دیپلماتها
امکان دیدار السیسی و رئیسی
امکان دیدار السیسی و رئیسی
مقامات مصری و عراقی به یک روزنامه اماراتی گفتند که مصر و امارات از ماه مارس در بغداد در حال گفتوگو درباره عادیسازی روابط تهران-قاهره بودهاند. مقامات رسمی مصری و عراقی به این روزنامه گفتند که مصر و ایران از ماه مارس در بغداد در حال مذاکره درباره عادیسازی روابط میان این دو قدرت منطقهای بودهاند. مقامات مصری گفتند که آخرین دور از این مذاکرات آخر هفته آغاز شد، اگرچه توضیح بیشتری ندادند که این مذاکرات تاکنون چقدر پیشرفت داشته است. به گفته این مقامات مطلع، در این مذاکرات همچنین به موضوع کاهش تنشها در مناطقی که ایران نفوذ چشمگیری در آنها دارد، از جمله یمن، لبنان و سوریه پرداخته شده است. آنها همچنین اظهار کردند که دو طرف در حال بررسی امکان دیدار میان عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر و ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران هستند.
فرصت همیشگی نیست
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در سالروز خروج آمریکا از توافق هستهای با اشاره به اینکه اجرای برجام هنوز امکانپذیر است، نشان دادن اراده سیاسی لازم از سوی شرکای غربی توافق را لازمه آن دانست. علی باقریکنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که مذاکرهکننده ارشد ایران در مذاکرات وین در سال گذشته بود، در سالروز خروج دولت آمریکا از توافق هستهای(برجام) در صفحه توئیترش نوشت: «یک یادآوری مهم: پنج سال پیش، آمریکا با خروج غیرقانونی از برجام ضربه بزرگی به «حاکمیت قانون در سطح بینالمللی» وارد کرد. آمریکا از آن موقع نتوانسته است این اقدام غیرقانونی را جبران کند. اقدامات جبرانی قانونی ایران ادامه خواهد داشت.» باقری در ادامه نوشت: «اجرای کامل برجام(با لغو موثر تحریمها در مرکزیت آن) میتواند از سرگرفته شود، به شرط اینکه کشوری که بدعهدی کرده است (اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپا) اراده سیاسی باورپذیری برای آن نشان دهند. هیچ فرصتی همیشگی نیست.»
درخواست ضدایرانی از بایدن
شماری از دیپلماتهای پیشین آمریکایی در نامهای به رئیسجمهور آمریکا از او خواستند دیپلماسی با ایران را متوقف کرده و «کارزار فشار حداکثری» را دوباره علیه آن به کار ببندد. دهها دیپلمات پیشین آمریکایی در سالروز خروج دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا از توافق هستهای(برجام) در سال ۲۰۱۸، در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا خواستار متوقف کردن دیپلماسی با ایران شدند. در این نامه مطرح شده است که راهبرد فعلی بایدن مبنی بر کاهش تحریمها در قبال رفتار خوب، خطرناک است چراکه «بهجای متکی بودن بر اهرم فشار آمریکا، بیشتر متکی بر اولویتهای جمهوری اسلامی ایران است.» این دیپلماتهای پیشین در نامه خود آوردهاند: «امروز ما از شما و تیمتان میخواهیم پیشنهادات و رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران را متوقف کرده و در عوض، کارزار فشار حداکثری را دوباره به کار ببندید که موثرترین سیاست برای حفاظت از ملت آمریکا، ملت ایران و دیگر ملل سراسر جهان در قبال تهدیدات جمهوری اسلامی ایران است.»