نماینده مجلس: بیشترین قاچاق انسان به کشور ترکیه انجام میشود
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن، گفت: در این طرح، قاچاق انسان علاوه بر جرم عمومی که دارد، باید برای هر نفر جریمه خاص هم در نظر گرفته شود به عنوان نمونه بعضی از خودروهای شوتی ۱۵ انسان را قاچاق میکند و در حال حاضر ما برای این تعداد فقط یک جرم تعریف کرده بودیم اما با تصویب این قانون قرار است برای هر تعداد انسانی که قاچاق میشود، مجازات جداگانه در نظر گرفته شود.
به گزارش هممیهن آنلاین، محمد حسین محمدی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا در رابطه با طرح ممنوعیت حمل سلاح، بیان کرد: حمل اسلحههای بالای ۴۰ ژول کلا غیر قانونی است اما اسلحه های ۴۰ ژول به پایین از مبادی رسمی و یا غیر رسمی وارد کشور شده است لذا طبق این طرح دارندگان سلاح هایی که آنها را به صورت قانونی وارد کشور کرده و اسناد قاونی هم ارائه میدهند، ۶ ماه فرصت دارند که آنها را به مراجع قضایی تحویل دهند. کمیسیونی هم موظف است این اسلحه ها را قیمت گذاری کرده آنها را از صاحبانش خریداری کند.
وی افزود: اگر در طول این مدت اسلحه های خود را تحویل ندهند، متناسب با قانون، جرم انگاری خواهد شد. اما اسلحههایی که به صورت غیر قانونی وارد کشور شده اند باید توسط مراجع ذی ربط، جمع آوری شود. این لایحه برگشت خورده از شورای نگهبان بود که اصلاحات لازم انجام شد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در خصوص طرح مبارزه با قاچاق «انسان، مهاجرین و اعضای بدن»، گفت: ما در حال رسیدگی به این لایحه هستیم که ۲۸ بند دارد. در این طرح بحث قاچاق انسان و مهاجرین مطرح است که مقاصد مختلفی را در بر میگیرد؛ حتی بحث قاچاق “جنین” هم در این موضوع مطرح شده است. این طرح اگر تصویب شود، میتواند جلوی بسیاری از جرایم این چنینی را بگیرد و قرار است برای هر کدام از آنها جرایم خاص خودش را در نظر بگیریم.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس ادامه داد: در یک مورد مطرح است که قاچاق انسان، علاوه بر جرم عمومی که دارد، باید برای هر نفر جریمه خاص هم در نظر گرفته شود؛ به عنوان نمونه بعضی از خودروهای شوتی ۱۵ انسان را قاچاق میکند و در حال حاضر ما برای این تعداد فقط یک جرم تعریف کرده بودیم؛ اما با تصویب این قانون، قرار است برای هر تعداد انسانی که قاچاق میشود، مجازات جداگانه در نظر گرفته شود زیرا قاچاق ۱۵ نفر با قاچاق ۱ نفر متفاوت بوده و جرم سنگینتری دارد.
وی خاطرنشان کرد: با حضور نماینده وزارت بهداشت بحث قاچاق «جنین» را نیز مطرح کردیم که ممکن است در آینده موضوعیت پیدا کند. در حالی که تاکنون قانونی در این رابطه نداشتیم. به نظر من بررسی و جمع آوری این لایحه حدود دو ماه به طول خواهد انجامید و حتی اگر این قاچاق از مرز رسمی و یا غیر رسمی وارد کشور شده باشد برای ما فرقی نخواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که قاچاق انسان از داخل کشور بیشتر به کدام کشورها صورت می گیرد، گفت: به نظر من قاچاق انسان از داخل کشور بیشتر به کشور ترکیه انجام میشود و قاچاقی هم که به داخل کشور صورت میگیرد بیشتر از کشور افعانستان است که فارغ از جنبههای متفاوت، این موضوع تاثیر بسیاری بر اقتصاد کشور دارد.
محمدی خاطرنشان کرد: دستور کار بعدی کمیسیون مسئله مبارزه با مواد مخدر است که به دنبال این هستیم حمل و نگهداری مواد مخدر را از بحث سوداگری جدا کنیم؛ زیرا یک عدهای در کشور به واسطه حمل و نگهداری مواد مخدر در زندان هستند حکم اعدام برای آنها صادر شده بدون اینکه اثبات شود که در خرید و فروش این مواد، دخالت داشته باشند؛ در واقع عدهای به واسطه پول، فریب میخورند و اقدام به جابجایی مواد مخدر برای نگهداری آن میکنند و بعد از لو رفتن، شخص اصلی این باند فرار کرده و اشخاصی که اقدام به نگهداری مواد کرده بودند دستگیر می شوند که به دنبال اصلاح این مساله هستیم البته بحث مبارزه با مواد مخدر ملاحظاتی دارد که نیاز است بعد از بررسیهای دقیقتر به نتیجه درستی برسیم.