هشدار ناتو به ترامپ: اوکراین را مجبور یه «صلح بد» نکن
دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا هشدار داد که نباید اوکراین را مجبور به صلح در شرایط بد کند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، مارک روته، دبیرکل ناتو در مصاحبه ای با فایننشال تایمز گفت که اگر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، اوکراین را مجبور به امضای توافق نامه صلحی کند که در راستای منافع روسیه باشد، واشنگتن با تهدید جدی از جانب چین، ایران و کره شمالی رو به رو خواهد شد.
ترامپ در سخنرانی های انتخاباتی خود بارها اذعان داشت که در صورت پیروزی در این انتخابات جنگ اوکراین را طی ۲۴ ساعت تمام خواهد کرد. او اخیرا به همین منظور کیت کلوگ را به عنوان فرستاده ویژه خود در اوکراین و روسیه انتخاب کرده است. کیت کلوگ به دنبال مسدود کردن خطوط جنگ و وادار کردن مسکو و کی یف برای آمدن به پای میز مذاکره است.
روته افزود که از ترامپ خواسته است تا به حمایت از ناتو و اوکراین ادامه دهد، چرا که تعمیق روابط کشورهای مخالف آمریکا به ضرر واشنگتن خواهد بود.
وی در این مصاحبه به خطراتی از جمله اقدامات روسیه برای تامین فناوری موشک کره شمالی و تامین پول نقد برای ایران اشاره کرد.
دبیرکل ناتو همچنین خاطرنشان کرد که اگر توافقات برای صلح در جنگ اوکراین با شروط مناسبی اجرا نشود، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین نیز ممکن است در مقابل تایوان طور دیگری رفتار کند.
روته تاکید کرد که ما نباید در وضعیتی باشیم که به خاطرعدم برقراری یک صلح خوب، سران کشورهای روسیه، ایران و کره شمالی بتوانند هم پیمان شوند، چرا که تعمیق روابط آن ها در بلند مدت یک تهدید امنیتی جدی نه فقط علیه اروپا بلکه علیه ایالات متحده نیز خواهد بود.
وی همچنین یادآور شد که در ملاقات با ترامپ در ۲۲ نوامبر، تلاش کرده است تا وی را متقاعد کند که به حمایت از اوکراین و اعضای ناتو ادامه دهد.
روته اظهار داشت که در این دیدار به ترامپ درباره ی ارسال فناوری موشکی روسیه به کره شمالی هشدار داده و تاکید کرده است که این اقدامات مسکو فقط تهدیدی برای کره جنوبی و ژاپن به حساب نمی آید، بلکه برای واشنگتن نیز تبعات خواهد داشت.
وی تصریح کرد که بنابراین این حقیقت که ایران و روسیه و کره شمالی همکاری های نزدیکی با هم دارند، به این معنی است که مناطقی که درگیر جنگ و مناقشه هستند، بیش از پیش با هم در ارتباطند.
مارک روته در پایان این مصاحبه تاکید کرد که آن چه که در حال حاضر مهم است این است که هر زمان که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین تصمیم گرفت که مذاکره کند، از موضع قدرت وارد شود.