| کد مطلب: ۳۸۲۱۱

نماینده مجلس: آمریکا در نهایت زیر بار خواسته‌های ما می‌رود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: « ایران هیچ‌گاه غنی‌سازی اورانیوم را از دست نخواهد داد و در توافق احتمالی با آمریکا، ما حتما غنی‌سازی تا ۲۰ درصد یا دست‌کم تا ۵ درصد را در داخل خاک کشورمان حفظ خواهیم کرد.»

نماینده مجلس: آمریکا در نهایت زیر بار خواسته‌های ما می‌رود

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از دیده‌بان ایران، روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در شرایطی زیر سایه اختلافات بر سر مساله غنی‌سازی برگزار شد که دو طرف همچنان گفت‌وگوها را مثبت ارزیابی می‌کنند. بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان نیز به عنوان میانجی گفت‌وگوها، تاکید کرده است که در این دور از مذاکرات، «ایده‌های مفید و خلاقانه‌ای» مطرح شد. طرف آمریکایی نیز دور چهارم مذاکرات را «دلگرم‌کننده» دانسته است، در حالی که پیش از انجام مذاکرات، خواستار برچیدن سایت‌های غنی‌سازی ایران شده بود. البته جمهوری اسلامی تاکید داشت که غنی‌سازی، خط قرمزی است که به هیچ وجه از آن رد نخواهد شد. در حالی که انتظار می‌رود دور پنجم گفت‌وگوها طی هفته آینده برگزار شود، وزیر امور خارجه کشورمان گفته که «ممکن است ابعاد، اندازه‌ها، سطح و میزان غنی‌سازی برای اعتمادسازی محدود شود.»

سید عباس عراقچی بلافاصله پس از پایان دور چهارم مذاکرات، در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد که این دور از گفت‌وگوها «بسیار جدی‌تر و صریح‌تر» بود و دو طرف مقدار زیادی از فضاهای کلی فاصله گرفته و وارد موارد جزئی‌تر شدند. او همچنین با تاکید بر این که «اصل موضوع غنی‌سازی حتی قابل مذاکره نیست»، گفت که «به‌رغم دشواری و صراحتی که در مذاکرات بود، اما بحث‌های بسیار مفیدی انجام شد و الان می‌توانیم بگوییم که دو طرف درک بهتری از مواضع همدیگر دارند و مواضع مقداری به هم نزدیکتر شده است. اکنون می‌توان گفت‌وگوها را رو به جلو ارزیابی کرد و دو طرف مصمم به ادامه آن هستند.» 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز دیروز (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت) در کنفرانس خبری پیش از سفر به خاورمیانه، ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مذاکره با ایران، اعلام کرد که «اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. ایرانی‌ها خیلی باهوش و منطقی مذاکره می‌کنند. ما می‌خواهیم ایران یک کشور شاد و پیشرفته باشد و این خیلی ساده است، آن‌ها فقط نباید بمب اتم داشته باشند. آن‌ها می‌دانند ما چه چیزی از آن‌ها می‌خواهیم.»

آمریکا اشتباه فکر می‌کند که ایران از ترس جنگ وارد مذاکرات شده است

در چنین شرایطی از احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ارزیابی‌اش از روند کنونی مذاکره با آمریکا پرسیدیم و او نیز در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران، توضیح داد: افق آینده مذاکرات مثبت است و امیدوارم ایران و آمریکا به توافق برسند. البته این‌طور نیست که جمهوری اسلامی با خواسته‌های ایالات متحده همراهی کند، بلکه در نهایت، آن‌ها زیر بار خواسته‌های ما می‌روند. تا این لحظه که متغیرها را کنار هم می‌گذاریم، می‌توانیم بگوییم آمریکایی‌ها به‌ویژه دونالد ترامپ سیاست دوگانه‌ای را در پیش گرفته‌اند، اما در مجموع تمایل دارند که به توافق برسند، درست است که می‌گویند یا توافق یا جنگ، ولی خواسته اصلی آن‌ها رسیدن به توافق است، نه شروع جنگ. 

نماینده اردستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها تا امروز رفتارهای دوگانه‌ای در مذاکرات داشته‌اند و همچنان نه‌تنها به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران ادامه می‌دهند، بلکه زورگویی هم می‌کنند و از تهدید به شروع جنگ دست نمی‌کشند. آن‌ها فکر می‌کنند که ایران از ترس شروع جنگ وارد مذاکرات شده است، در حالی که این محاسبه ذهنی آن‌ها اشتباه است؛ ما مطمئن هستیم که آمریکا وارد جنگ نخواهد شد، ولی برای رفع تحریم‌ها که می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی‌مان کمک کند، وارد مذاکره شده‌ایم. در مجموع با توجه به این که ترامپ یک انسان خودشیفته و عجول است و تمایل دارد که کارهای بزرگ انجام دهد و به نام خودش ثبت کند، حتما تمایل دارد که با ایران به توافق برسد. 

وی همچنین تاکید کرد: ایران هیچ‌گاه غنی‌سازی اورانیوم را از دست نخواهد داد و در توافق احتمالی با آمریکا، ما حتما غنی‌سازی تا ۲۰ درصد یا دست‌کم تا ۵ درصد را در داخل خاک کشورمان حفظ خواهیم کرد و به هیچ وجه زیر بار این حرف که تاسیسات غنی‌سازی خودمان را از بین ببریم، نخواهیم رفت. 

سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران، ضمانت اجرای توافق را بالاتر می‌برد

بخشایش اردستانی با تاکید بر ضرورت دریافت تضمین‌های مناسب از آمریکا گفت: آنچه در توافق احتمالی با ایالات متحده برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد، این است که طرف مقابل تضمین‌هایی به ما بدهد که مطمئن باشیم اولا از توافق خارج نخواهند شد، ثانیا مفاد توافق کاملا اجرایی خواهد شد، ثالثا نتیجه اجرای توافق به نفع ملت ایران خواهد بود. ما یادمان نرفته است که این آمریکا بود که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ، از توافق خارج شد، وگرنه ایران مشکلی با توافق کردن ندارد و امتیازات لازم را هم می‌دهد، همان‌طور که در برجام به طرف مقابل امتیاز دادیم، اما آنچه برای ما اهمیت دارد، اخذ امتیازات کافی و گرفتن تضمین‌های لازم است. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری مشترک آمریکایی‌ها با شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های صنعتی و عمرانی در داخل کشورمان، یکی از تضمین‌هایی است که می‌تواند هم ضمانت اجرای توافق احتمالی را بالاتر ببرد و هم مسیری را برای همکاری‌های مشترک آغاز کند. آمریکایی‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی در کشورمان سرمایه‌گذاری کنند که یکی از مهمترین آن‌ها صنعت برق است. قطعا حضور آمریکایی‌ها در ایران، ضمانت اجرای توافق را افزایش خواهد داد، چون در آن صورت، خروج آن‌ها از توافق باعث ضرر دیدن شرکت‌های خودشان خواهد شد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار