پژوهشگر بین الملل حقوق کودک: قربانیان کودکآزاری، ۳ تا ۷ سال دارند
پژوهشگر بین الملل حقوق کودک و مدرس دانشگاه گفت: ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی که شامل معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند، یکی از بزرگترین نقاط ضعف قانون است که مورد انتقاد بسیاری از حقوقدانان قرار دارد. این قانون از نظر بسیاری، باعث کاهش بازدارندگی در موارد کودککشی توسط والدین میشود.
به گزارش هم میهن آنلاین، پژوهشگر بین الملل حقوق کودک و مدرس دانشگاه گفت: ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی که شامل معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند، یکی از بزرگترین نقاط ضعف قانون است که مورد انتقاد بسیاری از حقوقدانان قرار دارد. این قانون از نظر بسیاری، باعث کاهش بازدارندگی در موارد کودککشی توسط والدین میشود.
محمد مهدی سید ناصری، پژوهشگر بین الملل حقوق کودک و مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در تعریف حقوقی از مفهوم کودک آزاری گفت: کودک لطیفترین گل انسانیت است که دین مبین اسلام نیز توجه ویژهای به آن داشته است. از اینرو، پدیده کودک آزاری، پدیدهای است شوم که عواطف انسانها را جریحهدار میکند. امروزه یکی از تاسفبارترین اخبار در جهان و بهخصوص کشورمان، که دل هر انسانی را میلرزاند، افزایش آمار کودک آزاری است.
وی افزود: در ایران نیز عوامل متعددی دست به دست هم دادهاند تا روز به روز شاهد افزایش کودک آزاری باشیم. روشن است که کودکان انسانهای آسیبپذیری هستند و به مراقبت و حمایت برای گذر از دورهی کودکی نیازمندند و ایفای حقوق آنان بر سلامت و مصونیت در برابر خطرات بسیار مهم است. کودک آزاری یعنی هرگونه بدرفتاری فیزیکی یا عاطفی با کودکان؛ حتی یک نگاه تند و یا غلفت و بیتوجهی به کودکان نیز مصداق کودک آزاری است. «کودک آزاری» از دو کلمه کودک و آزار تشکیل شده است.
وی در خصوص ارائه آمار از پدیده کودک کشی و کودک آزاری در سال های اخیر در ایران خاطرنشان کرد: کودکآزاری و کودککشی یک معضل چندوجهی است که نیازمند رویکردی جامع و همکاری بین نهادهای دولتی، سازمانهای مردمنهاد و عموم جامعه است. تقویت قوانین، آگاهیبخشی، حمایتهای روانی- اجتماعی و توجه ویژه به خانوادههای در معرض خطر، میتواند گامهای مؤثری در کاهش این معضل باشد. آمار رسمی و دقیق کودکآزاری و کودککشی در ایران به دلایلی همچون گزارشنشدن بسیاری از موارد، عدم شفافیت در برخی نهادها و نقص در سیستم آمارگیری بهسختی قابلدستیابی است.