محمدحسین لطف‌الهی

محمدحسین لطف‌الهی

خبرنگار گروه بین‌الملل

مقالات

  • خیلی دور، خیلی نزدیک

    پس از وقفه ۷ ماهه در مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی برای امضای توافقی تاریخی که می‌تواند وضعیت سیاسی و نظامی منطقه خاورمیانه را برای مدتی طولانی دستخوش تغییر کند، آمریکایی‌ها تلاش دارند تا این توافق را به نتیجه برسانند اما این بار یک مانع جدی در راستای دستیابی به توافق وجود دارد: جنگ غزه.

  • مردی که تسلیم نمی‌شود

    در فاصله کوتاهی پس از غافلگیری امنیتی و نظامی بزرگ اسرائیلی‌ها، یوآو گالانت، وزیر دفاع کابینه نتانیاهو درباره یحیی سنوار گفت که «او فقط مدت محدودی زنده خواهد بود» و سایر مقام‌ها و رسانه‌های اسرائیلی نیز در توصیف او عبارت «مرده متحرک» را به کار بستند تا مشخص شود که سنوار یکی از اصلی‌ترین اهداف اسرائیل خواهد بود. با گذشت بیش از ۶ ماه از آغاز حمله نظامی اسرائیل به غزه، نه‌تنها اهدافی چون «نابودی حماس» و «آزادسازی گروگان‌ها» محقق نشده بلکه ارتش اسرائیل در دستیابی به سنوار هم ناکام بوده است. اما ابراهیم یحیی سنوار، ۶۱ ساله کیست، چه گذشته‌ای را از سر گذرانده و چه ویژگی‌هایی دارد که تا این اندازه برای اسرائیل مهم به نظر می‌رسد؟

  • موج تغییر

    بررسی‌های آماری در ایالات متحده نشان می‌دهد از زمان شروع جنگ در غزه، نگاه بسیاری از اقشار از جمله جوانان زیر ۳۰ سال به مناقشه فلسطین و اسرائیل تغییر کرده و بسیاری از جوانان معتقدند دولت آمریکا سیاستی تبعیض‌آمیز در قبال این مناقشه اتخاذ کرده است.

  • پیمانکاران ارزان قیمت تروریسم

    کمتر از ۳ ماه پس از حمله تروریستی خونین به شهر کرمان در ایران، چند مهاجم مسلح در شهر کروکوس در نزدیکی مسکو به یک سالن کنسرت حمله‌ور شدند. این دو حمله که روی هم بیش از ۳۰۰ قربانی گرفت و به مجروح شدن صدها نفر انجامید، دو نکته مشترک داشتند: هر دو توسط یک گروه تروریستی به نام «داعش خراسان» و از طریق گروهی از مهاجمان با ملیت تاجیکستانی انجام شده بودند.

  • رویای ابرقدرت شدن!

    برای سال‌ها، سیاست خارجی پارامتر مهمی در انتخابات سراسری هند به حساب نمی‌آمد و رأی‌دهندگان معیارهایی چون مشکلات داخلی و موضوعات اقتصادی را به‌عنوان معیارهای مهم انتخاب حزب حاکم مدنظر قرار می‌دادند. اما انتخابات امسال در حالی روز جمعه ۱۹ آوریل آغاز شد و به مدت ۶ هفته ادامه خواهد یافت که نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند و حزب متبوع او، بهاراتیا جاناتا تمرکز زیادی بر موفقیت‌های دهلی‌نو در عرصه سیاست خارجی داشته‌اند و از این عامل برای جلب آرای عمومی استفاده می‌کنند.

  • تاوان حمایت «آهنین»

    جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا پس از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل بهانه‌ای پیدا کرد تا به‌جای انتقاد از نقض گسترده حقوق بشر از اسرائیل، بار دیگر بر «حمایت آهنین» از این رژیم تأکید کند. آیا این مسئله می‌تواند انتخابات ماه نوامبر را در آمریکا تحت تأثیر قرار دهد؟

  • دورخیز برای بازگشت انگلیسی‌ها به خاورمیانه

    زمانی که دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا (۲۰۱۶-۲۰۱۰) پس از شکست در همه‌پرسی برگزیت استعفا داد، نه اعضای حزب محافظه‌کار و نه حتی خود کامرون تصور نمی‌کردند که روزی او به دولت بازگردد. با این حال در نوامبر ۲۰۲۳، کامرون به خیابان داونینگ استریت رفت تا ضمن پذیرش مقام وزارت امور خارجه، یکی از بزرگترین بازگشت‌ها در تاریخ معاصر بریتانیا را رقم بزند. این بازگشت غیرمنتظره با واکنش‌های زیادی در انگلیس روبه‌رو شد و بسیاری از آن به‌عنوان نمادی از بازگشت به گذشته حزب محافظه‌کار سخن می‌گفتند اما مهم‌ترین جنبه بازگشت کامرون، تغییر رویکرد جدی در سیاست خارجی بریتانیا بود.

  • شرکای نسل‌کشی

    اسرائیل کماکان به کشتار گسترده غیرنظامیان در غزه ادامه می‌دهد اما به‌رغم هشدارهای سازمان ملل متحد، برخی کشورها از جمله آمریکا، آلمان و بریتانیا همچنان به ارسال سلاح برای اسرائیل ادامه می‌دهند و از این سیاست دفاع می‌کنند.

  • جاه‌طلبی‌های بی‌فرجام اردوغان

    جغرافیای ترکیه و عضویت آن در ناتو به این کشور صدایی اثرگذار در سیاست خارجی داده است اما برخی سیاست‌های حزب عدالت و توسعه و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، نقش و اثرگذاری ترکیه در عرصه بین‌المللی را پیچیده کرده است.

  • جای خالی رهبری آلمان در اروپا
  • ۱ ۲