| کد مطلب: ۲۶۸۵۵

زنگ خطر سالمندی برای ایران به صدا در آمد

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت:پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۳ درصد جمعیت کشور سالمند و بسیار سالمند خواهند بود.

زنگ خطر سالمندی برای ایران به صدا در آمد

به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از تسنیم، سیدجواد حسینی امروز در آیین افتتاح یک مرکز نگهداری روزانه از سالمندان در قم، اظهار داشت: ایران به شدت در حال حرکت به سمت سالخوردگی است و اگر از همین امروز استراتژی‌های لازم را برای مواجهه با این چالش تعریف نکنیم،در سال‌های آینده با بحران‌های جدی روبه‌رو خواهیم شد و پیش‌بینی می‌شود در سال 1430 بیش از 33 درصد جمعیت کشور سالمند و بسیار سالمند خواهند بود.

معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تغییرات جمعیتی کشور، گفت: 20 سال پیش، ایران دومین کشور جوان جهان بود، اما امروز با 11.5 درصد از جمعیت کشور که معادل 9.5 میلیون نفر سالمند هستند، وارد دوره‌ای از سالمندی شده‌ایم که سرعت آن بسیار بالاست.

حسینی با اشاره به شرایط فعلی کشور در زمینه سالمندان، تصریح کرد: میانگین سن بازنشستگی در کشور 52 سال است و میانگین امید به زندگی نیز 76 سال می‌باشد که بدین ترتیب، سالمندان کشور ببیش از 25 سال فرصت دارند تا از بازنشستگی خود بهره‌مند شوند.

وی همچنین بیان کرد: در بسیاری از کشورها برای دوران بازنشستگی سالمندان برنامه‌هایی با کارکردهای اقتصادی و اجتماعی پیش‌بینی شده‌است که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی سالمندان، غنی‌سازی اوقات فراغت، و افزایش اعتماد به نفس آنان کمک کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه افزود: رصد وضعیت سالمندان و راه‌اندازی سامانه جامع سالمندان در دستور کار بهزیستی قرار دارد. علاوه بر این، انجام پژوهش‌های مختلف در زمینه ابعاد روانی و شناختی آنان نیز از اولویت‌های این سازمان است.

حسینی در پایان به اهمیت توسعه محیط‌های حمایتی برای سالمندان اشاره کرد و گفت: ساخت محیط، شهر و روستاهای دوستدار سالمند در ستاد متناسب‌سازی پیگیری می‌شود تا سالمندان بتوانند با مشکلات کمتری در جامعه حضور یابند. همچنین توسعه مراکز روزانه نگهداری از سالمندان و کوچک‌سازی محیط‌های سالمندی از دیگر اولویت‌های بهزیستی است.

 

دیدگاه

ویژه جامعه
پربازدیدترین
آخرین اخبار