| کد مطلب: ۱۰۰۶۹
غول‏‌کشی

غول‏‌کشی

تیم نوجوانان ایران موفق شد با حساب سه بر دو از سد قهرمان جهان یعنی برزیل عبور کند

تیم نوجوانان ایران موفق شد با حساب سه بر دو از سد قهرمان جهان یعنی برزیل عبور کند

تیم‌ملی نوجوانان ایران در اولین گام در جام‌جهانی موفق شد از سد مدافع عنوان قهرمانی و قوی‌ترین تیم این مسابقات یعنی برزیل عبور کند. پیروزی مقابل برزیل در رده نوجوانان به‌‌خودی‌خود شگفتی بزرگی محسوب می‌شود، چه برسد به اینکه این برد درخشان با کامبک رویایی مقابل زردپوشان آمریکای جنوبی رقم خورده باشد. شاگردان حسین عبدی در 30 دقیقه پایانی، برزیل قدرتمند را زمین‌گیر کردند. بعد از قرعه‌کشی دور گروهی، حسین عبدی گفت، در گروه مرگ قرار گرفته‌ایم اما حالا با سه امتیاز در نخستین مسابقه، شاگردان عبدی می‌توانند صعود خودشان به دور حذفی را جشن بگیرند؛ چون چهار تیم سوم از شش گروه ممکن هم به دور بعدی می‌روند و تیم نوجوانان ایران حتی با سه امتیاز نیز می‌توانند شانس بالایی برای صعود داشته باشند. تاریخ می‌گوید اتفاقاً تیم نوجوانان ایران اصولاً به دور بعدی صعود کرده حتی اگر کارش به غول‌کشی رسیده باشد.

جام‌هایی که به برزیل کمک نکرد

پرافتخارترین تیم‌ملی در رده نوجوانان جهان، نیجریه است که پنج عنوان قهرمانی در جام‌جهانی دارد. برزیلی‌ها در حالی به اندونزی آمدند که در اندیشه پنجمین قهرمانی خود در جام‌جهانی نوجوان و رسیدن به نیجریه هستند. سرمایه‌گذاری برزیلی‌ها در این رده سنی کم‌نظیر است هرچند برزیلی‌ها ذاتاً فوتبالیست به دنیا می‌آیند؛ موضوعی که پله نیز به آن اشاره کرده بود. آنها که مدافع عنوان قهرمانی هستند و پیش از این موفق شده بودند که در سال‌های 1997، 1999 و 2019 جام قهرمانی را بالای سر ببرند، اولین دیدار آنها در رقابت‌های جام‌جهانی امسال برابر تیم‌ملی ایران خواهد بود.

«فلیپه لئال» که چهار سال قبل به‌عنوان دستیار در کادر فنی این تیم موفق به کسب عنوان قهرمانی شده بود، حالا هدایت تیم‌ملی زیر 17 سال برزیل را برعهده دارد و تمام تلاشش را برای تحلیل و بررسی شرایط حریفانی که در مرحله گروهی در پیش دارد، به کار گرفته است. کالدونیای جدید و انگلیس هم دیگر حریفان این تیم خواهند بود. نکته جالب اینجاست که برزیل با 18 حضور در جام‌جهانی زیر 17 سال در کنار تیم‌ملی آمریکا رکورددار بیشترین تعداد حضور در این مسابقات است، همچنین بیشترین تعداد بازی (89) و بیشترین گل زده (199) هم به‌نام این تیم به ثبت رسیده است. برزیل با تکیه بر نسلی که اندریک به‌عنوان درخشان‌ترین استعدادش از سوی دینیز به تیم‌ملی بزرگسالان این کشور دعوت شده، پا به این میدان گذاشته است. بازیکنانی که متولد سال‌های 2006 و 2007 هستند و نام‌هایی چون لوران از فلامینگو، استوائو از پالمیراس، کوا الیاس از فلومیننزه، رایان از واسکو و دودو از اتلتیک را در اختیار دارند و موفق شدند در دیداری دوستانه پیش از جام‌جهانی 11 گل به‌ثمر برسانند. فدراسیون فوتبال برزیل تدارک قابل‌قبولی برای بازیکنانش درنظر گرفت. برگزاری اردوی 14 روزه در کشور امارات ثابت کرد آنها در اندیشه قهرمانی پیاپی در این رقابت‌ها هستند. سرمربی تیم‌ملی برزیل درباره ایران گفته بود: «آنها تیمی بسیار قدرتمند هستند که تنها شکست‌شان برابر ژاپن به‌عنوان قهرمان آسیا بوده و گل‌های بسیار کمی هم دریافت کردند. این تیم بازیکنانی دارد که از نظر تکنیکی بسیار قدرتمند هستند. ما آنها را به خوبی بررسی کردیم و سعی کردیم باتوجه به سبک بازی آنها تمرین کنیم. حفظ روحیه قهرمانی‌ای که در طول این دو سال برای بازیکنانی که اهمیت پوشیدن پیراهن تیم‌ملی را درک می‌کنند ساختیم، برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد.»

