دیپلماتها
رونمایی از از پهپاد «مهاجر ۱۰»
رونمایی از از پهپاد «مهاجر ۱۰»
دیروز و به مناسبت روز صنعت دفاعی، نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای صنایع دفاعی کشور برگزار شد. با حضور رئیسجمهوری در این نمایشگاه از پهپاد «مهاجر ۱۰» با بیشینه مداومت پروازی ۲۴ ساعت در ارتفاع ۷ هزارمتری و با شعاع عملیاتی ۲ هزار کیلومتری رونمایی شد. بیشینه ظرفیت سوخت پهپاد «مهاجر ۱۰»، ۴۵۰ لیتر و بیشینه وزن محموله آن ۳۰۰ کیلوگرم است. حداکثر سرعت این پهپاد ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت بوده و قابلیت حمل انواع مهمات و بمبهای قائم، الماس و دستواره را دارا بوده و مجهز به سامانههای جنگ الکترونیک و اشراف اطلاعاتی است. به گفته امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع، پهپاد مهاجر ۱۰ یک پهپاد استثنایی است و اگر تجهیزات مخابراتی و راداری هم روی آن نصب شود، میتواند نقش هواپیمای شناسایی را ایفا کند. از دیگر رونماییهایی که دیروز همزمان با روز صنعت دفاعی انجام شد، رونمایی از موشک پرسهزن «سینا» طراحی و تولید وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نمایشگاه صنعت دفاعی ۱۴۰۲ بود که برد این موشک انتحاری ۵ کیلومتر و مداومت پروازی آن ۸ دقیقه است. همچنین بمبهای هوشمند «آرمان ۱» و «آرمان ۲» در نمایشگاه تجهیزات دفاعی ۱۴۰۲ وزارت دفاع رونمایی شد که بنابر اطلاعات اعلامشده، بمب هوشمند «آرمان ۱» با وزن ۳۵ کیلومتر میتواند به برد عملیاتی ۲۰ کیلومتر برسد و «آرمان ۲» هم با وزن ۴۰ کیلوگرم و حداکثر برد عملیاتی ۱۰۰ کیلومتر است.
رصد تحرکات ایران
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن به نظارت بر حمایت ایران از برخی گروهها در منطقه ادامه میدهد. لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان که ریاست دورهای شورای امنیت را نیز برعهده دارد در نشست این شورا درباره موضوعات مرتبط به منطقه غرب آسیا، به حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر فلسطینیان پرداخت و مدعی شد که «فلسطینیها علیه اسرائیل حملات تروریستی انجام میدهند» و آمریکا بهشدت نگران خشونتها در کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی است. نماینده آمریکا در سازمان ملل با این ادعا که «حزبالله در امتداد خط آبی مرتکب اقدامات تحریکآمیز میشود» تاکید کرد که واشنگتن به شدت نگران این اقدامات است و آن را تهدیدی فزاینده برای صلح و امنیت لبنان و همچنین رژیم صهیونیستی میداند. وی در ادامه هراس آمریکا از نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران به تکرار ادعاهای واشنگتن علیه کشورمان پرداخت و گفت: ما همچنان به نظارت بر حمایت ایران از حزبالله و سایر گروههای شبهنظامی که فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه انجام میدهند، ادامه خواهیم داد.
مهاجرت مالی به دانشگاه
رابرت مالی، نماینده پیشین آمریکا در امور ایران که کنگره و افبیآی در حال تحقیق درباره مدت خدمتش در وزارت امور خارجه آمریکا پس از تعلیق مجوز امنیتی او هستند و هماکنون در مرخصی اجباری به سر میبرد، قرار است به عنوان عضو ارشد به دانشکده امور جهانی دانشگاه ییل بپیوندد. به گزارش ایسنا، پایگاه خبری-تحلیلی جوییش اینسایدر خبر داد که هفته گذشته نیز دانشگاه پرینستون اعلام کرد، رابرت مالی، از پاییز امسال بهعنوان استاد دانشگاه مهمان و مدرس مدعو در این دانشگاه به تدریس خواهد پرداخت. به نوشته جوییش اینسایدر، مشخص نیست که آیا بهکارگیری مالی در پرینستون و ییل که ترم پاییز آن تا ماه دسامبر طول میکشد، به معنی این باشد که او قرار است در تمام این مدت همچنان در مرخصی اجباری به سر ببرد.