تأمین ۷۰ میلیون مترمکعب آب صنایع اصفهان از دریای عمان
استاندار اصفهان از بهرهبرداری فاز اول سامانه انتقال آب دریای عمان خبر داد: با اجرای ۸۰۰ کیلومتر خط لوله، ۷۰ میلیون مترمکعب آب شیرینشده برای صنایع استان تأمین شد. پالایشگاه و صنایع شمالی نخستین بهرهبرداران هستند.

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از ایلنا، مهدی جمالینژاد گفت: برغم وجود موانع و محدودیتهای زیاد، نخستین اقدام عملی در راه تامین آب مورد نیاز صنایع اصفهان به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: گام نخست اجرای این پروژه؛ قطع مصرف صنایع منطقه به رودخانه زایندهود از طریق اتمام گام(فاز) اول سامانه بزرگ انتقال آب دریای عمان به اصفهان است که با اجرای حدود ۸۰۰ کیلومتر خط انتقال، ایجاد مخازن و ایستگاههای پمپاژ، شیرآلات و اتصالات مربوطه انجام گرفت.
استاندار اصفهان تصریح کرد: در این مرحله، امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب نمکزُداییشده دریا(معادل کل مصرف صنایع بزرگ) به اصفهان فراهم شد.
وی گفت: در مرحله نخست و پس از افتتاح پروژه، پالایشگاه اصفهان و صنایع شمال استان از این آب بهرهمند میشوند و در مرحله بعد و ظرف روزهای آتی مجتمع فولاد مبارکه و صنایع جنوبی استان نیز به این منبع، دسترسی پیدا خواهند کرد.
جمالینژاد اضافه کرد: پس از برقراری این دسترسی، روزشمار و ضربالاجل قطع کلیه مصارف صنایع آببَر استان به منابع زیرزمینی و اتصال فوری آنها به آب دریا اعلام و مجدانه اجرا میشود.
وی تاکید کرد: به هیچ عنوان قرار نیست با این آب، توسعه جدیدی در حوزه صنایع آببَر و آلاینده پیرامون شهر اصفهان اتفاق بیفتد.
استاندار اصفهان همچنین با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه امروز بهترین مبارزه با آمریکا، خدمت به مردم است، گفت: در شرایط جنگی بطور یقین سختتر کار میکنیم و بزودی اخبار خوبی از سایر پروژههای آبی استان نیز به اطلاع مردم خواهیم رساند.
وی خاطرنشان کرد: دستاندرکاران این سامانه بزرگ، چه در دولت قبل و چه در این دولت، با حمایت صنایع بزرگ استان(پالایشگاه اصفهان و فولاد مبارکه) پروژهای بزرگ و سخت را در زمانی بسیار کوتاه به سرانجام رساندند و با این کار، نه فقط برای استان بلکه برای کشور، افتخار آفریدند و یک رکورد ملی را به ثبت رساندند.
جمالینژاد ابراز امیدواری کرد؛ بزودی با حمایت سهامداران و همت دیگر عوامل، شاهد شتاب در اجرا و به ثمر نشستن بخش دوم پروژه مورد نظر باشیم.
وی در عین حال تصریح کرد: احیای کامل زایندهرود کماکان نیازمند اعمال مدیریت چندوجهی بویژه در کنترل مصارف بیرویه و اجرای سایر پروژههای آبی استان نظیر «ماندگان» و «کوهرنگ سه» است.