| کد مطلب: ۷۸۳۵
مردان ورزش دولت رئیسی

مردان ورزش دولت رئیسی

بررسی عملکرد چهره‌های ورزشی که در انتخابات ۱۴۰۰ از رئیس دولت حمایت کردند

بررسی عملکرد چهره‌های ورزشی که در انتخابات 1400 از رئیس دولت حمایت کردند

مرداد 1402 پایان دومین‌سال از ریاست سیدابراهیم رئیسی است. باتوجه به اینکه بخش گسترده‌ مخاطبان «ورزش» و «ورزشکاران»، جوانان هستند، اصولاً با نزدیک‌شدن به انتخابات، ورزشکاران سعی می‌کنند خودشان را درگیر حمایت از فرد خاصی نکنند چون در اذهان عمومی می‌‌ماند. مستقل و البته منتقد بودن ورزشکاران، آنها را پیش عموم مردم محبوب‌تر می‌کند اما برخی نیز هستند که گاهی در بزنگاه از کاندیدایی حمایت کرده‌اند. با نزدیک‌شدن به دومین سالگرد ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی، ورزشکارانی که به‌صورت رسمی از رئیسی در انتخابات 1400 حمایت کردند را مورد بررسی قرار دادیم که در این دوسال آنها چه اقداماتی کردند.

مزد حمایت6 ساله

اگر بخواهیم از رأس هرم یعنی وزارت ورزش شروع کنیم، با استعفای حمید سجادی درواقع دولت رئیسی از یک استیضاح فرار کرد و حالا فرد جدیدی به‌نام کیومرث هاشمی را جایگزین وزیر قبلی ورزش می‌بیند. کیومرث هاشمی یکی از افرادی است که طی 6سال اخیر همیشه حامی رئیسی در عرصه‌های مختلف بوده است. در سال ۱۳۹۶، کیومرث هاشمی، رئیس وقت کمیته ملی المپیک ایران، با حضور در ستاد انتخاباتی رئیسی و دیدار با نیکزاد، رئیس وقت آن ستاد، از رئیسی حمایت کرد و مسئولیت کارگروه ورزش ستاد او را برعهده گرفت. در سال ۱۴۰۰ نیز این‌حمایت به‌شکل جدی‌تری وجود داشت و همچنان مسئولیت کارگروه ورزش ستاد انتخاباتی رئیسی برعهده کیومرث هاشمی بود. پیش‌از انتخابات 1400، زمانی که کیومرث هاشمی در حمایت از ابراهیم رئیسی فعالیت انتخاباتی می‌کرد، روزنامه کیهان در یادداشتی به هاشمی تاخت و او را فردی فرصت‌طلب خواند که براساس منافع، یک‌روز چپی است و یک‌روز راستی. اشاره کیهان به روزهایی است که کیومرث هاشمی در سال 82 و در زمان ریاست‌جمهوری محمد خاتمی توسط مهرعلیزاده، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی به‌عنوان مدیر دفتر مشترک فدراسیون‌ها معرفی شده بود اما در دولت احمدی‌نژاد، در سازمان تربیت‌بدنی معاون محمود علی‌آبادی بود.

جهش یک‌ساله به سبک نکیسا

نیما نکیسا، دیگر چهره ورزشی است که البته شاید به‌صورت مستقیم از ابراهیم رئیسی در انتخابات 1400 حمایت علنی نکرد اما در سال 1399 از رئیسی که رئیس قوه‌قضائیه بود، درخواست کرد تا کارگروهی ویژه با اختیارتام برای رسیدگی به فساد در فوتبال تشکیل شود. نیما نکیسا در آن‌سال مسئول کمیته توسعه فوتبال پایه در فدراسیون بود اما به‌یکباره توانست مدیرعامل باشگاه بزرگ ذوب‌آهن شود که پیش‌تر افرادی در رأس مدیریتی این‌باشگاه حضور داشتند که سال‌ها در این‌زمینه سابقه و تجربه داشتند. بسیاری بر این‌عقیده هستند که ارتقای سمت نیما نکیسا به‌دلیل رویکردی است که او چندین‌ماه پیش در تلویزیون نسبت به ناآرامی‌های کشور گرفت. بسیاری از ورزشکارانی همچون مهدی پاشازاده و هادی شکوری در مصاحبه‌هایی اعلام کردند، صحبت‌های‌شان در صداوسیما تقطیع شده تا برای بسیاری سوءتفاهم درست کند اما نیما نکیسا از جملات تندی که در یکی از برنامه‌های تلویزیونی ادا کرده بود، عقب‌نشینی نکرد. با معرفی نکیسا به‌عنوان مدیرعامل باشگاه ذوب‌آهن، چهره‌های قدیمی باشگاه ذوب‌آهن هم از این‌انتخاب شاکی شدند. حسن اشجاری، مدافع اسبق این‌باشگاه اصفهانی و پیشکسوت تیم فوتبال ذوب‌آهن، به‌شدت نسبت به حضور نکیسا در این‌باشگاه موضع گرفت و در صفحه شخصی خودش در اینستاگرام نوشت: «بدبختی ذوب‌آهن در چندسال‌اخیر است که هرکسی با یک نامه و دستور از تهران، مدیرعامل و مربی می‌شود. ایشان (نکیسا) نه پیشکسوت باشگاه ذوب‌آهن است، نه کارنامه درخشانی دارد. مدرک‌ تا پروفسوری را هم می‌شود با رابطه و پول خرید.»

