: «دانشگاه‌ها ظرفیت درآمدزایی زیادی دارند؛ دولت می‌تواند برای اجرای پروژه‌های خود با  دانشگاه‌ها قرارداد امضا کند تا دانشگاه‌ها برای مشکلات پیش‌روی دولت از جمله ناترازی‌ها راه‌حل‌های کارشناسی و کاربردی ارائه کنند.»

پزشکیان با بیان اینکه حل مسائل خود دانشگاه‌ها نیز امروز یکی از اولویت‌های کاری ماست، تصریح کرد: «در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اولویت را به حل مسائل مدارس، دانشگاه‌ها و مسائل اجتماعی اختصاص داده‌ایم، چراکه معتقدم اگر مشکلات این بخش‌ها را حل کنیم، به رفع مشکلات سایر بخش‌ها نیز کمک می‌شود و دیگر مشکلات به عرصه‌های اجتماعی و کف خیابان کشیده نخواهند شد.»

رئیس‌جمهور با انتقاد از وضعیت فعلی نظام آموزشی کشور، اظهار داشت: «نوع آموزش در کشور ما اشکال دارد؛ باید به سمتی حرکت کنیم و دانش‌آموزان و دانشجویان را به شکلی آموزش دهیم که بتوانند با روش کار تیمی و بر مبنای روش حل مسئله مشکلات را حل کنند. همچنین باید روحیه مواجهه موثر با مشکلات و یافتن راه‌حل به جای قهر کردن در برابر دشواری‌ها را به آنها آموزش دهیم تا در هنگام روبه‌رو شدن با سختی‌ها به جای خالی کردن میدان، با مشکلات بجنگند؛ تفکر ساختارمند و روحیه تلاش برای حل مشکلات باید در مراکز آموزشی به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل شود.»

رئیس‌جمهور در برابر درخواست دکتر صالحی رئیس دانشگاه شریف برای تشکیل یک کارگروه ویژه با اختیارات بالا برای حل مشکلات دانشگاه‌ها، گفت: «دولت آمادگی همکاری برای تشکیل این کارگروه را دارد. شما همچنین می‌توانید از بانک‌های خارجی برای دانشگاه‌ها وام بگیرید؛ اختیارات لازم برای این منظور نیز به دانشگاه‌ها اعطا خواهد شد.»

دورکاری کارمندان به جای قطع برق خانه‌ها

رئیس‌جمهور در سخنرانی میان دانشجویان و صحبت‌‌هایش در دیداری که با استادان دانشگاه شریف داشت، بار دیگر بر مسئله ناترازی‌های گسترده در حوزه‌های مختلف تاکید کرد. پزشکیان در دیدار با اساتید با بیان اینکه با وجود نیروی انسانی باکیفیت در کشور نباید با مشکلاتی که امروز با آنها درگیریم، مواجه باشیم، تصریح کرد: «امروز یکی از مشکلات اساسی ما ناترازی در حوزه انرژی است؛ معتقدم به جای قطع برق کارخانه‌ها می‌توانیم برق برخی ادارات را قطع کنیم و کارمندان آن اداره‌ها را به دورکاری بفرستیم. زیانی که از این طریق به اقتصاد کشور وارد می‌شود احتمالاً کمتر از زیان قطع برق صنایع است.» 

دیدگاه

ویژه تیتر یک
پربازدیدترین
آخرین اخبار