کاهش ۴۰ درصدی برداشت زعفران
برداشت زعفران در سال جاری نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است و این کاهش برآمده از افزایش هزینه تولید، تنشهای آب و هوایی و کمبود آب در برخی مناطق بوده است. محمدعلی رضایی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآوردههای غذایی و زعفران ایران در گفتوگو با ایلنا گفت: در سالهای گذشته وزن تولید زعفران ایران به 500 تن در سال هم میرسید. با این حال در سالهای اخیر این رقم به 300 تا 400 تن کاهش یافته است. او افزود: از دو سال پیش تاکنون صادرکنندگان با مشکلاتی مانند برگشت ارز صادراتی و رفع تعهدات ارزی روبهرو شدهاند و این امر مسیر صادرات را سخت و هزینهبر کرده و سبب افزایش قاچاق زعفران ایران بهطور ویژه به افغانستان شده است؛ بالا رفتن هزینه صادرات از مجاری رسمی همچنین از قدرت رقابت ایران در بازار جهانی زعفران کم کرده است.