مهرداد خدیر

مهرداد خدیر

معاون سردبیر

شغل:

معاون سردبیر هم میهن

 

خلاصه مطلب:

معاون سردبیر روزنامه هم میهن

سوابق کاری:

معاون سردبیر هم میهن

 

مقالات
  • راز خشم تندروها از پزشکیان

    راز خشم تندروها از پزشکیان

    پزشکیان را خوش ندارند چون در جایگاه رئیس شورای عالی امنیت ملی نه‌تنها قانون موهن حجاب و عفاف را ابلاغ نمی‌کند و البته میوه این امتناع را با همبستگی ملی می‌چیند که مصوبه مجلس درباره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم نقش اصلی را به شورای تحت ریاست او سپرده است.

  • اول ‌ای جان دفع شرّ موش کن!/دربارۀ سالگرد پیروزی مسعود پزشکیان که در سایۀ جنگ 12 روزه قرار گرفت

    اول ‌ای جان دفع شرّ موش کن!/دربارۀ سالگرد پیروزی مسعود پزشکیان که در سایۀ جنگ 12 روزه قرار گرفت

    دولت از یک سو باید همبستگی ملی را تقویت کند و از جانب دیگر در دام کسانی نیفتد که می‌خواهند سطح نفوذ را به پیام‌رسان‌ها تقلیل دهند و آنچه دختر سردار شادمانی نوشته به خوبی گویاست که اشخاص مهم‌تر از ابزارها هستند.

  • آری، درست عمل شد

    آری، درست عمل شد

    در این ۱۲ روز، جان شیرین نزدیک به ۱۰۰۰ ایرانی را ستاندند و در میان آنان، هم عالی‌ترین فرماندهان نیروهای مسلح بودند، هم دانشمندان هسته‌ای، هم زنان باردار، هم کودکان و حتی زندانیان محبوس در اوین. خون زندانی و زندان‌بان به‌هم‌آمیخت، فرمانده و سرباز که جای خود دارد. این انسجام را باید پاس داشت. مفهوم وطن و ایران برای ایرانیان دوباره زنده شده و هرچه به آن آسیب رساند، مردود و مطرود است. بله، خانم سخنگو! درست عمل شد. باشد که در باقی امور هم درست عمل شود.

  • زبانی دیگر برای ایران پساجنگ

    زبانی دیگر برای ایران پساجنگ

    در ایرانِ پسا‌جنگ ۱۲ روزه به زبانی دیگر نیاز داریم. زبان قدرت در مواجهه خارجی در عین دیپلماسی و زبان نرم با مردم به قصد کاستن از نارضایتی اقتصادی با افزایش قدرت خرید و اجتماعی با به‌رسمیت شناختن سبک‌های متنوع زندگی و فرهنگی با کاهش سانسور و سیاسی با میل به انتخابات آزاد.

  • باقـری‌‏ها خـون آمیخته در دو جنگ و سه نسل

    باقـری‌‏ها خـون آمیخته در دو جنگ و سه نسل

    در این واقعیت کسی تردید ندارد که شاخص‌ترین شهید عملیات تروریستی اسرائیل در سحرگاه جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ خورشیدی، سردار سرلشگر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است اما این تمایز تنها به خاطر جایگاه او نیست که از حیث رتبۀ نظامی بعد از فرمانده کل قوا تعریف می‌شود بلکه وجوه دیگری هم دارد.

  • میراث 99 ساله/دربارۀ روزنامۀ اطلاعات در سومین سال‌گرد درگذشت سیدمحمود دعایی

    میراث 99 ساله/دربارۀ روزنامۀ اطلاعات در سومین سال‌گرد درگذشت سیدمحمود دعایی

    رئیس جدید مؤسسۀ اطلاعات هم کار آسانی در پیش دارد و هم امری خطیر. آسانی به خاطر راهی است که هموار و سنتی است که نهادینه شده و دشواری جدای تغییرات شگرف دنیای رسانه تا جایی که یک کانال تلگرامی می‌تواند از یک مؤسسۀ عظیم و رسمی اثرگذارتر باشد به سبب تعهد به میراث و همان «یاد باد فلان» است؛ میراثی ۹۹ ساله که چون درختی تناور باید برای اهل فرهنگ و سیاست مجال اندیشیدن و سخن گفتن در سایه سار خود فراهم آورد نه آن که چون دگری به مثابه تبری به جان این و آن بیفتد.

  • هنر خمینی/چگونه امام توانست همه نیرو های سیاسی را در انقلاب همراه کند؟

    هنر خمینی/چگونه امام توانست همه نیرو های سیاسی را در انقلاب همراه کند؟

    هر قضاوتی که دربارۀ عملکرد جمهوری اسلامی در حیات یا ممات بانی فقید آن داشته باشیم کسی نمی‌تواند انکار کند که تاریخ ایران هنوز رهبری به خود ندیده که درپی ۱۴ سال دوری در آغوش میلیون‌ها نفر آمده و به دنبال ۱۰ سال حکومت بر دوش میلیون‌ها نفر رفته باشد...

  • هم‌‏میهن و قناری‌‏های خاموش

    هم‌‏میهن و قناری‌‏های خاموش

    درست است که مردم کمتر روزنامه می‌خوانند و اثرگذاری آنها کمتر شده تا جایی که دکه‌های مطبوعات بیشتر به عرضۀ دخانیات و تنقلات و مایعات مشغول‌اند اما همچنان گزارش‌های حرفه‌ای و خواندنی در تحریریه‌های روزنامه‌ها تولید و در فضای مجازی بازنشر می‌شود

  • سالروز تأسیس دانشگاه آزاد بی‌نام هاشمی‌رفسنجانی؟

    سالروز تأسیس دانشگاه آزاد بی‌نام هاشمی‌رفسنجانی؟

    برابر آنچه خبرگزاری‌ها و تارنمای ریاست‌جمهوری از سخنان مسعود پزشکیان در آیین چهل‌و‌سومین سال‌روز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی منتشر کرده‌اند، رئیس‌جمهوری در نطق دیروز خود از پایه‌گذار این نهاد یاد نکرده و این در حالی است که در میان برخی از کلان‌پروژه‌های عصر جمهوری اسلامی که با نام هاشمی‌رفسنجانی گره خورده‌اند و فراموشی‌پذیر نیستند دانشگاه آزاد ممتازترین است.

  • از قطعنامه 514 تا قطعنامه 598

    از قطعنامه 514 تا قطعنامه 598

    دو واقعیتی که نباید فراموش شود اما یکی همان نازنین‌شمشمادها هستند و دیگری همان که یک بار از زبان جواد ظریف بیان شد: «نمی‌خواهم بگویم جمهوری اسلامی در جنگ برنده شد، ولی یک وجب از خاک کشور را از دست ندادیم. حتی شاه، بحرین را داد، اما ما یک وجب خاک کشور را از دست ندادیم.»