نماینده مجلس: جبهه مقاومت نیازمند اتاق جنگ رسانهای است
علی خضریان گفت: همانطور که جبهه مقاومت یک اتاق جنگ در سطح منطقه ایجاد کرده و سالها یک ارتباطگیری موثر بین اعضای جبهه برقرار کرده است، باید یک اتاق جنگ رسانهای هم در مقابل رژیم صهیونیستی شکل دهیم و باور کنیم که دعوا سر بود و نبود ما است و رسانه مهمترین ابزار معرفتسازی این باور در افکار عمومی است.

به گزارش هممیهن آنلاین، علی خضریان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت به تبیین جایگاه رسانه در دنیای امروز و نقشآفرینی آن در جنگها پرداخت و گفت: اهمیت رسانهها در دنیا به این است که ادعای بیان واقعیت دارند؛ یعنی رسانه آنجا که میگوید میخواهم واقعیتها را بیان کنم، اهمیت پیدا میکند. متاسفانه بعضاً رسانههای نوین، با ابزارهایی که دشمن از آن استفاده میکند، از این ادعا عدول کرده است، اما در دنیا نمیگویند به بخش اخبار دروغ من توجه کنید و ادعایش همچنان بیان واقعیت است.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه تکرار دروغ در قالب واقعیت در رسانهها، باعث معرفتسازی در جوامع میشود؛ اضافه کرد: اینجا کار رسانههای متصل به جبهه حق که میخواهند حرف حق و راست را بیان کنند، سخت می شود؛ زیرا وقتی در بازاری همه حرف خلاف واقع -البته در آرایش واقعیت- میزنند و شما میخواهید حرف راست را بزنید، معلوم نیست همه بپذیرند که شما راست میگویید و دقیقاً اینجا است که کار رسانههای ما برای اقناع مخاطب، در رقابت با رسانههای جبهه مقابل سخت میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه در هر جنگی، جدا از میدان، معرفتسازی میتواند پشتیبانی جنگ را شکل دهد؛ اضافه کرد: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران در مقابل شر مطلق ایستاده بودیم و جدا از پشتیبانی نظامی و اقتصادی بسیاری از کشورها از رژیم صهیونیستی، پشتیبانی رسانهای شدیدی نیز آنها را برای ذهنیتسازی همراهی و کمک میکرد. چنان که میدانیم ذهنیتسازی و معرفتسازی یک شبه شکل نمیگیرد و برای این هدف ما باید بتوانیم همگرایی به ارزشهای خودی و واگرایی نسبت به ارزشهای دشمن و رقیب را در دستور کار رسانه قرار دهیم و به مرور زمان این معرفتسازی را ایجاد کنیم.
خضریان با بیان اینکه ما باید بتوانیم در رسانه -چه در شبکههای اجتماعی و چه در رسانههای برخط و مکتوب یا در سطح کلانتر، یک رسانه تصویری مانند صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، این اتاق جنگ رسانهای را شکل دهیم؛ تصریح کرد: جبهه مقاومت همانطور که یک اتاق جنگ در سطح منطقه ایجاد کرده و سالها است یک ارتباطگیری موثر بین اعضای جبهه برقرار کرده است؛ در حوزه رسانه هم باید این ارتباط را برقرار کند. ما در حوزه رسانه در منطقه این همگرایی ارزشهای خودی را نداریم و به اصطلاح اتاق جنگ رسانهای شکل نگرفته است.
وی تصریح کرد: حداقل در ایران، به عنوان جایی که مرجعیت جبهه مقاومت را دارد، باید در حوزه رسانهای هم این همراهی و همگرایی را در دستور قرار دهیم. حتما باید با همکاری و همت دولت جمهوری اسلامی ایران و مجلس و رسانههایی که متولی هستند، از جمله صداوسیما، جبهه مقاومت و اتاق جنگ رسانهای در مقابل رژیم صهیونیستی شکل دهیم. باور کنیم که دعوا سر بود و نبود ما است و رسانه مهمترین ابزار معرفتسازی این باور در افکار عمومی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: پس از تشکیل جبهه رسانهای مقاوت، باید با یک طراحی در حوزه جنگ رسانهای، افشای ماهیت دشمن مشترکمان را بهصورت تاریخچهای در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم معرفت افکار عمومی را نسبت به آن شکل دهیم؛ یعنی به مردم نشان دهیم که رژیم صهیونیستی به دنبال این است تا دعوای خود در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی با ایران را به یک جنگ با یک نظام سیاسی و یک جنگ ایدئولوژیک تقلیل دهد. مردم باید متوجه شوند که اسرائیل با جغرافیای ایران و ایران قوی جدا از هر نظام سیاسی که در آن حاکم است، مشکل دارد و میخواهد آن را مورد هجمه قرار دهد. دشمن صهیونیستی ما میخواهد یکهتاز منطقه باشد و در جنگ رسانهای که همگام با جنگ نظامی علیه ملت ما به راه انداخت؛ به دنبال این بود که مردم این پیام را متوجه نشوند.
