رونمایی از نخستین دستگاه پیرولیز زباله شهری خاورمیانه در رفسنجان
نخستین دستگاه پیرولیز زباله شهری به صورت Full Continuous در خاورمیانه، ۲۸ خرداد در قالب سهشنبههای صنعتی و با حضور امام جمعه، فرماندار، اعضای شورای شهر، شهردار و جمعی از مسئولان رونمایی شد.

به گزارش هممیهن آنلاین، به نقل از ایسنا این دستگاه که حاصل هشت سال مطالعات علمی توسط شرکتهای دانشبنیان دانشگاه ولیعصر(عج) است، با سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی ساخته شده و قادر است روزانه ۲۰ تن زباله شهری را پردازش کرده و مشتقاتی مانند نفت خام، کربن، بنزین و سایر فرآوردهها تولید کند.
حجت الاسلام اصغر عسکری امام جمعه رفسنجان در این مراسم، ضمن قدردانی از تلاشهای شرکت دانشبنیان، این طرح را یکی از نیازهای ضروری جامعه دانست که علاوه بر تولید برق و خودکفایی انرژی، امکان تزریق برق مازاد به شبکه سراسری را فراهم میکند.
حسین رضایی فرماندار رفسنجان نیز با تأکید بر ارزش افزوده بالای این طرح، آن را گامی مهم در رفع مشکلات زیست محیطی و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۳۰ نفر اعلام کرد.
در ادامه دکتر محسن ارسلان مدیر شرکت دانشبنیان اعلام کرد که تمامی فناوریهای بهکار رفته در این دستگاه بومی بوده و متخصصان داخلی ساخت و مونتاژ آن را انجام دادهاند.
وی همچنین افزود: علاوه بر زباله شهری، لاستیکهای فرسوده نیز قابلیت فرآوری در این دستگاه را دارند و به ازای هر تن زباله، یک مگاوات برق تولید میکند و با ورود روزانه ۲۰۰ تن زباله، ظرفیت تولید برق بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات خواهد بود که میتواند به کاهش ناترازی انرژی برق در کشور کمک شایانی کند.
سید حسین رحیمی رئیس شورای اسلامی شهر رفسنجان نیز ضمن اعلام آمادگی کامل شورا و شهرداری برای حمایت از این طرح، اظهار کرد: تحریمها اگرچه چالشهایی ایجاد کردهاند؛ اما فرصت مناسبی برای بروز نبوغ و خلاقیتهای داخلی فراهم آوردهاند.
در این مراسم مقرر شد شهرداری مکانی مناسب برای استقرار دستگاه اختصاص دهد تا سامانههای مورد نیاز نصب شود.