موفقیت کوتاه‌مدت وزنه‌برداری

حسین رضازاده دیگر چهره سرشناس ورزشی‌‌است که سال‌هاست خودش را به‌عنوان یک چهره سیاسی-ورزشی اصولگرا معرفی کرده پس طبعاً تعجب‌برانگیز نبود که در انتخابات 1400 نیز از سیدابراهیم رئیسی حمایت کند. رضازاده که مدت‌ها از فدراسیون وزنه‌برداری و حتی سیاست فاصله گرفته بود در سال 1401 برای کمک به سجاد انوشیروانی به این‌رشته بازگشت. این‌بار اما با کمی تفاوت. شانزدهم اسفند 1401 او با کسب 28رأی (یعنی کمترین میزان رأی ممکن به یک کاندیدا) توانست در هیئت‌رئیسه فدراسیون وارد شود. در ادامه او پست مشاورعالی رئیس فدراسیون را با حکم انوشیروانی دریافت کرد. فدراسیون وزنه‌برداری زیرنظر مدیریت سجاد انوشیروانی در کوتاه‌مدت عملکرد قابل‌قبولی داشته است. تیم‌ملی وزنه‌برداری بزرگسالان در اردیبهشت 1402 در مسابقات آسیایی کره‌جنوبی به مقام قهرمانی دست یافت و تیم‌ملی وزنه‌برداری نوجوانان نیز هفته‌گذشته در رقابتی نزدیک با ازبکستان عنوان قهرمانی آسیا را به‌دست آورد.

بازگشت پرابهام میراسماعیلی

اما پرحاشیه‌ترین رشته ورزشی در ایران طی دوسال اخیر، رشته جودو به ریاست آرش میراسماعیلی است که طبق انتظار باتوجه به رویکرد همیشگی‌اش از کاندیدای اصولگرا یعنی ابراهیم رئیسی حمایت کرد.

تعلیق فدراسیون جودو به‌مدت 4سال و به‌تبع‌آن، محرومیت ورزشکاران این رشته از حضور در مسابقات بین‌المللی در دوران مدیریت میراسماعیلی رقم خورد که آغازش به سال 1399 برمی‌گردد. میراسماعیلی که در سال 1392 یک‌بار برای حضور در شورای‌شهر تهران نتوانسته بود نظر مردم تهران را جلب کند و بیرون از گود سیاست مانده بود، با تصور اینکه می‌تواند برای جودو -رشته تخصصی‌اش- کاری کند، رئیس فدراسیون شد. اما او نه‌تنها نتوانست عملکرد درخشانی در این‌مدت داشته باشد بلکه بسیاری از ورزشکاران ملی‌پوش نیز مهاجرت کردند. سال گذشته در حالی آرش میراسماعیلی برای حضور مجدد در انتخابات فدراسیون جودو تایید صلاحیت شد که پرونده باز قضایی داشت و بسیاری از کارشناسان این‌رشته به همین موضوع اعتراض و عقیده داشتند، میراسماعیلی باید ردصلاحیت شود. او درنهایت برای دومین‌بار پیاپی به‌عنوان رئیس فدراسیون جودو معرفی اما یک پرونده قضایی باعث شد تا او از این‌سمت کنار برود. باوجوداین، خود آرش میراسماعیلی با راه‌اندازی یک کنفرانس خبری تلاش کرد ابهام‌ها در این‌زمینه را از بین ببرد و به‌نوعی از خودش دفاع کند. آنجا بود که اتهام تخلف مالی را رد کرد و گفت: «من ۱۰ تا ۱۲میلیارد در یک‌سال گذشته برای جودو آوردم. اگر دنبال دزدی بودم شاید از آن آورده‌ای که آوردم، استفاده می‌کردم». این تلاش‌ها در آن‌مقطع اما جواب نداد و او باید هرچند موقت برکنار می‌شد. جانشین میراسماعیلی نیز معرفی شد اما درنهایت آنچه رخ داد که آرش برایش برنامه‌ریزی کرده بود؛ «بازگشت به فدراسیون جودو». ۲۸خردادماه سال جاری، میراسماعیلی با حضور در دادگاه و ارائه مستندات خود سرانجام با حکم قاضی، رفع تعلیق شد و به فدراسیون بازگشت. دوران مدیریت او در فدراسیون جودو با محرومیت چهارساله این‌رشته از حضور در تمام میادین ورزشی و مهاجرت بیش از چهارملی‌پوش به کشورهای دیگر همراه بوده اما میراسماعیلی همچنان می‌گوید که روزهای خوب می‌رسد؛ مشابه وعده‌هایی که در این چهارسال داده و محقق نشده است.

در پایان دوسال دوره ریاست‌جمهوری سیدابراهیم رئیسی، ورزش کشور با نوسان بسیاری همراه بود. والیبال در مسابقات جهانی با شکست‌های پیاپی بدرقه شد تا نتایج درخشان مربیان قبلی به فراموشی سپرده شود. فوتبال ایران در جام‌جهانی با حذف و البته شکست سنگین مقابل انگلیس، خاطره بدی را رقم زد و البته حواشی نیمکت آن‌تیم در یادها ثبت شد. همچنین حذف استقلال از آسیا، حاصل بی‌تدبیری مدیران معرفی‌شده ازسوی وزارت ورزش بود که تلاش یک‌ساله تیم را از بین برد.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
سرمقاله
آخرین اخبار