دیپلماتها
کند شدن سرعت غنیسازی
کند شدن سرعت غنیسازی
خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارش خود کاهش سرعت غنیسازی در ایران را تائید کرده است. بنابر ادعای آسوشیتدپرس، در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی آمده است که ایران 6/121 کیلوگرم (۲۶۸ پوند) اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد دارد که رشد بسیار کندتری نسبت به میزان قبلی دارد. گزارش آژانس اتمی در ماه مه ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی را کمی بیش از ۱۱۴ کیلوگرم (۲۵۰ پوند) اعلام کرده بود که این حجم در ماه فوریه 5/87 کیلوگرم (۱۹۲ پوند) بوده است. پیشتر شبکه بلومبرگ گزارش داده بود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش فصلی آتی خود احتمالاً کاهش سرعت غنیسازی اورانیوم در ایران را اعلام خواهد کرد. بلومبرگ در گزارش خود مدعی شده بود که برخی مقامات آژانس هستهای ارزیابی میکنند که دادههای آژانس اتمی نشان میدهد ایران در حال تعدیل غنیسازی اورانیوم در سطوح بالاست.
حل مشکلات مرزی با کویت
وزیر خارجه کویت تاکید کرد که یکی از مهمترین پروندههای سیاست خارجی کشورش حل مشکلات مرزی با ایران و عراق است. وزیر خارجه کویت در گفتوگو با روزنامه الرأی در پاسخ به این سوال که مهمترین پروندههای موجود روی میز وزیر خارجه کویت چیست؟ گفت: ما در سیاست خارجی خود چهار هدف داریم و بهطور روزانه بر روی آنها کار میکنیم؛ هدف اول تضمین امنیت کویت که مهمترین هدف است. شیخ سالمالصباح خاطرنشان کرده که هدف سوم ما حل مشکلات مرزی با همسایگان و مشخصاً ایران و عراق است که این مسئله نیز نزد رهبران سیاسی ما از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا یکی از اصول همسایگی حل اختلافات است. وزیر خارجه کویت افزود: ما اکنون به همراه ایران و عراق تلاش میکنیم که مشکلات مرزی را حل کنیم.
همافزایی ایران و ترکیه
هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه که به تهران سفر کرده است؛ بعدازظهر یکشنبه با علیاکبر احمدیان، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان، دیدار و درباره راههای گسترش همهجانبه همکاریهای دو کشور بهویژه در حوزههای امنیتی و اقتصادی با وی گفتوگو کرد. در این دیدار دکتر احمدیان با اشاره به سوابق دیرینه همکاریهای دو کشور، مناسبات فیمابین را امنیتساز و ثباتآفرین ذکر کرد. دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت: توسعه روابط دوستانه میان دو همسایه، تامینکننده منافع پایدار ایران و ترکیه است. احمدیان تصریح کرد: ایران و ترکیه سرنشینان یک کشتیاند و دشمنان با آگاهی از این ظرفیت تلاش میکنند ضمن اخلال در روند همکاریهای دوجانبه، مانع همافزایی ظرفیتهای گسترده دو کشور شوند. وی با بیان اینکه هر دو کشور از تروریستهایی که با حمایت و پشتیبانی غرب و رژیم صهیونیستی تسلیح و تجهیز شدهاند، آسیب دیدهاند، گفت: خوشبختانه کشورهای منطقه به این درک مشترک رسیدهاند که امنیت عاریتی، تضمینشده و پایدار نیست و سازوکارهای بومی و همکاریهای منطقهای تضمینکننده امنیت پایدار است. دبیر شورایعالی امنیت ملی با تاکید بر ضرورت تقویت همکاریهای اقتصادی تهران - آنکارا بهویژه در حوزه انرژی و ترانزیت، هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری برای مبادلات تجاری را سهلالوصول دانست.