تاریخ به سود ایران

گروه C این مسابقات دو غول فوتبال جهان را در خود جای داده است. برزیل و انگلیس تیم‌های قدرتمندی هستند و تیم‌ملی زیر ۱۷ سال ایران و تیم‌ملی «کالدونیا جدید» هم دیگر تیم‌های این گروه هستند. نوجوانان ایرانی در این مسابقات به‌رغم حضور دو ابرقدرت فوتبال، به صعود امیدوارند چراکه از بین ۶ تیم سوم هم، چهار تیم به مرحله پایانی صعود خواهند کرد. برزیل در سال ۲۰۱۹ و انگلیس در سال ۲۰۱۷، دو قهرمان اخیر این رقابت‌ها هستند.

این پنجمین حضور ایران در جام‌جهانی زیر ۱۷ سال است. آخرین حضور ایران در این مسابقات در سال ۲۰۱۷ بود و موفق شد تا مرحله یک‌چهارم پایانی صعود کند. در آن مسابقات ایران با آلمان، گینه و کاستاریکا هم‌گروه بود و موفق شد با ۹ امتیاز به‌عنوان تیم اول به مرحله بعدی صعود کند. ایران در مرحله بعد موفق شد تیم مکزیک را ۲ بر یک شکست دهد و در مرحله یک‌چهارم نهایی با نتیجه ۳ بر یک، مغلوب تیم قدرتمند اسپانیا شد که «فران تورس» را در ترکیب داشت. بازیکنانی مثل الهیار صیادمنش، محمد شریفی، یونس دلفی، طاها شریعتی و محمدرضا غبیشاوی از بازیکنان ایران در آن مسابقات بودند. در سال ۲۰۱۳ هم ایران با آرژانتین، کانادا و اتریش هم‌گروه بود و موفق شد با پنج امتیاز پس از آرژانتین، به‌عنوان تیم دوم به مرحله بعدی صعود کند و در مرحله بعدی با نتیجه ۴ بر یک از نیجریه شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد.

در سال ۲۰۱۱ ایران با کلمبیا، هلند و گامبیا هم‌گروه بود و با ۷ امتیاز به‌عنوان تیم اول به مرحله بعد صعود کرد و آنجا با شکست ۲ بر یک مقابل اروگوئه از دور مسابقات کنار رفت. کاوه رضایی و میلاد غریبی ازجمله بازیکنان ایران در آن مسابقات بودند. سال ۲۰۰۱ ضعیف‌ترین حضور ایران در این مسابقات بود؛ جایی که در هم‌گروهی با کاستاریکا، مالی و پاراگوئه، با سه شکست در همان مرحله نخست از دور مسابقات حذف شد.

عبدی با دانش ویژه

حسین عبدی، کاپیتان و مربی اسبق پرسپولیس، اولین مربی وطنی است که موفق شده بالاترین مدرک پرولایسنس (حرفه‌ای) که بالاترین درجه مدرک مربی‌گری اروپاست را دریافت کند. او در انگلستان همکلاس بزرگانی چون گرت ساوت‌گیت و جان فرانکو زولا بوده است. علاوه بر عبدی، وحید هاشمیان هم در سال 94 توانست مدرک پرولایسنس مربیگری خود را در آلمان کسب کند. محمدرضا پرکاس و علیرضا ناصری، دیگر مربیانی هستند که مدرک پرولایسنس اروپا را دارند، ولی عبدی و هاشمیان این مدرک خود را در اختیار فدراسیون نگذاشته‌اند. نکته حائز اهمیت این مدرک مربیگری این است که مربی‌ای که این مدرک را نداشته باشد، نمی‌تواند در بوندسلیگا و لیگ برتر انگلیس مربیگری کند. این بالاترین مدرکی است که یک مربی می‌تواند داشته باشد که حسین عبدی در سال 1390 به این افتخار نائل شد.

در روزهایی که تیم امید ایران با هدایت غلامرضا عنایتی، دو حذف تلخ و پیاپی را در انتخابی المپیک و مسابقات آسیایی داشت، تیم نوجوانان ایران با هدایت حسین عبدی توانست در رده‌های پایه آبروداری کند و نشان دهد اگر هدایت تیم‌های پایه به افرادی سپرده شود که دانش کافی را دارند، نتیجه قابل‌قبول دور از دسترس نخواهد بود. غول‌کشی بعدی، می‌تواند تیم انگلیس در این رده باشد که توانست در مسابقه اول با حساب 10 بر صفر از سد کالدونیا جدید عبور کند.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
سرمقاله
آخرین اخبار