خبرگزاری تسنیم مدعی شد:
پایان ماموریت موسوی در باکو
خبرگزاری اصولگرای تسنیم به نقل از یک منبع آگاه، مدعی پایان ماموریت سفیر فعلی ایران در باکو و اعزام سفیر جدید به جمهوری آذربایجان شد.
به گزارش هممیهن آنلاین، تسنیم نوشت:
یک منبع آگاه در وزارت خارجه در گفتگو با تسنیم با اشاره به روند توسعه تحولات مثبت در روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: توافقات خوبی در راستای تحرک بیشتر در مناسبات تهران و باکو صورت گرفته است. قرار است به زودی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران فعالیت دوباره خود را آغاز کند.
این منبع آگاه گفت: دیدارهای دیپلماتیک و رسمی مقامات دو کشور نیز در دستور کار است.
وی افزود: در چارچوب توافقات موجود، سفیر جدید کشورمان به باکو اعزام خواهد شد.
همچنین به گفته این منبع ماموریت آقای موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو پایان یافته است.
به گزارش هممیهن آنلاین، چندی پیش مصاحبه عباس موسوی سفیر ایران در آذربایجان با یک خبرنگار بیحجاب در محل سفارت، مورد انتقاد رسانههای اصولگرا به خصوص تسنیم قرار گرفت. موسوی سخنگوی پیشین وزرات امور خارجه کشورمان و از سفرای دوران ریاستجمهوری حسن روحانی است. خبرگزاری تسنیم روز ۹ فروردین در مطلبی با تیتر «اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید» نوشت:
مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو با یک خبرنگار خانم در جمهوری آذربایجان با واکنشهای منفی بسیاری از ناحیه دوستداران ایران و جمهوری اسلامی مواجه شده است.
این گفتگو در داخل سفارت ایران در باکو صورت گرفته است؛ به لحاظ حقوقی، داخل سفارت هر کشور، از نظر مقررات و قوانین و مناسبات، به مثابه خاک آن کشور محسوب میشود و مسولان سفارتهای کشورمان، میتوانند، و البته بهتر است بگوییم، باید آداب ایران اسلامی را رعایت کنند.
با این وجود، خبرنگار خانم، بدون حجاب، و بدتر از آن، با ظاهری حتی پایین تر از پوشش عرفی رسمی خانمها در کشورهایی که رعایت حجاب الزام قانونی نیست، در این گفتگو ظاهر شده است که نوعی اهانت به مناسبات درون خاک ایران محسوب میشود. اما این اهانت را متاسفانه بدون واکنش سفیر ایران انجام داده است.
این خبرنگار همچنین پرچم جمهوری آذربایجان را در کنار خود قرار داده، حال آنکه اساساً خبرنگار یک کشور، مقام رسمی آن کشور محسوب نمیشود که بخواهد چنین تشریفاتی را برای خود به جا بیاورد. انجام چنین تشریفاتی برای یک خبرنگار، نوعی اهانت به مقام رسمی ایرانی در آن کشور است و متاسفانه این امر هم با واکنش عزتمندانه ای از ناحیه سفیر ایران مواجه نشده است.
غیر از اشکالات بسیار فرمی، مصاحبه جناب سفیر با ایرادات فراوان محتوایی هم روبرو بوده است؛ به نحوی که آقای موسوی سوالات جهت دار و مشکل دار خبرنگار خانم را نه تنها با پاسخهای درخور و درست و از موضع عزت و حقیقت پاسخ نداده، بلکه به نوعی از موضع متهم و پذیرش ضعف برخورد کرده است.
پیشتر در مورد دیگری یکی از سفرای ایران در یک کشور اروپایی به دلیل اهمالی که در نحوهی پذیرش از برخی میهمانان داشت و آداب و مناسبات ایران را رعایت نکرده بود از کار برکنار شد. امیدواریم آقای عباس موسوی سفیر ایران در جمهوری آذربایجان هم به دلیل این خطای بد و نیز از آنجا که در مصاحبه خود نشان داده شاید نمیتواند به درستی از مواضع جمهوری اسلامی ایران دفاع کند، جای خود را به فرد دیگری بدهد که عاری از این خطاها و عدم توانمندیها در مناسبات حساس با یک کشور منطقه باشد.