| کد مطلب: ۸۹۳۷

ریاض به دریافت مجوز غنی‌سازی نزدیک‌تر می‏‌شود

وزیر انرژی عربستان سعودی در بخش‌هایی از سخنان خود در کنفرانس عمومی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت، پادشاهی عربستان به‌تازگی تصمیم گرفته است که به سمت اج

وزیر انرژی عربستان سعودی در بخش‌هایی از سخنان خود در کنفرانس عمومی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت، پادشاهی عربستان به‌تازگی تصمیم گرفته است که به سمت اجرای یک توافق جامع پادمانی یا همان پروتکلی که نظارت‌های شدیدتری بر برنامه هسته‌ای دارد، حرکت کند.
به گزارش جماران، عربستان سعودی جزم خود را برای برخورداری از برنامه هسته‌ای وسیع‌تر از آنچه امروز در اختیار دارد، جزم کرده است. هرچند که تمایل عربستان برای توسعه فعالیت‌های هسته‌ای امر جدیدی نیست، اما این مسئله در چندماه اخیر به واسطه گنجانده شدن آن به‌عنوان یکی از مطالبه‌های ریاض از واشنگتن در ازای عادی‌سازی رابطه با اسرائیل بیش از پیش به چشم رسانه‌ها و تحلیل‌گران آمده است. براساس آنچه که در رسانه‌ها از مفاد پیش‌شرط‌های عربستان برای عادی‌سازی رابطه با تل‌آویو منتشر شده و البته مقام‌های سعودی هم کم و بیش به آن اشاره کرده‌اند، ریاض از واشنگتن خواسته که به برخورداری این کشور از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای که غنی‌سازی را هم شامل شود، کمک کند. این مسئله یکی از خطوط قرمز ایالات‌متحده در همکاری با سایر کشورها حتی متحدانش در مناطق مختلف است. همزمان با قوت گرفتن احتمال توافق میان عربستان سعودی و اسرائیل با میانجی‌گری ایالات متحده بیش از 12 کارشناس هسته‌ای و سیاست خارجی در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از او خواستند که با درخواست هسته‌ای ریاض موافقت نکند. با این همه به نظر می‌رسد که دولت بایدن در این زمینه با مخالفتی از سوی اسرائیل روبه‌رو نیست و به‌عنوان نمونه بنیامین نتانیاهو مخالفتی با این مسئله در صورت عدم اصرار ریاض بر امتیازدهی آنچنانی به فلسطینی‌ها در این توافق ندارد.
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه جنجالی اخیر با فاکس‌نیوز به دو نکته مرتبط به این حوزه اشاره کرد. او در بخش‌هایی از این مصاحبه تاکید کرد که توافق میان عربستان سعودی و اسرائیل هر روز نزدیک‌تر از روز گذشته است و در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه هسته‌ای ایران با اشاره به اینکه کشورهای زیادی از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار هستند، گفت که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، عربستان نیز ناچار به دستیابی به این سلاح به‌منظور حفظ توازن قدرت تسلیحاتی در منطقه خواهد شد.
تنها چند روز پس از این اظهارنظر، عربستان سعودی اعلام کرد که این کشور به منظور پیشبرد برنامه هسته‌ای، سیاست خود را به روز خواهد کرد و به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) دسترسی وسیع‌تری به تاسیسات خود برای بررسی مواد اتمی خواهد داد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌ها از عربستان خواسته بود چنین تغییری را بپذیرد. آنچه که اهمیت این موافقت سعودی را دوچندان می‌کند، نیت ریاض برای توسعه برنامه هسته‌ای به‌طوری که در نهایت شامل فعالیت‌هایی حساسی مانند غنی‌سازی اورانیوم شود، است.
شاهزاده عبدالعزیز بن‌سلمان آل‌سعود، وزیر انرژی عربستان سعودی روز دوشنبه در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، پایتخت اتریش، گفت که ریاض مجموعه قوانین منسوخ‌شده‌ای را که مانع از پیشرفت برنامه هسته‌ای این کشور شده است، کنار خواهد گذاشت.

دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی