| کد مطلب: ۹۲۴۲
سقوط پلکانی

سقوط پلکانی

کاروان ایران ضعیف‌ترین نتایج ۲۰سال اخیر را در مسابقات آسیایی هانگژو کسب کرد

کاروان ایران ضعیف‌ترین نتایج 20سال اخیر را در مسابقات آسیایی هانگژو کسب کرد

با پایان مسابقات آسیایی هانگژو می‌توان تحلیل بهتری از شرایط داشت. از دوسال پیش تا امروز مشخص بود، باتوجه به عدم ثبات و دیدگاه صحیح نسبت به رشته‌های مختلف، قرار نیست شگفتی خاصی در هانگژو رخ دهد. حمید سجادی، یکی از پرحاشیه‌ترین وزیران دولت رئیسی بود که بیش از یک‌سال، صحبت از استیضاح ایشان مطرح بود که درنهایت باتوجه به نارضایتی در رشته‌های مختلف، حمید سجادی استعفا کرد تا کیومرث هاشمی بعد از یک‌ماه بتواند از مجلس رأی‌اعتماد بگیرد. ناکامی وزنه‌برداری، نتایج نه‌چندان مطلوب کشتی ایران، حذف باورنکردنی فوتبال ایران مقابل هنگ‌کنگ و کسب فقط 13مدال طلا و خارج‌شدن از جمع 6کاروان برتر آسیا، دستاورد دوساله‌ی دولت ابراهیم رئیسی است. بازخوانی نتایج کاروان ایران در ادوار مختلف نشان می‌دهد، نمی‌توان دورنمای مثبتی از ورزش ایران در آینده متصور بود.

36طلا؛ دستاورد میزبانی

بهترین نتیجه کاروان ایران در 19دوره برگزار شده مسابقات آسیایی، مربوط به بازی‌های آسیایی 1974 است که به میزبانی کشور ایران و شهر تهران برگزار شد. همین میزبانی بود که باعث شد ورزشگاه آزادی و سالن 12هزار نفری در دهکده بازی‌ها ساخته شود. این دوره از بازی‌ها با حضور ۲۵کشور آسیایی برگزار شد، اما نکته مهم اولین حضور جمهوری خلق چین بود که پیش‌تر در مسابقات آسیایی حضور نداشت. کاروان جمهوری خلق چین با ۲۷۴ورزشکار و در ۱۴رشته به تهران سفر کرد.

همچنین دهکده ویژه ورزشکاران با گنجایش بیش از ۳هزار نفر در نزدیکی این استادیوم بنا شد. درمجموع ۲۳۶۳ورزشکار از ۲۵کشور در ۱۶رشته ورزشی و برای مدت دوهفته، این رویداد بزرگ را برگزار کردند.

حضور مقامات کمیته بین‌المللی المپیک، شورای فدراسیون بازیهای آسیایی، رسانه‌های گروهی کشورهای مختلف و مقامات کشورمان در جریان بازی‌های آسیایی تهران به اعتبار این بازی‌ها که برای نخستین‌بار در منطقه غرب آسیا برگزار می‌شد، بیش‌ازپیش افزود. کاروان ورزش ایران با ۴۰۰ورزشکار در بازی‌های آسیایی که میزبانی آن را عهده‌دار بود، حضور داشت. این بزرگترین کاروان ایران درمجموع 16 دوره حضور در بازی‌های آسیایی است. ۸۲مدال شامل ۳۶مدال طلا، ۲۸مدال نقره و ۱۷مدال برنز هم نتیجه عملکرد کاروان ایران بود که منجر به نایب‌قهرمانی آن بعد از ژاپن شد. کسب مقام نایب‌قهرمانی با 36مدال طلا، بهترین نتیجه کاروان ایران در تاریخ 19دوره مسابقات آسیایی است.

شروع و پایان با زنان ایران

در نوزدهمین دوره مسابقات آسیایی اما توقع می‌رفت نتایج بهتری کسب شود. باوجودی که برخی ستاره‌های طلایی از دوره قبل حضور نداشتند اما وسواس در معرفی ورزشکارها یا رشته‌های تیمی، این توقع را ایجاد کرده بود که وزارت ورزش، تحلیل درستی از شرایط و مدال‌آوری برخی ورزشکارانش دارد. این مسابقات در شرایطی به پایان رسید که چینی‌ها موفق شدند با تاریخ‌سازی و کسب 201 مدال طلا، 111مدال نقره و 71مدال برنز به مقام نخست دست پیدا کنند. برای اولین‌بار در تاریخ بازی‌های آسیایی است که یک کشور توانست بیش از 200مدال طلا به‌دست آورد. کشور ژاپن با کسب 52مدال طلا، 67مدال نقره و 69مدال برنز به مقام دوم رسید و کاروان ورزش کره‌جنوبی هم موفق به کسب 42مدال طلا، 59مدال نقره و 89مدال برنز شد تا با وجود آن‌که شمار مدال‌های کره‌ای‌ها از ژاپنی‌ها بیشتر بود اما به‌دلیل مرغوبیت کمتر، آن‌ها در جایگاه سوم جدول توزیع مدال‌ها قرار گیرند. کاروان ورزش ایران در روز پایانی بازی‌های آسیایی هانگژو تنها یک نماینده داشت که سارا بهمنیار در رشته کاراته و بخش کمیته زنان (وزن 50کیلوگرم) به مصاف رقبایش رفت که توانست در مرحله مقدماتی با پیروزی کار خود را پیش ببرد، اما شکست در مرحله یک‌چهارم نهایی باعث شد تا بهمنیار باتوجه به صعود رقیبش به مرحله فینال، راهی جدول شانس مجدد شود که او در رقابت‌های شانس مجدد، توانست به مدال برنز دست پیدا کند و با مدال از هانگژو به تهران بازخواهد گشت. جالب آنکه اولین مدال کاروان ایران هم زنان ورزشکار به‌دست آوردند و تیم روئینگ دو نفره زنان متشکل از مهسا جاور و زینب نوروزی، موفق به کسب مدال نقره شدند تا شروع و پایان مدال‌آوری کاروان ایران با درخشش زنان ورزشکار باشد.

افت فاحش

با پایان مسابقات آسیایی هانگژو اما می‌توان تحلیل بهتری نسبت به نتایج کاروان ایران در ادوار مختلف داشت. در طول 2دهه اخیر همواره کاروان ورزش ایران جزو 6کاروان برتر در بازی‌های آسیایی از حیث مرغوبیت کسب مدال بوده، اما این اتفاق در این دوره از رقابت‌ها رخ نداد.

نمایندگان ایران در بازی‌های آسیایی 2018 موفق به کسب 20مدال طلا، 20مدال نقره و 22مدال برنز شدند و در جایگاه ششم جدول توزیع مدال‌ها حضور یافتند؛ آن‌هم در شرایطی‌که در این دوره از رقابت‌ها، کاروان ورزش ایران با کسب 13مدال طلا، 21مدال نقره و 20مدال برنز، جایگاهی بهتر از مقام هفتم را در جدول توزیع مدال‌ها به‌دست نیاورد! جالب آنکه در 3دوره اخیر بازی‌های آسیایی همواره کاروان ورزش ایران 20طلا یا بیش از آن به‌دست آورده بود که این مهم در این‌دوره از بازی‌ها محقق نشد.

بازگشت به عقب

بازی‌های آسیایی 2002، آخرین دوره از این رقابت‌ها بود که کاروان ایران در جایگاهی ضعیف‌تر از ششم در جدول توزیع مدال‌ها قرار گرفت و در دوره مذکور از رقابت‌ها، ضعیف‌ترین کارنامه ورزش ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی به‌ثبت رسید؛ به‌طوری‌که ورزشکاران ایرانی موفق به کسب 8مدال طلا، 14مدال نقره و 14مدال برنز شدند و در جایگاه دهم جدول توزیع مدال‌ها قرار گرفتند. حالا بعد از دودهه، بار دیگر کاروان ورزش ایران نتوانسته در جمع 6کشور برتر بازی‌های آسیایی قرار گیرد که باید دید واکنش مسئولان وزارت ورزش‌وجوانان و کمیته ملی المپیک، به این ناکامی مهم چه خواهد بود! گفتنی‌است بهترین نتیجه کاروان ایران بعد از پیروزی انقلاب، مربوط به مسابقات آسیایی 2010 گوانژو است که بعد از 1974 تهران، بیشترین تعداد اعزام ورزشکار را با 364ورزشکار به مسابقات داشتیم. درنهایت کاروان ایران با کسب 20مدال طلا، 14نقره و 25مدال برنز، سکوی چهارم را تصاحب کرد. هرچند در دوره 2014 اینچئون، 21مدال طلا توسط کاروان ایران کسب شد اما با یک پله سقوط در رتبه پنجم ایستاد. تحلیل فنی نتایج کاروان ایران حاکی از آن است که طی چهار دوره اخیر، با افتی فاحش روبه‌رو شده است. از کسب مقام چهارم در 2010، کسب مقام پنجم در 2014، کسب مقام ششم در 2018 و حالا رتبه هفتم در مسابقات هانگژو، به ضعیف‌ترین نتیجه در 20سال اخیر رسیده‌ایم. تیم وزنه‌برداری ایران بعد از 5دوره برای اولین‌بار است که نتوانسته مدال طلایی کسب کند. تیم امید ایران با شکست مقابل هنگ‌کنگ باعث شد تا هنگ‌کنگی‌ها برای اولین‌بار در تاریخ مقابل فوتبال ایران پیروزی کسب کنند. همچنین کشتی ایران نیز آنطور که باید، نتوانست جور سایر رشته‌ها را مثل سابق به دوش بکشد.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
آخرین اخبار