| کد مطلب: ۹۹۹۰
دیپلمات‌ها

دیپلمات‌ها

نفی دخالت در حملات عراق

iravani saeed 2

نفی دخالت در حملات عراق

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، تمامی ادعاهای آمریکا را در نامه به شورای امنیت بی‌اساس دانست و قاطعانه آن‌ها را رد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز در هیچ اقدام یا حمله‌ای علیه نیروهای نظامی آمریکا در سوریه و عراق دخالت نداشته است. امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز سه‌شنبه به وقت محلی برابر با هفتم نوامبر در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس شورای امنیت نوشت: نامه حاضر در پاسخ به نامه مورخ ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳ نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل خطاب به رئیس شورای امنیت (۲۰۲۳/۸۱۳S/) که در آن ادعاهای اثبات‌نشده و بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح نموده، تهیه شده است. دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: تمامی ادعاهای مورد اشاره در نامه فوق بی‌اساس بوده و قاطعانه رد می‌شود. جمهوری اسلامی ایران هرگز در هیچ اقدام یا حمله‌ای علیه نیروهای نظامی آمریکا در سوریه و عراق دخالت نداشته است.

joe biden 2

تمدید وضعیت اضطرار ملی

رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی به کنگره اعلام کرد که به دلیل عادی نشدن روابط با جمهوری اسلامی ایران، وضعیت اضطرار ملی را در ارتباط با ایران یک سال دیگر تمدید می‌کند. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا فرمان «وضعیت اضطراری ملی درباره جمهوری اسلامی ایران» را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد و این وضعیت پس از ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ نیز ادامه می‌یابد. بایدن در پیامی به کنگره که متن مکتوب آن در وبگاه کاخ سفید منتشر شده است، گفت که وضعیت اضطراری ملی درباره ایران که ابتدا در سال ۱۹۷۹ با فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام شده بود، به مدت یک سال دیگر باید تمدید شود. طبق پیام بایدن به کنگره، او این تصمیم را بر این اساس گرفته است که «روابط با جمهوری اسلامی ایران هنوز عادی نشده و اجرای توافقات به تاریخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ با جمهوری اسلامی همچنان در حال انجام است.»

salehi aliakbar

انتقاد از تهدید هسته‌‌ای اسرائیل

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در مورد اظهارات یک مقام صهیونیستی مبنی بر استفاده از بمب هسته‌ای علیه مردم غزه به‌عنوان یکی از گزینه‌های آن‌ها، گفت: بیان این‌گونه اظهارات وقیحانه، منفعل بودن سازمان‌های بین‌المللی را نشان می‌دهد. علی‌اکبر صالحی، در پاسخ به این سوال که نهادهای بین‌المللی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانند چه اقداماتی در برابر این‌گونه اظهارات تهدیدآمیز انجام دهند؟ گفت: اینکه یک وزیر صهیونیستی این‌گونه وقیحانه چنین تهدیدی را مطرح می‌کند و در واقع از یک طرف اعلام می‌کند این رژیم دارای سلاح اتمی است و از دیگر سو آمادگی استفاده از این سلاح کشتار جمعی را دارد، بیانگر خوی ددمنشانه آنهاست. وی همچنین با بیان اینکه چنین اظهاراتی، منفعل بودن سازمان‌های بین‌المللی را نشان می‌دهد، ‌ اظهار کرد: فرض کنید که این اظهارات را مقام یک کشور دیگری مطرح کرده بود، چه غوغایی ایجاد می‌شد؟ صالحی تاکید کرد: مجامع بین‌المللی باید این‌گونه اظهارات و تهدیدها را پیگیری کنند و با سکوت از کنار آنها نگذرند.

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
یادداشت
آخرین اخبار