پیروزی انقلاب تونس
قیام تونس معروف به انقلاب یاس در پی خودسوزی دستفروشی بهنام محمد بوعزیزی آغاز شد و پس از ۲۸ روز تظاهرات خیابانی در ۲۴ دیماه ۱۳۸۹ به پیروزی رسید.
قیام تونس معروف به انقلاب یاس در پی خودسوزی دستفروشی بهنام محمد بوعزیزی آغاز شد و پس از 28 روز تظاهرات خیابانی در 24 دیماه 1389 به پیروزی رسید. در این روز و پس از کشتهشدن دهها نفر از معترضان، زینالعابدین بنعلی، رهبر تونس دولت و مجلس را منحل کرد، سپس خود پس از 21 سال حکمرانی، از قدرت کنارهگیری کرد.
او سپس جای خود را به محمد الغنوشی نخستوزیر سپرد و به همراه خانواده راهی عربستان شد. به دنبال این تحولات، انتخابات آزاد در تونس برگزار شد و گروههای سیاسی مختلف خود را در معرض آرای مردم قرار دادند. در سال 2015 جایزه صلح نوبل به گروه چهارجانبه گفتوگوی ملی تونس بهدلیل «سهم تعیینکننده خود در ایجاد دموکراسی کثرتگرایانه در تونس در پی انقلاب تونس در سال ۲۰۱۱» اعطا شد. این اعتراضات الهامبخش اقدامات مشابه در سراسر جهان عرب بود و در واکنشی زنجیرهای موسوم به «بهار عربی» به انقلابهای مصر و لیبی انجامید؛ کمااینکه به سوریه و اردن نیز کشیده شد اما در آنجا سرنگونی نظام سیاسی محقق نشد.