خبرسازان
تعداد مهاجران ساکن در تهران
تعداد مهاجران ساکن در تهران
طبق اعلام شهردار تهران، در حال حاضر حدود دومیلیون تبعهخارجی در شهر تهران سکونت دارند که بیش از ۷۰۰هزار نفر آنان در یکسال اخیر شناسایی شدهاند.
حمیدرضا غلامزاده، معاون مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در مراسم روز اسکانبشر، پیام علیرضا زاکانی، شهردار تهران را خواند.
در این پیام آمده است: «شهر تهران هرساله میزبان حجم عظیمی از مهاجرین و پناهندگان است که این پدیده، هزینههای اقتصادی و اجتماعی زیادی را بر شهرداری تحمیل میکند. درحالحاضر حدود دومیلیون تبعهخارجی در شهر تهران سکونت دارند که بیش از ۷۰۰هزار نفر آنها در یکسال اخیر شناسایی شدهاند و این موضوع نشان از روند روبهرشد این پدیده دارد. تاثیری که ورود اتباعخارجی به کلانشهر تهران ایجاد میکند، قابلتأمل است.»
او ادامه داد: «یکی از این چالشهایی که به حوزه فعالیت برنامه اسکانبشر مللمتحد نیز مرتبط است، بحث اسکان این افراد است چراکه بسیاری از آنها در سکونتگاههایی غیرقانونی اقامت میکنند که بهدلیل فقدان مدارک هویتی قابلیت ساماندهی ندارند. ازاینرو بهنظر میرسد تنها راه مواجهه با این مسئله، ایجاد تعاملات بینالمللی هم بین شهرها و کشورها، هم نهادهای بینالمللی باشد چراکه ساماندادن پناهندگان امری چندلایه است که فقط یک لایه آن به کشور ایران و شهر تهران مربوط میشود و لایههای دیگر در گرو تعاملات بینالمللی بین کشورها و نهادهای بینالمللی همچنین تعامل نهادهای دولتی و
غیردولتی است.»
لایحه معافیت مالیات فعالان گردشگری در مجلس
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خبر داده است که مسئله مالیات فعالان گردشگری و معافیتهای مالیات این حوزه در قالب سهپیشنویس لایحه و برنامه هفتم تدوین و به مجلس تقدیم شده است.
یحیی تقیزاده محبوب ادامه داد: «دراینزمینه دستگاههای زیرساختی و عمرانی و دستگاههای فرهنگی مختلف باید همراهی کنند؛ چراکه ایجاد نشاط اجتماعی و اشتغال و آینده بهینهای را برای کشور ایجاد میکند. مشکلات سرمایهگذاران عرصه گردشگری در تفاهمی با دستگاههای خدماترسان، در قالب کمیتههای بررسی موانع کشوری و استانی بررسی و مرتفع میشود.»
تقیزاده محبوب، تسهیلگری در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ به فعالان گردشگری، معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران در رویدادهای تخصصی و ایجاد سامانههای گردشگری مختلف را از اقدامات انجامشده در دوسال گذشته برای تسهیل و تسریع صدور مجوز فعالیت این بخش و رونق گردشگری برشمرد: «بهدلیل تغییر بازارهای هدف گردشگری ایران و ایجاد بازارهای جدید که عمدتاً از گردشگران کشورهای چین و روسیه تشکیل میشوند، نیاز به راهنمایان گردشگری مسلط به زبانهای روسی و چینی در کشور احساس میشود و صنعت گردشگری نیازمند تجهیز به نیروی انسانی کارآمد دراینزمینه است.»