مراسم
عزاداری با حضور رهبری

عزاداری با حضور رهبری
اولین شب مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد.در این مراسم قاری بین المللی آقای سعید پرویزی به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت. سپس کاظم صدیقی سخنرانی کرد. در این مراسم آقای مهدی سلحشور نیز به مرثیه سرایی و مداحی پرداخت.مراسم عزاداری سالار شهیدان، در حسینیه امام خمینی(ره) تا شنبه شب ۷ مرداد ادامه خواهد داشت.
حماسه حسینی را خدشهدار نکنیم
عبدالمجید معادیخواه، پژوهشگر تاریخ اسلام در مراسم شب هفتم محرم در موسسه فرهنگی مذهبی دارالزهرا گفت: «روایات متعدد داریم که فقط گریه برای سیدالشهدا(ع) را مشروع دانستهاند. این دارای یک وجهی است که اگر بخواهد بحث شود، احتیاج دارد به یک فضای سالم و بودن افراد صاحبنظری که در یک بحث و گفتوگو این مسئله مطرح شود؛ نه اینکه به صورت فردی یک نفر حرفی بزند و بعد هم دیگران بگویند اشتباه کرده و نادرست گفته است.»
او ادامه داد: «بعد از جمهوری اسلامی مشکل مضاعف این شده که یک سلسله مراسم دیگری غیر از ائمه(ع) هم وارد اینطور برنامهها شده و مصیبت بالاتر این است که وقتی حرفی برای گفتن نداریم مجبوریم خیالپردازی کنیم و حرفهای سست بزنیم و بعضی وقتها اهانت به اهلبیت(ع) شود.»
معادیخواه گفت: «بعد از حدود نیم قرن که از انقلاب اسلامی میگذرد، انتظار میرود که حداقل بین خودمان مسائل را حل کنیم. اشک گرفتن از کسانی که میخواهند به فضیلت گریه برای امام حسین(ع) برسند، اهانت به اهل بیت(ع) است. ما وقتی برای سیدالشهدا(ع) گریه میکنیم، به یاد یک حماسه گریه میکنیم؛ نه به یاد یک مسئله صددرصد عاطفی شبیه مصیبتهایی که خودمان گرفتارش میشویم.»
او افزود: «نمیتوانیم واقعیت را انکار کنیم در اینکه مراسم محرم و عاشورا یکی از مراسمهای باارزش ما است و اقامه آن اهمیت دارد و جای تأسف هست که واقعاً ضعفهایی در کارهای ما هست که بخشی از جامعه را از این مسائل سرد کردهایم؛ و شور و هیجانی که بهطور طبیعی در بین ما بود، یک مقدار آسیب دیده است. این انتقاد متوجه ما است و واقعاً خدا ما را ببخشد اگر در این قسمت تقصیر کرده باشیم. شور و هیجانی که انتظار میرود در مراسم محرم و عاشورا باشد، از ناحیه اعمال و رفتار ما آسیب دیده است.»
معادیخواه در ادامه به مقتلخوانیها در دهه اول محرم اشاره کرد و گفت: «ما که یک مقتل مناسب جمهوری اسلامی در این نزدیک 50 سال هنوز فراهم نکردهایم، چطور میتوانیم توقع داشته باشیم از برادران عزیزی که وقت در مرثیه و سوگواری صرف میکنند؟! از اساس بنای مقتلها بر تساهل و تسامح بوده و بنا بر دقت نبوده است. چند نمونه از این مقتلها معتبر است و در بقیه خیلی مسامحه و سهلانگاری هست. بعضی تعبیرها بسیار موهن است؛ یعنی خدشهدار شدن عزت اهلبیت(ع) و خاندان سیدالشهدا(ع) بسیار خطرناک است. اساساً گریه بر یک حماسه یا گریه برای یک فاجعه عاطفی یا سانحه فرق میکند.» او در پایان تصریح کرد: «آنچه سیدالشهدا(ع) انجام داد از روز اول تا آخر یک حماسه به معنی واقعی کلمه بود. البته خیلی سخت است که انسان بتواند جزئیات چند ساعت عاشورا را به دست بیاورد. چون تعارضها و تناقضها آنقدر زیاد است که جمعبندی آن بسیار مشکل است. حماسه حسینی(ع) را خدشهدار نکنیم. امام حسین(ع) تا بودند عزت خودشان و یارانشان را حفظ کردند و بعد هم زینب(ع) را قسم دادند، کارهایی مثل گریبان چاک دادن و خراش به چهره زدن و واکنشهایی که در آن درماندگی هست را نمیخواهم.
برای اینکه عزت این خاندان حفظ شود و حرکتی انجام نشود که دشمن شاد شود. امیدوارم مداحان بتوانند هم بگریانند و هم عزت اهل بیت(ع) را حفظ کنند و تعبیرهایی که مناسب شأن اهل بیت(ع) نیست را برای گرفتن گریه به کار نبرند.»