| کد مطلب: ۴۶۷۹

فعالان خصوصی

ارز توافقی حساس رکود برنج احتمال نزول صادرات نفتی

فعالان خصوصی

soltanizade

ارز توافقی حساس

این روزها قیمت ارز در بازار آزاد به شدت رشد کرده است و از زمانی که عرضه ارز توافقی انجام نمی‌شود، رشد ارز شدت گرفته است. کامران سلطانی‌زاده، دبیرکل کانون صرافان گفت: «در دوره‌ای که معاملات ارز توافقی راه‌اندازی شد، شاهد ریزش‌ قیمت‌ها در بازار بودیم اما متاسفانه پس از اینکه معاملات توافقی متوقف شد تنها در یک هفته بیش از ١۵ درصدی نرخ ارز افزایش پیدا کرد و این تغییر قیمت‌ها نشان می‌دهد که وجود بازار توافقی عامل موثری برای مدیریت نرخ ارز است. عرضه ارز از صرافی‌ها باعث ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای ارز می‌شود.» سلطانی‌زاده درباره قیمت فروش دلار به هر کد ملی گفت: «ارز مورد نظر را بانک مرکزی از طریق مرکز مبادله ارز به صرافی‌ها می‌فروشد و مبنای تعیین نرخ است و این ارز از محل منابع داخلی صرافی‌ها به فروش نمی‌رسد و اگر صرافی‌ها از منابع خود و از محل خرید ارز از صادرکنندگان این ارز را تامین و به فروش برسانند، به‌طور قطع قیمت بهتری برای خریداران حاصل می‌شد.»

berenj

رکود برنج

براساس گزارش‌های میدانی قیمت برنج ایرانی در بازار به 150 هزار تومان رسیده است. حسن تقی‌زاده، رئیس اتحادیه برنج‌فروشان بابل گفت: «در حال حاضر بازار برنج ایرانی در رکود کامل است و خرید و فروش نمی‌شود. در حال حاضر قیمت برنج طارم و هاشمی در منطقه حدود کیلویی 80 هزار تومان است و با بسته‌بندی با نرخ 90 هزار تومان به فروشگاه‌ها تحویل داده می‌شود. قیمت هر کیلو برنج فجر 60 هزار تومان، شیرودی 40 هزار تومان، ندا 36 هزار تومان است که بابت هزینه بسته‌بندی در هر کیلو 10 تومان افزایش می‌یابد.» تقی‌زاده با انتقاد از نحوه مدیریت بازار برنج خارجی و ایرانی بیان داشت: «قیمت برنج سوپرکرنل تا سال گذشته زیر قیمت برنج شیرودی بود، اما در حال حاضر 15 هزار تومان در هر کیلو افزایش یافته است. در حال حاضر برنج سنتی در فروشگاه با نرخ 120 هزار تومان به فروش می‌رسد، در صورتی که کشاورز همین برنج را 80 هزار تومان می‌فروشد، زیرا سوداگران باعث افزایش قیمت برای مصرف‌کننده می‌شوند، در نتیجه با توجه به قیمت سنگین برنج ایرانی در فروشگاه‌ها مردم به سمت برنج خارجی معطوف می‌شوند.»

maroofkhani Ahmad

احتمال نزول صادرات نفتی

محدودیت‌های کووید صفر در چین باعث سرکوب قیمت انرژی شده است. احمد معروف‌خانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر بازار صادرات فرآورده‌های ایران غیر از عوامل داخلی گفت: «عوامل بین‌المللی مثل رکود ناشی از عدم کنترل کرونا در چین اثر منفی بیشتری نسبت به روسیه و اوکراین داشته است، هرچند اکنون این عامل تاحدی کنترل شده و بازار چین دوباره روند مثبت به خود می‌گیرد و باعث افزایش تقاضا و قیمت‌های جهانی خواهد شد. اکنون به سمتی رفته‌ایم که دولت از سر ناچاری و باتوجه به کمبود بودجه و شرایط اقتصادی تمام فشار را روی حوزه انرژی گذاشته است، یعنی همه فشار ناشی از کمبود بودجه و اقتصادی روی صنعت پالایش و پتروشیمی است. مجلس هم با کار غیرکارشناسی و پیشنهاد بند «ن» در زمینه وضع عوارض بر صادرات؛ کار صادرات را سخت‌تر خواهد کرد، هرچند رقم 5 درصد عوارض صادرات به نیم درصد کاهش یافته، اما اگر همین هم برای بودجه 1402 تصویب شود روند رشد صادرات فراروده‌های نفت و گاز و پتروشیمی را منفی خواهد کرد.»

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
آخرین اخبار