خضریان گفت: اسرائیل در حالی که از یک طرف با همکاری برخی گروهکهای تجزیهطلب، تجزیه ایران را دنبال میکرد، از طرف دیگر سعی داشت هجوم نظامی به خاک کشورمان را یک جنگ ایدئولوژیک، به این معنا که ما با حزباللهیها و حامیان جمهوری اسلامی مشکل داریم؛ به مردم قالب کند؛ در حالی که در موشکباران و بمبارانهای او، مردم عادی از دیگر افراد تفکیک نشده و در کنار همه افراد دیگر آسیب دیدند.
در جمهوری اسلامی، دولت در دل ملت و درواقع ملت حاکم بر دولت است
نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه تلاش رژیم صهیونیستی بر این بود که تفکیک بین «قدرت و مردم» یا «دولت و ملت» را در اذهان عمومی رقم بزند؛ اضافه کرد: این تلاش مذموم دشمن در حالی است که دولت ما به معنای کلان بیشتر از خیلی کشورهای مدعی دموکراسی مردمی است و از دل مردم بلند شده است. اثر این مردمی بودن جمهوری اسلامی ایران را هم در این جنگ ۱۲ روزه دیدیم؛ یعنی نهتنها تفکیک بین ملت و دولت اتفاق نیفتاد، بلکه یک انسجام ملی کمنظیر شکل گرفت که نشان میدهد دولت در دل ملت و درواقع ملت، حاکم بر دولت بود و چیز جدای از هم نبودند.
حفظ انسجام ملی و یادآوری دشمن مشترک به مردم؛ وظایف رسانه در دوره پساجنگ
خضریان با بیان اینکه تلاش رسانههای دشمن در دوره پساجنگ این است که به اختلاف بین مردم و حکومت برای ایجاد شکافهای اجتماعی جدید و تفکیک بین دولت و ملت، دامن بزنند؛ تصریح کرد: در مقابل این تلاش دشمن، رسانه ما در دوره پساجنگ باید بتواند این انسجام ملی که دستاورد مهم جنگ برای ما بوده است را حفظ کند؛ به آن استمرار ببخشد و دائم دشمن مشترکمان را به مردم یادآوری کند.
وی با تأکید بر اینکه ما باید به این باور برسیم که دشمن مشترکی داریم که میخواهد همه ما را نابود کند؛ گفت: این معرفتسازی باید در جامعه عمیق شود. البته این دیدگاه در حال حاضر هم در جامعه پررنگ است، اما الان شاید براساس عواطف و احساسات باشد. درواقع این جنگ پرده روی ناخودآگاه اجتماعی جامعه ما را کنار زد و در دوران پساجنگ باید این ناخودآگاه را به خودآگاه اجتماعی تبدیل کنیم و در زمان صلح هم این انسجام اجتماعی ما حفظ شود؛ که این خودآگاه است. این خودآگاه را هم معرفتسازی ایجاد میکند و این رسانه است که محل معرفتسازی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به تفاوت شرایط جنگ رسانهای و جنگ نظامی گفت: رسانه در شرایط پیش از جنگ، حین جنگ و پس از آن هم در شرایط جنگی است. معرفتسازی یک مقطع کوتاه شکل نمیگیرد و یک پروسه بلندمدت است که آتشبس ندارد. در این میدان دشمن توقف آتش نداده است که شما توقف دهید؛ چراکه تمام تلاش جریان شر مطلق این است که شما را شکست دهد و اگر در میدان جنگ سخت به سمت توقف آتش رفت، برای این بود که جان ساکنان رژیم گرفته و ماهیت و تار و پودش از هم شکافته میشد؛ اما در حوزه رسانه، او چنین احساس مغلوبهگری ندارد؛ زیرا یک جبهه رسانهای بزرگ پشتیبان او است.
خضریان با تأکید بر اینکه ما باید جبهه مقاومت رسانهای را مقابل این صفآرایی رسانهای دشمن شکل دهیم؛ تصریح کرد: رسانههای ما نباید در این میدان تک تک و ملی باقی بمانند؛ باید در کنار دیگر رسانهها باشند و فقط معطوف به منطقه نباشد. امروز در سطح جهانی افراد و گروههایی مقابل ظلم رژیم صهیونیستی ایستادهاند و انسان رسانههایی داریم که این تقابل را نشان میدهند؛ باید آنها را جمع و تبدیل به یک جبهه مقاومت رسانهای کنیم. حسن این جبهه مقاومت هم این است که مرز و جغرافیا نمیشناسد و میتواند از دانشجویان و اساتید آمریکایی تا فلان نویسنده اروپایی و دیگر کشورهای منطقه و مسلمانان و مسیحیت را یکجا جمع کند.
خضریان در پایان تصریح کرد: رژیم صهیونیستی شر مطلق است و مقابل انسانیت ایستاده است. این غده سرطانی تنها مقابل ایدئولوژی نایستاده که بگوییم فقط ما مسلمانان یا شیعه مقابل او ایستادهایم و وظیفه رسانه است که این واقعیت را در جامعه معرفتسازی کند