| کد مطلب: ۴۳۳۹۰

پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مشترک دوغارون برای توسعه تجارت ایران و افغانستان

استاندار خراسان رضوی در دیدار با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد از ارائه پیشنهاد تشکیل منطقه آزاد مشترک در دوغارون خبر داد؛ طرحی که می‌تواند مرزهای داخلی را حذف و زمینه اشتغال هزاران نفر را فراهم کند.

پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مشترک دوغارون برای توسعه تجارت ایران و افغانستان

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایرنا، غلامحسین مظفری روز پنجشنبه در دیدار با سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد افزود: این پیشنهاد را به والی هرات ارائه کرده‌ایم تا این منطقه به‌صورت مشترک اداره و مرزهای داخلی آن نیز حذف شود.

وی بیان کرد: در این صورت بسیاری از تجار ۲ کشور می‌توانند در این منطقه به مراودات تجاری بپردازند و حتی صادرات به سایر کشورهای منطقه را از این مسیر سامان دهند، این منطقه عملاً یک بندر خشک خواهد بود که ظرفیت اشتغال هزاران نفر را داراست.

استاندار خراسان رضوی با تأکید بر مشترکات فرهنگی میان ایران و افغانستان گفت: توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه با محوریت مناطق مرزی به‌ویژه دوغارون و خواف نیازمند طراحی نقشه راه جامع اقتصادی برای آینده روابط دو کشور است.

وی تاکید کرد: ایران و افغانستان باید تا جای ممکن همکاری‌های اقتصادی خود را افزایش دهند که مسیر برون‌رفت از مشکلات، از دل توسعه فعالیت‌های اقتصادی مشترک می‌گذرد.

مظفری با اشاره به ظرفیت‌های معدنی شهرستان مرزی خواف گفت: در این منطقه، حوزه اقتصاد معدن به‌صورت تخصصی راه‌اندازی شده است که می توان در طرف افغانستانی، مشابه همین منطقه را راه‌اندازی کرد تا به‌صورت مشترک در حوزه فرآوری مواد معدنی همکاری داشته باشیم.

وی ادامه داد: برای نمونه، ۲۶ میلیون تن سنگ‌آهن از خواف استخراج شده است و ما هم دانش فنی و هم تجربه کافی داریم و می‌توانیم این ظرفیت را با مشارکت طرف افغانستانی توسعه دهیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به سفر قریب‌الوقوع والی هرات به ایران، پیشنهاد کرد که بسته‌ای از پیشنهادهای اقتصادی تهیه و ارائه شود.

وی گفت: این بسته می‌تواند به‌عنوان نقشه راه روابط اقتصادی دو کشور عمل کند. مردم ایران و افغانستان به‌ویژه در مناطق مرزی، شایسته شرایط بهتری هستند، ما در استان آمادگی کامل داریم و زیرساخت‌های لازم نیز در این زمینه فراهم شده است.

 

ایجاد توازن تجاری بین ایران و افغانستان با راه‌اندازی منطقه آزاد مشترک دوغارون

 

بدرقه مطلوب مهاجران افغانستانی

استاندار خراسان رضوی گفت: تجار افغانستانی اعتبار خوبی در منطقه دارند و می‌توانند در قالب این همکاری‌های اقتصادی، به توسعه منطقه‌ای کمک کنند، آمادگی کامل در این زمینه از سوی استان وجود دارد.

وی با اشاره به تعاملات مرزی با مسوولان افغانستانی افزود: در مرزهای مشترک، توافقاتی با والی هرات داشته‌ و همواره سعی کرده‌ایم فضای همراهی و همدلی میان دو طرف حاکم باشد.

مظفری گفت: به همه دستگاه‌های اجرایی استان تأکید کرده‌ام که هرچه می‌توانند در این زمینه کمک کنند تا خاطره خروج از کشور برای اتباع افغانستانی خوش باشد.

وی ادامه داد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و علاوه بر دولت، مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد از هر دو کشور در این فرآیند مشارکت داشته‌اند که همچنان ادامه دارد. این مسیر باید با جدیت دنبال شود و به نتیجه‌ای روشن برسد.

استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: حدود سه سال قبل، با ورود حدود سه میلیون مهاجر به کشور روبه‌رو بودیم که مدیریت این وضعیت دشوار بود و نیاز به ساماندهی زیادی داشت و هم اکنون خروج این مهاجرین از ایران و ورودشان به افغانستان نیز نیازمند ساماندهی است.

وی بر اهمیت نظم در فرآیند خروج مهاجران افغانستانی از کشور تأکید کرد و گفت: به استانداران دیگر نیز توصیه خواهیم کرد که برای خروج اتباع، برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشند تا هم کرامت انسانی رعایت شود و هم فشار مضاعفی به هیچ طرفی وارد نشود.

قدردانی برای چهار دهه مهمان‌نوازی از مهاجران افغان

سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد نیز در این دیدار با تأکید بر پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان ایران و افغانستان بیان کرد: ایران و افغانستان مشترکات دینی، فرهنگی و تمدنی بسیاری دارند و در طول تاریخ، روابط دوستانه و نزدیکی میان دو کشور برقرار بوده است.

نورمحمد متوکل افزود: در این فرصت، سلام و احترام وزیر امور خارجه افغانستان را به شما منتقل می‌کنم و از جمهوری اسلامی ایران به‌دلیل بیش از چهار دهه پذیرایی و مهمان‌نوازی از مهاجران افغانستانی صمیمانه قدردانی می‌نمایم.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه مهاجرت میان دو کشور ادامه داد: خواه ناخواه در طول این سال‌ها، مشکلاتی نیز در خصوص مهاجران برای هر دو کشور به وجود آمده است.

وی اظهار امیدواری کرد بازگشت مهاجران افغانستانی به کشور خود به‌ صورت دقیق، منظم و در چارچوب همکاری‌های دوجانبه انجام گیرد. ما آمادگی داریم برای حل مشکلات و تسهیل این روند، تمام تلاش خود را به‌کار بگیریم.

متوکل با بیان اینکه گسترش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان ایران و افغانستان از اولویت‌های مهم کنسولگری است، گفت: مصمم هستیم از ظرفیت‌ها و تجارب مدیریتی استاندار خراسان رضوی به‌ نفع مردم دو کشور بهره‌مند شویم و در دوره مسئولیت خود، توسعه ارتباطات اقتصادی را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار