| کد مطلب: ۱۵۵۰۲
گروه فرقان

گروه فرقان

گروه فرقان در سال ۱۳۵۶، توسط اکبر گودرزی، طلبه‌ای جوان و اهل لرستان تأسیس شد. این گروه مخالف صریح روحانیت بودند، خود را متکی بر اصل توحید می‌دانستند و تفاسیر خاص خود را از قرآن ارائه می‌دادند، هرچند که معتقد بودند تفسیر قرآن تنها کار امامان است.

مخالفان سرسخت مهندس بازرگان بودند و بازرگان و مطهری را متهم می‌کردند که علیه نوشته‌ها و افکار علی شریعتی موضع‌گیری خصمانه و توهین‌آمیز کرده‌اند.

علی‌اکبر ناطق‌نوری درباره این گروه می‌نویسد: «گروه فرقان اسم‌شان را از سوره فرقان گرفتند و این سوره را تفسیر و منتشر کردند. رهبر این‌ها اکبر گودرزی جوانی 22-21 ساله بود. او زمانی می‌خواست طلبه مدرسه مجتهدی شود. آقای مجتهدی می‌گوید: وقتی گودرزی آمد طلبه شود چون خیلی چهره زشتی داشت دیدم نورانی‌ات ندارد و گفتم تو به درد طلبگی نمی‌خوری.»

گودرزی در سال ۱۳۵۶ کلاس‌های تفسیر در مناطق مختلف تهران (نازی‌آباد، سلسبیل، قلهک، جوادیه و خزانه) بر پا و نیروهایش را نیز از همین جلسات جذب می‌کرد. مرتضی الویری درباره شخصیت او در مصاحبه‌ای گفته بود: «گوش به حرف کسی نمی‌داد و معتقد بود که تمام حقایق در ذهن او جمع شده و دیگران دچار انحراف شده‌اند. برای همین هم در آغاز فرقانی‌ها بسیار پابرجا و محکم از خوشان دفاع می‌کردند.»

آنها در سال 57 و پس از پیروزی انقلاب و از پادگان‌هایی که توسط مردم فتح شده بود به تجهیزات نظامی مجهز شدند. آنها معتقد بودند که حکومت جمهوری اسلامی تلاشی برای برقراری حاکمیت روحانیت است و با توجه به اینکه معتقد به اسلام منهای روحانیت بودند، به ترور شخصیت‌های انقلابی روی آوردند.

مهمترین ترورهای سال 58 در ایران توسط اعضای این گروه انجام شد و در نهایت 70 نفر از اعضای آن در یک خانه تیمی بازداشت شدند که 25 نفر از آنها از جمله اکبر گودرزی به اعدام محکوم شدند.

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار