| کد مطلب: ۸۴۸۰
نگاه خارجی

نگاه خارجی

آنچه در این ستون می‌خوانید، دیدگاه‌های رسانه‌‌های خارجی است که صرفا جهت اطلاع‌رسانی منتشر می‌شود و این دیدگاه‌ها موضع روزنامه «هم‌میهن» نیست.

آنچه در این ستون می‌خوانید، دیدگاه‌های رسانه‌‌های خارجی است که صرفا جهت اطلاع‌رسانی منتشر می‌شود و این دیدگاه‌ها موضع روزنامه «هم‌میهن» نیست.

al monitor

افزایش تولید نفت ایران

براساس گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر شد، تولید نفت خام ایران در ماه اوت به بالاترین سطح در پنج سال گذشته رسیده‌است. این اتفاق در حالی می‌افتد که ایران همچنان زیر تحریم‌های سخت ایالات متحده آمریکا قرار دارد و تلاش می‌کند از مسیرهای مختلف برای دور زدن و خنثی کردن این تحریم‌ها استفاده کند. براساس گزارشی که خبرگزاری رویترز منتشر کرد، تولید نفت ایران در ماه اوت به ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین سطح تولید نفت خام ایران از سال ۲۰۱۸، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا از برجام خارج شد تاکنون است. مؤسسه «ابتکار داده سازمان‌های مشترک» (Joint Organizations Data Initiative) که آمار تولید نفت و گاز را منتشر می‌کند، گزارش داده که ژوئن ۲۰۱۸ تولید نفت خام ایران در سطح ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه قرار داشت. این گزارش نشان می‌دهد که به‌رغم استمرار تحریم‌های سخت‌گیرانه آمریکا که جلوی همکاری کمپانی‌های انرژی جهان را با ایران می‌گیرد، صنعت نفت ایران به رونق و رشد خود ادامه می‌دهد. رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، دونالد ترامپ، سال ۲۰۱۸ با خارج شدن از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران، تحریم‌های پیشین آمریکا علیه صنایع نفتی ایران را مجدداً اعمال کرد. براساس گزارش رویترز این تصمیم آسیب شدیدی به صنعت نفت ایران زد و صادرات نفت ایران را از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ به ۱۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ رساند. ایران به‌تدریج توانست وضعیت صادرات نفت خود را بهبود دهد. در سال‌های اخیر صادرات نفت ایران به چین به شکل گسترده‌ای افزایش پیدا کرده‌است. صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۰ به ۳۲۴ هزار بشکه نفت در روز رسیده‌بود، براساس اطلاعات منتشرشده مؤسسه کپلر اوایل ماه جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده‌است.
در ماه‌های مه و ژوئن امسال به‌صورت متوسط یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بود که نزدیک به دو برابر صادرات نفت ایران در مدت مشابه سال گذشته (۲۰۲۲) و بالاترین رقم از سال ۲۰۱۸ تاکنون بود. براساس گزارشی که وال‌استریت ژورنال ماه ژوئن منتشر کرد چین بزرگترین خریدار نفت ایران است و سوریه و ونزوئلا هم مقادیر قابل‌توجهی نفت از ایران خریداری کرده‌اند. براساس داده‌هایی که مؤسسه کپلر برای المانیتور ارسال کرده‌، ایران در ماه ژوئیه ۶۵ هزار بشکه نفت در روز به سوریه صادر کرده‌است که نسبت به ۵۸ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن افزایش پیدا کرده و نسبت به ۹۸ هزار بشکه نفت در روز در ماه آوریل کاهش نشان می‌دهد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه برای سفری دوجانبه به سوریه رفت و آنجا با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد. براساس گزارش کپلر در ماه فوریه، ایران روزانه ۳۶ هزار بشکه نفت به ونزوئلا صادر کرده‌است. از ماه مارس تا ژوئیه، رقم صادرات نفت ایران به ونزوئلا صفر بود.
مقام‌های ایران از وضعیت صادرات نفت به شدت رضایت دارند. جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران ماه گذشته در اجلاس وزرای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که در اتریش برگزار شد، در مورد رشد تولید و صادرات نفت ایران اظهارنظر کرد. وزیر نفت ایران همچنین گفت که ایران توانسته‌است در ۲۰ ماه گذشته مبلغ ۴۰ میلیارد دلار به‌ویژه از روسیه سرمایه‌گذاری جذب کند و از دیگر مؤسسات سرمایه‌گذاری در جهان خواسته‌است تا در صنعت نفت ایران سرمایه‌گذاری کنند. اوایل ماه جاری میلادی به‌رغم تهدیدهای ایران، واشنگتن ۸۰۰ هزار بشکه نفت از نفتکش ایرانی که در مسیر چین توقیف شده‌بود، تخلیه کرد. روز دوشنبه جمهوری اسلامی ایران کاردار سفارت سوئیس در تهران را به وزارت خارجه احضار کرد و اعتراض رسمی ایران را به این اقدام به او اعلام کرد. سوئیس حافظ منافع ایالات متحده آمریکا در ایران است.

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
آخرین اخبار