| کد مطلب: ۸۱۸۴
دیپلمات‌ها

دیپلمات‌ها

منتظر دیدار رئیسی در بریکس

Narendra Modi

منتظر دیدار رئیسی در بریکس

نخست‌وزیر هند در پیامی با اشاره به محورهای گفت‌وگوی اخیرش با رئیس‌جمهور ایران، گفت که منتظر دیدار با او در نشست آتی بریکس است. نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند که روز جمعه در تماسی تلفنی با سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران درباره طیفی از مسائل دوجانبه گفت‌وگو کرد، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از تماسم با جناب آقای دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران خوشحال شدم. ما درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای، از جمله تحقق پتانسیل کامل بند چابهار گفت‌وگو کردیم. مشتاقانه منتظر دیدار با رئیس‌جمهور رئیسی در حاشیه نشست بریکس در آفریقای جنوبی هستم.» نخست‌وزیر هند، عصر جمعه در گفت‌وگویی تلفنی با سیدابراهیم رئیسی ضمن محکومیت حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ(ع)، از روند همکاری‌های دوجانبه و بلندمدت میان جمهوری اسلامی ایران و هند،‌ پروژه مشترک بندر چابهار و توسعه و تبدیل آن به ‌هاب مواصلاتی منطقه‌ای ابراز خرسندی کرد و بر آمادگی کشورش برای نهایی‌کردن سند همکاری دو کشور در راستای تکمیل این پروژه تأکید کرد.

raisi

گسترش روابط با آ.س.آن

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاری‌ها با کامبوج است، اظهار داشت: ایران علاقه‌مند به گسترش روابط با اعضای آ.س.‌آن و تقویت روابط منطقه‌ای خود با کشورهای این حوزه از جمله کامبوج است. سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز در آئین دریافت استوارنامه «کوی کونگ» سفیر آکردیته پادشاهی کامبوج، گفت: روابط ایران و کامبوج متناسب با ظرفیت‌ها و زمینه‌های موجود برای همکاری، گسترش نیافته است. کوی کونگ، سفیر آکردیته پادشاهی کامبوج نیز در این مراسم با بیان اینکه ایران با وجود تحریم‌ها به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است، اظهار داشت: دو کشور همواره روابط دوستانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند و در عرصه‌های چندجانبه و بین‌المللی نیز روابط سازنده و مثبتی را شکل داده‌اند.

brics

نشست سران بریکس

رئیس‌جمهور به‌منظور شرکت در نشست سران «بریکس» که به میزبانی آفریقای جنوبی برگزار می‌شود، چهارشنبه یکم شهریور به ژوهانسبورگ می‌رود. سیدابراهیم رئیسی به منظور شرکت در پانزدهمین نشست سران «بریکس» به دعوت رسمی «سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، عازم شهر ژوهانسبورگ محل برگزاری این اجلاس می‌شود. رئیس‌جمهور در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در نشست «بریکس پلاس» که سران ۷۰ کشور جهان به آن دعوت شده‌اند، با شماری از سران کشورهای حاضر نیز دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. ایده ایجاد گروه بریکس با نزدیکی ۴ قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. سابقه شکل‌گیری این گروه به حضور ۴ عضو مؤسس، به سال ۲۰۰۱ باز می‌گردد و نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ رسماً تاسیس شد و نام آن پس از پیوستن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
آخرین اخبار