عملکرد زعفران یکچهارم ظرفیت است
بنابر آمار از مجموع ۱۳۰ هزار هکتار سطح زیرکشت، پتانسیل تولید هزارتن زعفران وجود دارد، درحالیکه تولید فعلی یکچهارم این رقم است.
علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، به علل کاهش عملکرد تولید زعفران، راهکارهای ارتقای افزایش تولید و عملکرد در واحد سطح و توسعه صادرات پرداخت.
حسینی گفت: آموزش به کشاورزان باید در رأس کار مسئولان وزارت جهاد و کارشناسان بذری قرار بگیرد چراکه در شرایط کنونی، کشاورزان بین خودشان آموزش میدهند که براین اساس ممکن است اطلاعات اشتباهی داشته باشد.
او افزود: بنابر آمار متوسط عملکرد تولید زعفران در هکتار طی ۳۵ تا ۴۰ سال گذشته ۶ تا ۷ کیلو بوده، درحالیکه اکنون به یکچهارم کاهش یافته است که مسئولان سوءمدیریت خود را به گردن خشکسالی میاندازند.
حسینی اضافه کرد: بنابر آمار در هر مترمربع ۲۰۰ میلیگرم زعفران تولید میشود، درحالیکه در هر هکتار پتانسیل تولید ۸ تا ۱۰ کیلو زعفران وجود دارد.