| کد مطلب: ۲۵۶۹۶
پزشکیان: ذخایر سوخت نیروگاهی کم است

مباحثه رئیس‌جمهور و مقامات دولت با خبرنگاران از مذاکره با آمریکا تا کمبود سوخت

پزشکیان: ذخایر سوخت نیروگاهی کم است

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان پس از پایان جلسه هیئت دولت، در جمع خبرنگاران گفت: «چون ذخایر نیروگاهی ما کم است و در زمستان ممکن است با مشکل مواجه شویم الان ناگزیریم ذخایر نیروگاه‌ها را طوری تنظیم کنیم که زمستان با مشکل مواجه نشویم. اگر الان فکری نکنیم ممکن است در زمستان با مشکلات زیادی مواجه شویم.

روز چهارشنبه پس از پایان جلسه دولت، اعضای کابینه مثل همیشه به حیاط ریاست‌جمهوری آمدند و پاسخگوی سوالات خبرنگاران شدند. این هفته، پرسش و پاسخ‌ها زیر باران اتفاق افتاد. معمولاً متن و حاشیه‌های زیادی از روزهای حضور مدیران و وزرای دولت در فضای مجازی منتشر می‌شود. گاهی ممکن است فردی در گوشه‌ای از حیاط شکار و سوژه عکاسان شود. گاهی ممکن است وزیری فرصت ایستادن و صحبت کردن با خبرنگاران را نداشته باشد که از خطی جداگانه خارج می‌شود و فقط دستی برای عکاسان تکان می‌دهد.  این هفته حسن مجیدی، داماد رئیس‌جمهور و دستیار اجرایی دفتر او در قاب عکاسان جای گرفت. چند هفته قبل، دست آتل‌بسته ظریف سوژه بود و البته این هفته عبدالکریم حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم با تیپ خاصش از دریچه لنزها دیده شد. دونالد ترامپ هم در جلسه چهارشنبه حضور موثری داشت. 

پزشکیان: ذخایر نیروگاهی کم است

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان پس از پایان جلسه هیئت دولت، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی راجع به خاموشی‌ها گفت: «چون ذخایر نیروگاهی ما کم است و در زمستان ممکن است با مشکل مواجه شویم الان ناگزیریم ذخایر نیروگاه‌ها را طوری تنظیم کنیم که زمستان با مشکل مواجه نشویم. اگر الان فکری نکنیم ممکن است در زمستان با مشکلات زیادی مواجه شویم.»

وی درباره سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، گفت: «فردا در این خصوص جلسه داریم.»

رئیس‌جمهور درخصوص رفع فیلترینگ نیز تصریح کرد: «درحال بحث در این زمینه هستیم و دیروز هم جلسه داشتیم.»

عراقچی: منافع‌مان تامین شود، مذاکره می‌کنیم

Abbas_Araghchi_in_a_interview_with_khamenei

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: «ما همیشه مسیر دیپلماسی را در خصوص موضوع هسته‌ای ترجیح دادیم و ادامه دادیم. هیچ‌وقت میز مذاکره را ترک نکردیم، این طرف‌های غربی بودند که بدعهدی کردند و این آمریکا بود که خارج شد. بنابراین اگر کسی در این وسط تخلفی کرده، اگر دیپلماسی زیر سوال رفته یا زیر پا گذاشته شده، توسط آمریکا و کشورهای اروپایی بوده است. ما همواره آماده بودیم و خواهیم بود. اگر که منافع ما تامین بشود حتماً این کار را خواهیم کرد.»

وزیر خارجه همچنین بر لزوم مدیریت تنش میان تهران و واشنگتن تاکید کرد و گفت: «باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های اختلافات ایران و آمریکا کاهش یابد. کانال‌های تماس بین ایران و آمریکا همیشه وجود دارد. بعضاً اختلافاتی که با آمریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل‌شدنی نباشد ولی باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های آن و تنش‌ها کاهش یابد.»

وزیر امور خارجه ادامه داد: «ما بارها گفته‌ایم؛ آنچه مقامات آمریکایی اعلام می‌کنند برای ما ملاک نیست، ملاک عمل آنهاست. دولت فعلی آمریکا بارها اعلام کرده دنبال آتش‌بس در غزه و لبنان است ولی نتیجه‌ای حاصل نشده است. این یا حاصل از ریاکاری آن‌ها، یا ناتوانی در برقراری آتش‌بس یا هر دو است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب که دوشنبه در ریاض آغاز به کار کرد و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در آن حضور داشت، گفت: «نشست عربستان در ریاض، دومین اجلاس مشترک سران کشورهای اسلامی و عربی بود که برگزار شد، در این نشست درباره مسائل فلسطین و لبنان و جنایات رژیم صهیونیستی قطعنامه‌ای بسیار قوی در ۳۸ بند تصویب شد.»

وی گفت: «این قطعنامه با لحنی شدید علیه رژیم صهیونیستی، اقدامات آن را در همه جا محکوم کرد و نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه، از جمله حمله رژیم صهیونیستی به ایران، هشدار داد. سران کشورهایی که در این اجلاس شرکت داشتند، مواضع بسیار قاطعی را ابراز کردند؛ به‌ویژه در خصوص محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران. این اجلاس از نظر ما بسیار موفقیت‌آمیز بود و حتماً سخنان افتتاحیه آقای محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان که به صراحت این حملات را محکوم کرد، مشاهده کردید.»

پاک‌نژاد: تدابیر لازم برای فروش نفت اتخاذ شده است

172465270556096700 copy

با توجه به نتیجه انتخابات آمریکا، سوالات خبرنگاران از مسئولان دستگاه سیاست خارجی یا وزرایی که حوزه کاری‌شان با این عرصه گره خورده، طی روزهای گذشته بر بازگشت ترامپ متمرکز بود. محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت درباره احتمال اعمال فشارهای بیشتر بر خرید نفت ایران همزمان با تغییرات در سیاست خارجی ایالات متحده و بازگشت احتمالی فشارهای دوران ترامپ در صنعت صادرات نفت، گفت: «به هر حال تدابیر لازم اتخاذ شده است.»

وزیر نفت اضافه‌کرد: «اجازه بفرمایید وارد جزئیات نشوم، اما مطمئن باشید که همکاران ما در صنعت نفت متناسب با شرایط و محدودیت‌هایی که ممکن است پیش آید، اقدام‌های لازم را پیش‌بینی کرده‌اند و مشکلی در این زمینه به وجود نخواهد آمد که مردم نگران شوند. برنامه‌ریزی‌های وزارت نفت در راستای حفظ پایداری تولید و صادرات نفت کشور انجام شده و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.»

مهاجرانی: آیفون مغایر معیشت نیست

173090077023682300

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت درخصوص رفع فیلترینگ گفت: «رفع مسدودسازی یا فیلترینگ و ضابطه‌مند شدن فضای مجازی یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار دولت قرار دارد و همانطور که جزو وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور بوده، از روز اول در دستور کار قرار گرفت و در حال پیگیری است.»

وی اضافه کرد: «در رسانه‌ها هم منتشر شد که دیروز جلسه‌ای درخصوص رفع فیلترینگ برگزار شد و درخصوص طرحی که دولت برای ارائه به شورای عالی فضای مجازی آماده کرده بود گفت‌وگوهایی انجام شد و در نهایت مقرر شد که کارگروهی مسئول شود تا این موضوع را بررسی کند. هیچ مافیایی توان ایستادگی در مقابل وفاق مردم ایران را ندارد، به همین دلیل با همدلی می‌توانیم موضوع را حل کنیم.»

مهاجرانی بیان کرد: «من در جلسه شورای عالی فضای مجازی حضور نداشتم، اما آنچه که به من منتقل شد این بود که یکسری بحث‌های کارشناسی هم در جلسه بیان شد و امیدوار هستیم با تصمیمی که کارگروه خواهد گرفت بتوانیم مشکل را حل کنیم و به سمت ضابطه‌مند شدن فضای مجازی حرکت کنیم.»

سخنگوی دولت با اشاره به رجیستری آیفون و مسائل حاشیه‌ای آن هم گفت: «اولویت‌های دولت متنوع است که هیچ‌کدام جای دیگری را نمی‌گیرد. رجیستری آیفون جای خود را دارد و معیشت مردم هم جای خودش را. دولت مطابق مصالح ملی تصمیم‌گیری می‌کند. واردات بنزین سوپر و رجیستری آیفون نیز از این دست است.»

سخنگوی دولت درخصوص مطرح شدن ایده تشکیل کلینیک ترک بی‌حجابی، تصریح کرد: «دولت موضع خود را درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی از جنس حجاب که البته پایه‌های باوری در آن بسیار مهم است بارها و بارها اعلام کرده و نیازی به تکرار مجدد آن نیست. دولت از تشکیل کلینیک مطرح‌شده هم خبر ندارد.»

هاشمی: مردم از کیفیت ارتباطات رضایت ندارند

172474131769790300

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به ایرنا گفت: «براساس گزارش‌هایی که به صورت میدانی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت شده است، مشخص شد مردم از کیفیت ارتباطات رضایت ندارند. برهمین اساس یک پروژه با هدف بهبود شرایط در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارتخانه تعریف شد. بر اساس این پروژه، کیفیت ارتباطات به صورت میدانی ارزیابی شد تا بخش‌ها و نقاط کوری که کیفیت ارتباطات در آن مناسب نیستند، شناسایی شوند که در حال ارتقاء آن هستیم. البته براساس پایشی که انجام دادیم، دلایل مختلفی برای کاهش این کیفیت وجود دارد.»

وی یکی از دلایل کاهش کیفیت ارتباطات را استفاده مردم به صورت غیررسمی ازبرخی دستگاه‌های تقویت‌کننده برشمرد و گفت: «این موضوع سبب ایجاد تداخل فرکانسی و کاهش افت ارتباطات شده است. همچنین در برخی از مکان‌ها با توجه به ارتقاء تکنولوژی که انجام شده، نصب دکل‌ها و آنتن‌ها با مشکل مواجه است.» هاشمی با بیان اینکه همکاری لازم از سوی مردم و شهرداری‌ها برای نصب دکل‌ها و آنتن‌های ارتباطی انجام نمی‌شود، یادآور شد: «برخی از دغدغه‌های مطرح‌شده از سوی شهرداری‌ها در عدم همکاری درست نیست و در حال تعامل برای رفع این مشکل هستیم.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه با افزایش میزان سطح تکنولوژی، تعداد ایستگاه‌های مورد نیاز افزایش می‌یابد، یادآور شد: «باید ایستگاه‌های جدید جانمایی شده و امکان نصب دکل‌ها فراهم شود.»

وی توسعه نسل ۵ را از دیگر برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: «انجام این کار به افزایش کیفیت ارتباط کمک زیادی خواهد کرد. همچنین توسعه فیبر نوری از موضوعاتی است که آن را پیش می‌بریم. در توسعه فیبرنوری و اتصال کسب و کارهای دیجیتال به آن، برنامه‌های لازم را دنبال می‌کنیم. البته این موضوع نیاز به بازنگری‌هایی دارد که در حال انجام است.»

دیدگاه

یادداشت
آخرین اخبار