دیپلماتها
تعهد به اجرای کامل برجام
تعهد به اجرای کامل برجام
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اعلام عدم اجماع در بین مشارکتکنندگان در برجام درباره حفظ تحریمهای موشکی علیه ایران که تروئیکای اروپایی خواستار آن است، اعلام کرد به ادامه تلاشها برای ازسرگیری اجرای کامل این توافق متعهد است. وی در بیانیهای که روی وبسایت اتحادیه اروپا منتشر شده، اعلام کرد: ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) نامهای از وزرای خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا دریافت کردم که در آن درباره موضوعی در ارتباط با اجرای تعهدات ایران ذیل برجام اطلاع داده شد. بورل افزود: وزرای خارجه اعلام کردند ایران از سال ۲۰۱۹ پایبند نبوده و نظرشان این بود که این (موضوع) از طریق سازوکار حل اختلافات برجام (DRM) حل نشده است. آنها قصد خود را برای عدم برداشتن گامهای مرتبط با برداشته شدن تحریمهای بیشتر در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ اعلام کردند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اعلام کرد: متعاقباً بهعنوان هماهنگکننده با همه مشارکتکنندگان در برجام درباره راه پیشرو رایزنی کردم. در پی این رایزنیها، متوجه شدم تا امروز موضوع با توجه به دیدگاههای متفاوت بیان شده، حل نشده باقی مانده است. در عین حال، مشارکتکنندگان عزم خود را برای یافتن یک راهحل دیپلماتیک در چارچوب برجام تکرار کردند.
تاکید بر دوستی تهران-باکو
رئیسجمهور آذربایجان در دیدار با وزیر راه و شهرسازی کشورمان تاکید کرد: دوستی ایران و جمهوری آذربایجان عاملی مهم برای منطقه است. الهام علیاف در این دیدار اظهار داشت: حلوفصل مشکلات منطقهای با مشارکت کشورهای منطقه اهمیت دارد. وی افزود: آذربایجان آغازگر همکاریهای ۳+۳ بوده و از نظر باکو برگزاری هرچه زودتر نشستی در این فرمت گامی مثبت محسوب میشود. رئیسجمهور آذربایجان گفت: دوستی و همکاری ایران و آذربایجان عاملی مهم برای کل منطقه است. براساس گزارش سفارت ایران در باکو، در دیدار مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی کشورمان و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان با الهام علیاف، توسعه و تعمیق روابط دوجانبه، بهویژه در حوزههای اقتصادی و تجاری، آخرین تحولات منطقه قفقاز و همکاریهای منطقهای در قالبهای سهجانبه و ششجانبه و رد دخالت کشورهای فرامنطقهای در مسائل کشورهای منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جاسوسی از شناورهای ایرانی
فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا (NAVCENT) در بیانیهای مدعی شد که طی روزهایی در ماه گذشته (میلادی) پهپادهای دریایی را که شبیه به قایقهای تندرو هستند به آبهای کلیدی در اطراف خاورمیانه اعزام کرده بود تا از ناوهای جنگی و قایقهای نظامی ایران جاسوسی و فعالیتهای آنها را رصد کنند. فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا با ادعای اینکه «هدف از این عملیات بازدارندگی تهران از آزار مداوم کشتیهای نظامی و تجاری خارجی در منطقه بوده است»، مدعی شد که در جریان این عملیات از دهها تجهیزات بدون سرنشین و کشتیهای سرنشیندار استفاده شده که کشتیهای متعلق به دو نیروی دریایی ایران، شامل نیروی دریایی عادی آن و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را طی چند روز در ماه سپتامبر ردیابی کردند. بنابر گزارش پایگاه خبری- تحلیلی بیزینس اینسایدر، NAVCENT در ادامه توضیح داد که این ماموریت در جریان گشتزنیهای معمول در تنگه هرمز و اطراف آن، یک آبراه استراتژیک بین خلیجفارس و خلیج عمان انجام شد.