| کد مطلب: ۹۳۱۶
رویداد

رویداد

۴۴۷ کودک، در میان قربانیان حمله اسرائیل به غزه

Palestinians inspect the damage following an Israeli airstrike on the Sousi mosque in Gaza City on October 9 2023 reuters

۴۴۷ کودک، در میان قربانیان حمله اسرائیل به غزه

در هفتمین روز از درگیری‌های فلسطین بامداد روز جمعه، ۱۳ اکتبر(۲۱ مهر) جنگنده‌های اسرائیل ده‌ها حمله شدید به مناطق مختلف نوار غزه با تمرکز بر شمال غربی و شمال این منطقه انجام دادند. توپخانه ارتش اسرائیل همچنین مناطق رفح و خان ​​یونس در جنوب نوار غزه را بمباران کرد. وزارت بهداشت فلسطین صبح جمعه، اعلام کرد: تعداد قربانیان تجاوزات همه‌جانبه اسرائیل به مردم در نوار غزه و کرانه باختری به ۱۵۷۲ شهید و ۷۲۶۲ مجروح رسیده است. نیمی از آمار شهدا از میان زنان و کودکان هستند. آژانس کودکان سازمان ملل «یونیسف» دیروز اعلام کرد: تاکنون ۴۴۷ کودک فلسطینی در غزه کشته شده‌اند و احتمال افزایش این تعداد وجود دارد. طبق گزارش شبکه الجزیره، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل هم طی بیانیه‌ای تاکید کرد که محاصره کامل، منجر به یک فاجعه انسانی در غزه و آواره شدن ۲۵۰هزار نفر خواهد شد. این نهاد حقوق بشری در ادامه بیانیه‌اش، اعلام کرد: مجازات دسته جمعی غیرنظامیان طبق قوانین بین‌المللی اکیداً ممنوع است. این نهاد همچنین اعلام کرد یک میلیون نفر در نوار غزه تحت حملات شدید اسرائیل بوده و جای امنی برای رفتن ندارند. در بیانیه یونیسف در مورد این موضوع در حساب توئیتر آمده است: تصاویر دریافتی از غزه وحشتناک هستند. شمار زیادی کودک در بین قربانیان وجود دارد. محل امنی برای رفتن یک میلیون نفر وجود ندارد. این قابل‌قبول نیست و خشونت باید فوراً متوقف شود. برای ایمنی کودکان در غزه، آتش‌بس و کریدور بشردوستانه نیاز است. در همین راستا، وزارت داخلی نوار غزه روز جمعه با بیان اینکه کودکان فلسطینی قربانیان تروریسم اسرائیل هستند، اعلام کرد، فلسطینی‌ها خانه‌های خود را ترک نخواهند کرد حتی اگر بر سرشان آوار شوند. این وزارتخانه اعلام کرد، صدها کودک در حمله اسرائیل به نوار غزه شهید شدند. اسرائیل غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد و هیچ منطقه‌ای در نوار غزه وجود ندارد که از تیررس حملات اشغالگر در امان مانده باشد. وزارت داخلی غزه همچنین اعلام کرد، اشغالگران برق و آب را قطع کرده و شش روز است که از ورود مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به نوار غزه ممانعت کرده‌اند. این وزارتخانه اعلام کرد: ما در خانه و سرزمین خود در غزه ثابت‌قدم می‌مانیم و تنها برای رفتن به سرزمین‌های ۱۹۴۸ آن را ترک می‌کنیم و به مردم خود می‌گوییم: پایدار باشید. اشغالگر می‌خواهد دوباره ما را از سرزمین‌مان آواره کند.
این در حالی است که دو سازمان حقوق بشری در اسرائیل نیز روز جمعه اعلام کردند، تل‌آویو قصد دارد از همه انتقام بگیرد که این امر منعکس‌کننده سیاست جنایتکارانه است که جنایت جنگی محسوب شده و با قوانین بین‌المللی مغایرت دارد. دو سازمان «بتسلیم» و «پزشکان برای حقوق بشر» اسرائیل در بیانیه‌ای کتبی مشترک نوشتند، اسرائیل بدون توجه و بدون توقف نوار غزه را بمباران می‌کند، با هزاران تُن مواد منفجره به این منطقه حمله کرده و ساکنان آن جایی برای فرار ندارند.
در عین حال، رسانه‌های عبری نیز روز جمعه، در گزارش‌هایی اعلام کردند که از آغاز عملیات «طوفان‌الاقصی» توسط حماس تاکنون، ۱۵۰۰ نفر در اسرائیل کشته و ۳۴۰۰ شهرک‌نشین دیگر هم زخمی شده‌اند. پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» با اعلام این آمار، نوشت: رسانه‌های اسرائیلی همچنین گزارش دادند که تجهیزات زیادی مانند کلاه ایمنی و جلیقه‌های محافظ در بین سربازانی که اخیراً به خدمت سربازی رفته‌اند، گم شده است. وزارت بهداشت اسرائیل روز پیش از آن اعلام کرده بود تعداد کشته‌های این رژیم طی عملیات اخیر حماس به ۱۳۰۰ کشته رسیده و مجروحان نیز به ۳۱۹۲ نفر افزایش یافته‌اند. ارتش اشغالگر نیز در آخرین آمار اعلامی‌اش خبر داده بود که شمار کشته‌های نظامیانش به ۲۴۷ نفر رسیده است. دیروز همچنین رسانه‌های اسرائیلی به نقل از ارتش اسرائیل اعلام کردند ژنرال «لئون بار»، افسر ارشد در بخش کرانه باختری طی عملیات طوفان الاقصی و محاصره شهرک‌های اسرائیل به دست نیروهای حماس کشته شده است. دیروز همچنین آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر دوره‌ای خود به اسرائیل، اردن، مصر، امارات، عربستان و قطر، با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در امان، پایتخت اردن دیدار کرد. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با بلینکن گفت: ما نسبت به وقوع فاجعه انسانی در نوار غزه به دلیل توقف خدمات بشردوستانه هشدار می‌دهیم.

دیدگاه

ویژه دیپلماسی