| کد مطلب: ۵۲۶۲

فعالان خصوصی

امیدواری به بازار چین

فعالان خصوصی

hariri majidreza

امیدواری به بازار چین

این روزها تجارت با چین و حتی قرارداد 25ساله با این کشور سروصدای زیادی کرده است، اما به نظر می‌رسد فعلا مبادلات با چین چندان زیاد نیست. مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی‌ ایران و چین خاطرنشان کرد: «راه‌های جدید تجارت بین دو کشور تعریف شده که ما را امیدوار به افزایش حجم تجارت کرده است. توافق ایران با عربستان و سایر کشورهای منطقه تاثیر مستقیمی بر روابط اقتصادی و سیاسی ایران و چین نمی‌گذارد. توافق ایران و عربستان می‌تواند زمینه‌ساز رفع بسیاری از مشکلات ما در سطح بین‌المللی باشد و در نهایت گشایش‌های سیاسی منطقه‌ای می‌تواند در سطح بین‌المللی نیز تعمیم پیدا کند؛ و امکان بازگشایی بازارهای جدید را برای ما فراهم می‌کند. به‌عبارت دیگر توافق‌های سیاسی ثمره اقتصادی نیز خواهد داشت. صادرات به بازار عراق و افغانستان تجار ایرانی را بدعادت و این ذهنیت را در آنها تقویت کرده که باید بعد از بارگیری سر مرز پول حاصل از فروش محصول صادراتی را دریافت کنند. اما این صادرات نیست، چراکه صادرات واقعی نیازمند سرمایه‌گذاری در بازار هدف است؛ تجار برای گرفتن سهم در بازارهای بزرگی مانند چین حداقل باید یک سال از جیب خرج کنند و اگر ضرر هم کردند، اهمیت ندهند و تلاش کنند که کالاهایشان را در این بازار نشان بدهند.»

shafei

ایران هفتمین کشور ثروتمند دنیا

امسال مهار تورم و رشد تولید به‌عنوان شعار سال انتخاب شد و فعالان بخش خصوصی عقیده دارند که این شعار با تکیه بر بخش خصوصی محقق می‌شود. غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی گفت: «استفاده از ظرفیت‌های موجود و توفیق در راهبردهای توسعه اقتصادی کشور، با اعتماد به بخش خصوصی و بدنه مردمی اقتصاد، ممکن می‌شود.. براساس اعلام بانک جهانی در سال 2018، ایران هفتمین کشور ثروتمند دنیا ازنظر برخورداری از منابع طبیعی است. درواقع، منابع کشور ما 16 برابر کره‌جنوبی، 7 برابر ژاپن، 5.8 برابر ترکیه، 5.5 برابر آلمان، 4.6 برابر مالزی و 7 هزار برابر سنگاپور است. عیان است که ما ازنظر برخورداری از منابع طبیعی، بسیار غنی و ثروتمند هستیم و اگر همین منابع به شایستگی به کار گرفته می‌شدند؛ امروز جایگاه کشورمان در سپهر اقتصاد جهانی، بسیار متفاوت بود.»

moosavi khansari mohsen

برداشت غیرمجاز آب از چاه‌ها

عضو هیئت‌مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران با بیان اینکه امروز میزان برداشت آب از چاه‌های مجاز کشاورزی غیرمجاز است، بر ضرورت تعریف طرح «ریاضت آبی» برای صیانت از منابع آبی کشور تاکید کرد. محسن موسوی‌خوانساری، عضو هیئت‌مدیره انجمن آب و خاک گفت: «براساس برنامه ششم توسعه مقرر شده بود 11 میلیارد مترمکعب آب به منظور تعادل‌بخشی، تغذیه آبخوان‌ها و احیای تالاب‌های کشور صرفه‌جویی شود، اما این امر به سرانجام نرسید. در چنین شرایطی لازم و ضروری به نظر می‌رسد که در برنامه هفتم توسعه ضمن افزایش میزان صرفه‌جویی آب برای تعادل‌بخشی، تغذیه آبخوان‌ها و احیای تالاب‌های کشور و تداوم این مسئله، ضمانت اجرایی برای تحقق آن نیز لحاظ شود. لازم است همه چاه‌های کشاورزی مجهز به کنتور هوشمند شود، در این صورت می‌توان میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی را به درستی محاسبه کرد.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار