| کد مطلب: ۳۱۱۷۷

آلودگی هوا ۳۰ هزارنفر را کشت/در سال ۱۴۰۲ و با اعلام وزارت بهداشت

طبق قانون هوای پاک، وزارت بهداشت بیماری‌ها و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر کشور و در جامعه آماری بالغ بر ۴۸ میلیون نفر را طی سال گذشته مورد بررسی قرار داده و براساس نتایج این بررسی، میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۰هزار و ۶۹۲ نفر برآورد شده است.

آلودگی هوا 30 هزارنفر را کشت/در سال 1402 و با اعلام وزارت بهداشت

طبق قانون هوای پاک، وزارت بهداشت بیماری‌ها و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر کشور و در جامعه آماری بالغ بر ۴۸ میلیون نفر را طی سال گذشته مورد بررسی قرار داده و براساس نتایج این بررسی، میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در 1402 بالغ بر ۳۰هزار و ۶۹۲ نفر برآورد شده است.

سهم ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون از میزان مرگ‌ومیر کشور نیز 12/6 درصد است؛ این درحالی‌است که گفته می‌شود مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در ایران پایین‌تر از میانگین جهانی است. طبق آخرین بررسی وزارت بهداشت، هزینه‌های مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون در سال گذشته نیز ۱۲میلیارد دلار یعنی حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

به گزارش ایسنا، عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام این مطالعه‌ برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM 2/5 در سال گذشته، جزئیات این موضوع را اعلام کرده است. او گفت که وزارت بهداشت، بیماری‌های منتسب به آلودگی هوا را در ۵۷ شهر طی سال گذشته بررسی کرده و نتایج این بررسی نشان می‌دهد که میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ۳۰ هزار و ۶۹۲ نفر در سال ۱۴۰۲ است: «سهم پایتخت از مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا طی سال گذشته ۶ هزار ۹۳۹ نفر است. همچنین سهم ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون از میزان مرگ‌ومیر کشور 12/6 درصد است.

جامعه آماری ۴۸ میلیون نفری را مورد رصد و پایش قرار داده‌ایم.» او ادامه داد: «متاسفانه، میزان مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون در شهرهای «ماهشهر»، «ریگان»، «تهران»، «مشهد»، «اصفهان» و «اراک» از میانگین کشوری بیشتر است.» شاهسونی با بیان اینکه «جزء مرگ منتسب» سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش یافته، گفت: «سال گذشته، میزان سهم مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ۳۰ هزار و ۶۹۲ نفر است که معادل 12/6 درصد از مرگ‌های کشور می‌شود و این درحالی‌است که میزان جزء مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۱ معادل 13/9 درصد است. میانگین ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون سال ۱۴۰۱ در شهرهایی که مورد رصد و پایش قرار گرفته‌اند ۳۵ میکروگرم بر مترمکعب است اما این میزان به ۳۰ میکروگرم  در سال گذشته رسیده و کاهش داشته است.»

این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: «سهم بیماری‌های مزمن انسداد ریوی از میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های منتسب به ذرات معلق، کمتر از 2/5 میکرون در ۵۷ شهری که مورد رصد قرار گرفته‌اند ۸۱۹ نفر است و به‌طور متوسط 11/4 درصد از مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های مزمن انسداد ریوی، منتسب به ذرات کمتر از 2/5 میکرون است.

اگرچه ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون سبب مرگ برخی شهروندان می‌شود اما میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوای کشور از میانگین جهانی کمتر است. کشورهای محدودی نسبت به انتشار وضعیت مرگ‌ومیرهای منتسب به آلودگی هوا اقدام کرده‌اند. وزارت بهداشت طبق قانون، آمار و ارقام بیماری‌ها و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا را با هدف حمایت‌طلبی و انجام اقدامات اثربخش به‌منظور کاهش مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا منتشر می‌کند.»

شاهسونی با بیان اینکه وزارت بهداشت براساس «قانون هوای پاک» موظف است که میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا را بررسی کند، ادامه داد: «وزارت بهداشت از سال ۹۶ تا به امروز نسبت به محاسبه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا اقدام کرده و تعداد شهرهایی که طی این بازه زمانی مورد بررسی قرار گرفته‌اند، افزایش یافته است. محاسبه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا با ۱۰ شهر آغاز شده و  ۵۷ شهر در آخرین محاسبه مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

محاسبه میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا را با جمعیت ۲۵ میلیون نفری آغاز کردیم و جامعه آماری ۴۸ میلیون نفری را  در آخرین بررسی، ارزیابی کرده‌ایم.» رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت این را هم گفت که بررسی مقابله‌ای «میانگین غلظت ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون کشور» با «رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت» بیانگر این است که اختلاف چشمگیری میان این دو مولفه وجود دارد. نه‌تنها وضعیت «میانگین غلظت ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون کشور» با «رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت» بسیار فاصله دارد، بلکه میانگین ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون با «استاندارد ملی ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون» هم تفاوت دارد و حدود 2/5 برابر استاندارد ملی است.

دیدگاه

ویژه جامعه
پربازدیدترین