اسلامی: اگر غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی راکتورهای خود نبودیم
معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در آیین امضای تفاهمنامه میان سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه علوم پزشکی جهرم، از آغاز گسترش کلینیکهای درمان زخم با فناوری بومی پلاسمای سرد خبر داد و تاکید کرد: این فناوری نوین با حمایت از ظرفیت علمی کشور، در مراکز درمانی مختلف مستقر خواهد شد.

به گزارش هم میهن آنلاین؛ «محمد اسلامی»، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در آیین امضای تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی بهمنظور درمان زخم در دانشگاه علوم پزشکی جهرم، اظهار کرد: ما باید همواره شکرگزار خدای متعال باشیم که امام راحل (ره)، شهدا و مقام معظم رهبری این مسیر عزت، اقتدار و آبرو را برای ملت ایران هموار کردند. ایران همواره مهد علم، دانش و فناوری بوده و ایرانیان در طول تاریخ نقش پیشرو و پیشتاز داشتهاند. امروز در اقصی نقاط کشور شاهد رشد، شکوفایی و ظهور ظرفیتهایی هستیم که میتوانند نقش موثری در پیشرفت کشور ایفا کنند.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران توانسته است با ایمان، تلاش شبانهروزی و اتکا به توان داخلی، مسیرهایی را طی کند که پیش از این مسدود یا تحت سلطه قدرتهای خارجی بوده است. امروز شاهد گسترش دانش و فناوری در حوزههای مختلف هستیم و یکی از این دستاوردها، رونمایی از فناوری پلاسمای سرد است.
اسلامی ضمن قدردانی از استاندار فارس و رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: بیتردید این آغاز راه است و این روند را با قدرت و گستردگی بیشتری ادامه خواهیم داد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: در حوزه استفاده از پرتوها، اقدامات موثری در استان فارس در دستور کار قرار گرفته است. دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز آمادگی خود را برای استقرار سامانههای مبتنی بر این فناوری در مجموعه این دانشگاه اعلام کرده است.
وی تصریح کرد: در سه سال گذشته، با وجود تهدیدات گسترده علیه صنعت هستهای کشور، جریان و نهضت پژوهشی با اتکا بر ایمان و تلاش خستگیناپذیر همکارانمان شکل گرفته است و نتایج ملموس آن بهزودی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ما ظرفیتسازی را وظیفه خود میدانیم و از گسترش آن پشتیبانی میکنیم، افزود: بر اساس افق ۱۴۲۰، باید به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای برسیم. نخستین نیروگاه ما در حال حاضر ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است که انشاءالله این روند را با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد.
اسلامی اظهار کرد: امروزه بسیاری از بیمارستانها به فناوری پزشکی هستهای مجهز شدهاند. اگر فرآیند غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی و بهرهگیری از راکتورهای خود نبودیم. این همان نقطه راهبردی و گلوگاهی است که دشمنان آن را هدف قرار دادهاند، زیرا منشأ قدرت است. به لطف الهی، اکنون از این مرحله عبور کردهایم و وارد فاز صنعتی شدهایم.
وی اظهار کرد: در جریان سفرهای مختلف به استان فارس، وعده داده بودیم که یک شبیهساز آموزشی راکتور در دانشگاه شیراز مستقر کنیم. دانشگاه شیراز، نخستین دانشگاه در کشور است که این شبیهساز را با چنین مشخصاتی در اختیار دارد. امروز در جهرم، وارد فاز دوم تعهدات خود شدهایم و آن را توسعه خواهیم داد. با توجه به ظرفیت نیروی انسانی در استان فارس، بخشی از مباحث مربوط به توسعه منابع انسانی در این استان دنبال خواهد شد تا بتوانیم دانشجویان این بخش از کشور را توسط سازمان انرژی اتمی ایران بورسیه کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر با ۱۰ دانشگاه کشور توافقنامههایی برای اعطای بورسیه منعقد شده است تا روند تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوریهای هستهای با شتاب بیشتری دنبال شود.
لازم به ذکر است؛ در جریان سفر رییس سازمان انرژی اتمی ایران به شهرستان جهرم، از فناوری پیشرفته «پلاسمای سرد» در کلینیکهای درمان زخم رونمایی شد. در این مراسم همچنین تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی میان شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما به نمایندگی از سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه علوم پزشکی جهرم به امضا رسید.